
kiedyś u kogoś próbowałam cukier trzcinowy - średnio mi się spodobał, nie była tak słodki jak biały kryształ

innych wynalazków nie próbowałam jeszcze

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
właściwie mogłabym napisać to samoAnia406 pisze:Ja nie wiem czy cukier mi szkodzi, czy nie, bo nie używam na codzień.
Jedynie do pieczenia ciast lub gotowania.
Cukier ogólnie nie jest zdrowy i lepiej go unikać, a herbata smakuje o wiele lepiej bez niego- wtedy faktycznie czuć jej aromat, a nie tylko "lukier"
u mnie (Poznań) nie tak łatwo o cukier brzozowy, jest dostępny w sklepach ze zdrową, ekologiczną żywnością i szczerze mówiąc nie widziałam w sklepach typu : Carrefour, Real i innych znanych mi marketach.martita pisze:prawie w każdym sklepie nawet u mnie na wsi go mają
to jest zaleta, bo cukier tani nie jest ale jest wydajnyGolfi pisze: 1 łyżeczka do herbaty wystarczyła, żeby było mi słodko