Dzięki za odpowiedź!Pway pisze: ↑27 wrz 2020, 11:16Hej.
Pisząc z moich doświadczeń..
Co do Xifaxanu to stosuje się go przez około tydzień i powtarza przez miesiąc przez minium rok - tak mówił mój gastrolog. ( mi pomógł dopiero za 3razem ale nie kontynuowałem serii bo objawy jako tako ustąpiły).
Ponadto zaraz po xifaxanie powinnaś długo brać probiotyki aby uzupełnić florę bo xifaxan ją wycina w pień.
Kalprotektyne czy powtórzyć - hmmm jeśli masz pieniądze to ja bym powtórzył.
Badałaś kał na clostridium (toksyny a i b) ?
Skupiłbym na momencie kiedy zaczeły się te problemy 2lata temu , co się wydarzyło zaraz przed nimi.
Dodatkowo potrzebujesz dobrego psychiatry(leki) i psychoterapeuty(terapia) - przy twoim obecnym stanie dużo objawów może pochodzić z strefy psychogennej a praca handlowca raczej do spokojnych nie należała.
Trzymaj się![]()
Clostridium sprawdzę, niedługo też wybieram się na test sibo, bo łapię się każdej możliwości. Mam wrażenie, że jest ze mną coraz gorzej, bo każdy pyta czemu tak chudnę i czy jestem chora. Jeśli mnie dopadnie ból brzucha i mdłości to nie jestem w stanie jeść i waga leci w dół, a i tak już mam niedowagę i strach pomyśleć co będzie za jakiś czas. Ostatnio byłam u ginekologa i zasugerował morfologię, bo stwierdził, że wyglądam na bardzo osłabioną...
Dodam tylko, że problemy z jelitami miałam od czasów nastoletnich i wtedy luźny stolec raz dziennie i sporadyczne wzdęcia podsumowano jako IBS. Po jednodniowym epizodzie z bólem brzucha, ciągłymi wymiotami i lekką biegunką wszystko stopniowo zaczęło się pogłębiać i mam wrażenie, że od 2 lat jest coraz gorzej, do tego dochodzi ta niedowaga i objawy bólowe i mdłości w nocy, które wzbudzają kilka razy, Yersinia, stany podgorączkowe, nieco podwyższone limfocyty, więc jakim cudem jest to IBS skoro mnie to zaczyna wyniszczać, a IBS podobno nie pogłębia się i nie wyniszcza. Serio czuję, że niedługo trafię do szpitala z jakimś podejrzeniem anoreksji...
Czy możecie polecić lekarza z okolic Warszawy, który zna się na Sibo, ewentualnie IBS, który zaleci sensowne leczenie, a nie da antybiotyk albo Xifaxan raz i rozkłada ręce?