VSL3=Vivomixx
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: mazowieckie
Re: VSL3=Vivomixx
Habik, najlepiej napisz zapytanie do firmy.
,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
- kalatos
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- Kontakt:
Urlop teraz mają 

- Nibiru
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Gdzieś poruszałem taki temat na tym forum. Według mnie byłby to ciekawy sposób. Najlepiej jakby to połączono z kwasem masłowym (Debutir) i Propionylem L- carnityny i Glutaminą.Habik pisze:Stosuję VSL#3 od jakiegoś czasu i odnoszę wrażenie, że ma pozytywne działanie na jakość tego co ze mnie wychodzi. Zastanawia mnie jedna rzecz, może ktoś gdzieś czytał, cokolwiek wie - czy rozpatrywano gdzieś, badano wpływ podawania probiotyku - takiego jak np. VSL#3 w postaci wlewki? I jakie były skutki? Tak by cała zawartość tego cuda wylądowała bezpośrednio w jelicie grubym (Szczególnie chorych na CU mogłoby to interesować). Taka myśl mi do głowy przyszła a propo tego, że co jakiś czas czyta się o przeszczepach flory bakteryjnej.
Taka wlewka to byłby odżywczy i kojący "miodzik" dla jelit. Ale niestety walą chemią i nikt nie kwapi się żeby coś takiego bardziej naturalnego "wykombinować".
Większość tych substancji ginie zanim dotrze do jelit. A Debutir w kapsułkach to za małe dawki.
- Gosia22
- Początkujący ✽✽
Popijam saszetki VSL#3 (jedna dziennie, przed snem)od trzech miesięcy. Dodatkowo łykam Debutir (2x1). Dla mnie super efekty pojawiły się gdzieś po dwóch miesiącach. Stolec jest wreszcie NORMALNY (miałam odwieczny problem z konsystencją, tzn. prawie zawsze była papka), zazwyczaj raz dziennie, zero buczenia, przelewania i jakichkolwiek atrakcji. Oby już tak zostało 

-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Pierwsze dni z VSL#3 były piękne. Później koszmar. W nocy nie czułam jak ulewa sie ze mnie kał... myślałam że znowu cos się złego dzieje, bo wciąż szpitale ropnie przetoki i inne cudaczne rzeczy. Poszłam do lekarza i sie okazało, że wiele osób Pani Dr. się skarżyło że niestety powoduje to rewolucje no i odstawiałm, po jednym dniu widziałam dużą różnice. Niestety jeszcze walcze zeby sie wszystko unormowało. Piszę to by pokazać że nie wszystko nam służy, że każdy ma inny organizm. Jednym pomaga a drugim szkodzi pomimo tej samej choroby. Piszę to również dlatego że kupiłam od razu więcej paczek suplementu bo nie przypuszczałam ze tak może źle to sie skończyć. No i zostałam z 2 paczkami po 10 saszetek a jak wiecie kwota za leki mala nie jest. Może się komuś z rodziny przyda po biegunkach. Pozdrawiam.
- ulka1986
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: łódzkie
Mi też vsl nie bardzo pomaga a po nim wszystko się przelewa tylko przy antybiotyku stosowałam pół saszetki co 2 dni, wspomagając inne preparaty. Ja miałam 30 saszetek i kosztowało mnie to ok. 80 zł 

sulfalazin en 2x2tab, ortanol w razie potrzeby,folio,tran,wit b kompleks,pentasa2x1gr(czopki) wymienne na salofalk 4g/60 ml(wlewka na noc)
Bądź takim typem człowieka,że gdy rano wstajesz, twoja stopa dotyka podłogi, diabeł w piekle mówi "O k... wstał"
Bądź takim typem człowieka,że gdy rano wstajesz, twoja stopa dotyka podłogi, diabeł w piekle mówi "O k... wstał"
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: IBS
- województwo: wielkopolskie
Ja wprowadzałem VSL#3 do użycia bardzo powoli, bo na początku za bardzo przyspieszał mi kolejne wypróżnienia.
Brałem jedną kapsułkę, następnie dwa dni odczekałem, brałem kolejną i znów dwa dni przerwy i tak dalej. Potem zmniejszyłem przerwę do jednego dnia. Dopiero po ok. miesiącu zacząłem brać VSL#3 codziennie i do dziś go stosuję, po jednej kapsułce dziennie.
W moim przypadku, jest to najlepszy probiotyk, z jakim miałem do tej pory do czynienia.
Brałem jedną kapsułkę, następnie dwa dni odczekałem, brałem kolejną i znów dwa dni przerwy i tak dalej. Potem zmniejszyłem przerwę do jednego dnia. Dopiero po ok. miesiącu zacząłem brać VSL#3 codziennie i do dziś go stosuję, po jednej kapsułce dziennie.
W moim przypadku, jest to najlepszy probiotyk, z jakim miałem do tej pory do czynienia.
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Ostatnio kupowałam i za 10 sztuk saszetek przy negocjacjach zakupu większej ilości wyszło 90 zł. Nie wiem czy aż tak ceny się zmieniły czy trafiłaś na fajną okazję. W każdym razie aktuanie bez nich jest mi lepiej i szczerze boje sie brać nawet mniejszą dawkę zeby się znowu nie zaczeło bo było to kilka dni i nocy w toalecie. ciesze się ze komuś to służy bo wkońcu wspólnym celem naszym jest aby znaleźli leki wprowadzające nas w jak najdłuższy czas remisji.
- ulka1986
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: łódzkie
Mi wyszło tanio bo kupione miałam w Liverpoolu, i jakbym miała je znów kupić to napewno nie w Polsce. Moim zdaniem producent obniżając cenę w naszym kraju mógłby na tym tylko więcej zarobić bo były częściej kupowane a tak cena jest nie adekwatna to realiów życiowych przeciętnego Polaka.
sulfalazin en 2x2tab, ortanol w razie potrzeby,folio,tran,wit b kompleks,pentasa2x1gr(czopki) wymienne na salofalk 4g/60 ml(wlewka na noc)
-
- Debiutant ✽
- województwo: podkarpackie
Hej wszystkim
Jestem po pierwszych 10 kapsułkach VSL i jestem w miarę pozytywnie zaskoczony.
Jak wygląda sprawa różnicy między kapsułkami a saszetkami? Czy tylko różni się 'mocą'?
Pozytywne efekty pojawi się nawet po pierwszym dniu, ale troszkę na początku chyba przesadziłem, bo zacząłem od 2 kapsułek dziennie (rano i wieczór) w czwartym dniu byłem w WC tylko jeden raz (co dla mnie to ewenement na skalę światową ;d) ale za to na drugi dzień pojawiło się 'przelewanie' i przez następny dwa dni biegunka.. zszedłem do 1 kapsułki na dzień i znów wszystko wróciło do normy (w mojej skali
)
Czy ktoś orientuje się, czy promocja 2x 10 saszetek VSL za 99,00 zł jest dalej aktywna czy wyczerpały się zapasy?

Jestem po pierwszych 10 kapsułkach VSL i jestem w miarę pozytywnie zaskoczony.
Jak wygląda sprawa różnicy między kapsułkami a saszetkami? Czy tylko różni się 'mocą'?
Pozytywne efekty pojawi się nawet po pierwszym dniu, ale troszkę na początku chyba przesadziłem, bo zacząłem od 2 kapsułek dziennie (rano i wieczór) w czwartym dniu byłem w WC tylko jeden raz (co dla mnie to ewenement na skalę światową ;d) ale za to na drugi dzień pojawiło się 'przelewanie' i przez następny dwa dni biegunka.. zszedłem do 1 kapsułki na dzień i znów wszystko wróciło do normy (w mojej skali

Czy ktoś orientuje się, czy promocja 2x 10 saszetek VSL za 99,00 zł jest dalej aktywna czy wyczerpały się zapasy?
Zdrowy inaczej od 10 lat 

- Gosieńka
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
Jeśli chcesz taniej kupić VSL#3 to napisz do producenta. Ja zamówiłam sobie większą ilość i mi dali spory upustCzy ktoś orientuje się, czy promocja 2x 10 saszetek VSL za 99,00 zł jest dalej aktywna czy wyczerpały się zapasy?

- kalatos
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Saszetki mają dużo więcej tych bakterii, ja biorę regularnie i polecam. Nie wiem czy mają bezpośredni wpływ na remisję, czy nie, ale nie będę tego sprawdzał 

- patkaas
- Koordynator
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Wytyczne krajowego konsultanta w postępowaniu z CU mówią:
Preparatami o udowodnionej skuteczności w podtrzymywaniu
remisji oraz w profilaktyce zapalenia
zbiornika jelitowego są szczepy probiotyczne
VSL#3.
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
- kasia38
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
a można wiedzieć po ile CI sprzedali?Gosieńka pisze: Jeśli chcesz taniej kupić VSL#3 to napisz do producenta. Ja zamówiłam sobie większą ilość i mi dali spory upust
Seronegatywne zapalenie stawów, Ch L-C , stan po Helikolektomi prawostronnej, Centalna Retinopatia Surowicza, zmiany w kręgosłupie lędźwiowym (naczyniak?), 2 x przebyta zakrzepica, guzki w tarczycy, torbiel endometrialny na jajniku, jersinioza.
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
- Gosieńka
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
kasia38, wysłałam pw