Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
właśniealex0101 pisze:our scars remind us that the past is real
pierwsze skojarzeniealex0101 pisze: wystarczy popatrzeć na bliznę i przypomnieć sobie przez co przeszliśmy i co już za nami. Jak to mówią
http://www.tekstowo.pl/piosenka,wieslaw ... ziemy.htmlW Polskę idziemy, drodzy panowie,
W Polskę idziemy,
Nim pierwsza seta zaszumi w głowie
Do ludzi lgniemy.
Słuchaj, rodaku,
Cicho!
Czerwone maki, serce, ojczyzna,
Trzaska koszula, tu szwabska kula,
Tu, popatrz, blizna.
No miał chłopak wyobraźnięobyty.z.cu pisze:tak swoja drogą, to też pamietam kolegę jak się chwalił bliznami przed dziewczynami,
że niby bronił kiedyś dziewczynę przed nożownikiem
a to była blizna od noża kuchennego, którym się skaleczył krojąc chleb.
Ale te oczy wpatrzonych dziewczyn => niezapomniane
właśnie... też się nad tym zastanawiam. bo mam cięte od pępka w dół i jakby kiedyś brzucho zaczął się powiększać, a przy ciąży to właśnie akurat tam rośnie to wtedy może być problem.Brawurka pisze:Strasznie się boję brzuszka ciążowego.
mam nadzieję, że nieBrawurka pisze:Może robi Ci się bliznowiec?
Dam znać niedługo.kalka_96 pisze:Brawurka napisał/a:
Strasznie się boję brzuszka ciążowego.
właśnie... też się nad tym zastanawiam. bo mam cięte od pępka w dół i jakby kiedyś brzucho zaczął się powiększać, a przy ciąży to właśnie akurat tam rośnie to wtedy może być problem.
trzeba będzie zapytać derm.
spokojnie, nie da się wszystkiego kontrolowaćkalka_96 pisze:muszę chyba na siebie bardziej uważać podczas niektórych czynności.
obyty.z.cu pisze:A tak poważnie, to mi po operacji woreczka w 1994 r pozostała blizna szer. teraz ok.6-8 mm.
a ja mogę się pochwalić 5mm bez noszenia pasa bo głąby tutaj zabraniają, dopiero w domku ponosiłam trochęalex0101 pisze:u mnie jest 1,5 cm szerokości też przez to, że szwy się rozeszły i chodziłam przez kilka miesięcy z dziurą.
ja teżPandziaak pisze:a ja mogę się pochwalić 5mm
Ja po stomii to miałam i mam dziure dalej, a w środku bliznowiec na cała szerokość dziury i drabinki. OhydaPandziaak pisze: alex0101 napisał/a:
u mnie jest 1,5 cm szerokości też przez to, że szwy się rozeszły i chodziłam przez kilka miesięcy z dziurą.
Nie.fiona pisze:mam nadzieję, że któryś z chirurgów mówił wam o możliwości korekcji blizny na ''nfz''.