Siema.ja pracuję za granicą ale jeszcze niewiem jak jest z refundacją drogich leków,chyba niejestem jeszcze na tym etapie,póki co to w chwili obecnej posiadam certyfikat NHS.który kosztuje 100GB i lepiej opłaca się zapłacić 1raz w roku niż płacić za każdą receptę.jest ważny na rok i jest skierowany dlaludzi jak my którzy mają choroby przewlekłe(ja przyjmuję Pentasę,narazie zawieszony mam lek przeciw anemii w polsce hemofer na mnie niedziałał tutaj dostałem ferrous sulphate wyniki krwi poprawiały się z miesiąca na miesiąc gorąco polecam.),nawet jóż niemuszę chodzić do lekarza rodzinnego po receptę tylko wystarczy że sobie ją zamawiam 1 w-mcu,przez tel,bezpośrednio można przez net.to ciekawe bo ja też posiadam takie zwężenie ale u mnie to wygląda troszkę inaczej ja troszkę niedbam do tej pory miałem tylko jedną kolonoskopię i to w Polsce,średnio 1 na 3 miesiące mam wizytę u gastrologa,i dopiero teraz zaczynam się przełamywać aby zrobić kolonoskopię oni chyba też tracą cierpliwość,nienawidzę tego.moim lekarzem jest dr Lobo przez 11 lat był lekarzem w Londynie ufam że zna się na rzeczy.jak coś to jest też dołączony mój nr gg.pozdro.if you have doubt ask.