Lekarz w Lublinie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: IBS
- województwo: lubelskie
Re: Lekarz w Lublinie
Hmmm... mimo, że opanowałem (a właściwie internista opanował) biegunki, bóle są mniejsze, ale czasem jednak są (co prawda już mi się chociaż ręce nie trzęsą i rano bez problemów jadę do pracy), to dla samego siebie idę na kolonoskopie... Co prawda 3 gastrologów nie widziało wskazań, ale sam dla siebie pójdę... Prywatnie oczywiście. Teraz mam pytanie: czy mogę iść na kolonoskopie bez skierowania? Czy w aptece sprzedadzą mi fortrans bez recepty ? Czy rodzinna mi może przepisać, jak powiem, że idę na kolonoskopie ?
Hmm najbliższe terminy prywatnie pod koniec czerwca, no ale to i tak szybciej niż państwowo... Kogo polecacie w Gastromedzie ? Bo chyba teraz trochę tam skład lekarzy się zmienił.. Ja myślałem, żeby iść do dr Wysokińskiego albo dr Mądro...
Hmm najbliższe terminy prywatnie pod koniec czerwca, no ale to i tak szybciej niż państwowo... Kogo polecacie w Gastromedzie ? Bo chyba teraz trochę tam skład lekarzy się zmienił.. Ja myślałem, żeby iść do dr Wysokińskiego albo dr Mądro...
"... Wprowadzam do doliny łez teorie sensu życia... "
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
ja robiłem w gastromedzie, teraz muszę śmignąć na dwor, później kolo wieczora napiszę kogo mogę polecić.
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Z tym fortransem do dziwnie było, bo ja kupowałam 2 razy bez recepty, w jednej aptece coś zagadali, że powinnam mieć an to papier, ale odpuścili. Wiem natomiast, że Fleet bez recepty kupuję i problemu nie miałam nigdy.LOSMARCELOS pisze:Czy w aptece sprzedadzą mi fortrans bez recepty ?
Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

Podpisano:Twój Crohn

Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza

W planach : Realizacja punktu 2

1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową

2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

-
- Początkujący ✽✽
mi robił kolonoskopie Wojciech Kosikowski, ogólnie to nie znam, ale później w szpitalu jak lekarze oglądali wyniki, to mówili między sobą, to go chwalili.
Robiłem państwowo, ale wcześniej planowałem prywatnie, to bardzo odległych terminów nie mieli.
U Wysokińskiego leczę się w poradni chorób jelit i nie narzekam, plus że jest ordynatorem, to zawsze jak się coś złego dzieje, to może dać Ci skierowanie do szpitala.
Jak będziesz chciał badanie ze znieczuleniem, to lepiej przy rejestrowaniu o tym powiedz, żeby sobie zapisali, ja myślałem że powiem przed samym badaniem i mi dadzą, i się srogo zdziwiłem
Robiłem państwowo, ale wcześniej planowałem prywatnie, to bardzo odległych terminów nie mieli.
U Wysokińskiego leczę się w poradni chorób jelit i nie narzekam, plus że jest ordynatorem, to zawsze jak się coś złego dzieje, to może dać Ci skierowanie do szpitala.
Jak będziesz chciał badanie ze znieczuleniem, to lepiej przy rejestrowaniu o tym powiedz, żeby sobie zapisali, ja myślałem że powiem przed samym badaniem i mi dadzą, i się srogo zdziwiłem

-
- Początkujący ✽✽
Ok, dzięki za informacje. Ogólnie to może ta kolonoskopia jest na wyrost, ale zrobię ją dla spokoju psychicznego...
Co do Fortransu to może lepiej kupić Fleet? Albo X-Prep ? Może smak lepszy?
Hmm takie może krępujące pytanie, ale czy trzeba się wygolić tzn. chodzi o odbyt? No wiadomo, że faceci często są tam owłosieni
P.S. Gastromed przenieśli na Onyksową 10.
Co do Fortransu to może lepiej kupić Fleet? Albo X-Prep ? Może smak lepszy?
Hmm takie może krępujące pytanie, ale czy trzeba się wygolić tzn. chodzi o odbyt? No wiadomo, że faceci często są tam owłosieni

P.S. Gastromed przenieśli na Onyksową 10.
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
LOSMARCELOS, poczytaj sobie tematy w dziale viewforum.php?f=69 a tu jednak pozostańmy przy dyskusji o lekarzach w Lublinie.
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Początkujący ✽✽
Natalka dzięki:)
Jak ktoś jeszcze ma jakieś opinie o lekarzach z Lublina to niech pisze:)
Jak ktoś jeszcze ma jakieś opinie o lekarzach z Lublina to niech pisze:)
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
We wrześniu kończę 18 lat i czeka mnie zmiana lekarza dziecięcego na lekarza dla dorosłych. Do tej pory leczyłam się w DSK u gastrologa. I tu moje pytanie jakich lekarzy, placówki w Lublinie polecacie?
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Odpowiadałem już parę razy na to pytanieanetada pisze:We wrześniu kończę 18 lat i czeka mnie zmiana lekarza dziecięcego na lekarza dla dorosłych. Do tej pory leczyłam się w DSK u gastrologa. I tu moje pytanie jakich lekarzy, placówki w Lublinie polecacie?

Z innych lekarzy z którymi miałem do czynienia (a było ich trochę) mógłbym polecić dr. Wysokińskiego. Przyjmuje w szpitalu na Kraśnickiej, gdzie jest ordynatorem. Jest tam poradnia NZJ, do której można się dostać bez kolejek.
-
- Początkujący ✽✽
nie do końca bez kolejek, ja na wizytę czekam ponad miesiąc.marcin87 pisze:Przyjmuje w szpitalu na Kraśnickiej, gdzie jest ordynatorem. Jest tam poradnia NZJ, do której można się dostać bez kolejek.
-
- Początkujący ✽✽
Mi na kolonoskopie dała skierowanie lekarka rodzinna...Natuśka pisze:O, a mi wypisał skierowanie na oddział chirurgiczny celem wykonania kolonoskopii i pasażu jelitmarcin87 pisze:Lekarz rodzinny nie może ci dać skierowania na kolonoskopię (tak mi powiedziała kiedyś lekarka).To było skierowanie na moją pierwszą kolonkę i wtedy mnie zdiagnozowali.
Btw. kolonoskopie będzie mi robić chirurg, dr J. Piłat...
Ma to jakieś znaczenie?
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Gdy się dowiadywałem kiedyś pani w rejestracji poinformowała mnie, że czeka się na wizytę tydzień-dwa. Widocznie więcej osób wie już o tej poradni i się kolejki robią. Ale to i tak szybciej niż na Jaczewskiego.nie do końca bez kolejek, ja na wizytę czekam ponad miesiąc.
-
- Początkujący ✽✽
Możliwe że po prostu wakacje, urlopy i nie ma lekarzy żeby przyjmować pacjentów.
Coś mi się zdaje że w tamtym roku w tym okresie też były spore kolejki, chyba właśnie z powodu urlopów lekarzy.
Coś mi się zdaje że w tamtym roku w tym okresie też były spore kolejki, chyba właśnie z powodu urlopów lekarzy.
-
- Początkujący ✽✽
Ja musiałem czekać ok 3 tygodni, na NFZ, płatne znieczulenie...
Akurat moja przychodnia ma umowę z Top-Medical...
Akurat moja przychodnia ma umowę z Top-Medical...
-
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
Witajcie,
jestem nowa, co pewnie widac, bez diagnozy, nie mam zielonego pojecia co mi jest.. ide po raz pierwszy w zyciu do gastrologa, po przeczytaniu waszych opinii zarejestrowalam sie do dr Radwania na przyszly piatek, i mam w zwiazku z tym pytanie (moze ktos pomoze
) jak sie do takiej wizyty przygotowac? Jak w ogole taka wizyta wyglada? Czy mam zroibc jakies badania - morfologie, hormony? W moim miescie nie ma dobrych lekarzy, a ci zli i tak nie potrafia pomoc, stwierdzili zjd i dali leki ktore nie pomogly, inni twierdza ze wymyslam.. w dr Radwaniu moja ostatnia nadzieja
[/code]
jestem nowa, co pewnie widac, bez diagnozy, nie mam zielonego pojecia co mi jest.. ide po raz pierwszy w zyciu do gastrologa, po przeczytaniu waszych opinii zarejestrowalam sie do dr Radwania na przyszly piatek, i mam w zwiazku z tym pytanie (moze ktos pomoze