Czy ktos z was przyjmuje ten lek w zastrzykach? Ja jestem wlasnie przed drugim zastrzykiem ktory mam sobie zrobic sama

A tak na powaznie moze ktos z Was ma jakies doswiadczenia z tym lekiem.
Z niecierpliwoscia czekam na wiadomosci.
Pozdrawiam
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Syn brał przez rok methotrexat, ale w tabletkach 20 mg raz na tydzień.Inesita pisze: moze ktos z Was ma jakies doswiadczenia z tym lekiem.
martita pisze:A leczysz sie w kraju czy gdzies indziej?
że jak?malina1985 pisze:żeby sprawdzić czy nie mam żadnych krwawień z powodu stosowania immunosupresantow- MTX jak i również cyklosporyny
Jednym że skutków ubocznych stosowania MTX są krwawienia z układu pokarmowego... Występują one rzadko i raczej przy chemioterapii nowotworowej bo tam dawki leku są większe, aczkolwiek niepokój u lekarzy się pojawia jak występują objawy, które mogą o tym świadczyć.Maatylda pisze:że jak?malina1985 pisze:żeby sprawdzić czy nie mam żadnych krwawień z powodu stosowania immunosupresantow- MTX jak i również cyklosporyny
leki stosuje się po to aby leczyć,a nie wywoływać krwawienia.malina1985 pisze:czy nie mam żadnych krwawień z powodu stosowania immunosupresantow- MTX jak i również cyklosporyny.
na to bym nie wpadł.malina1985 pisze:żadnych krwawień z powodu stosowania immunosupresantow- MTX jak i również cyklosporyny.