Niedawno dowiedziałem się, że jestem posiadaczem CU,a było to tak
z 5 lat temu zobaczyłem paski krwi na stolcu poszedłem z ty do protologa,pogrzebał paluszkiem i
powiedział,że to hemoroidy ,dał maśc i tyle,no i przez 5 lat było raz lepiej raz gorzej,czasami mnie pogoniło do kibelka np. po kapuście kiszonej,miałe tylko ból przy siedzeniu,np. na krześle i ja myślałem że to hemoroidy,aż raz około roku temu zaczeło mie coś bolec w lewym boku brzucha pod żebrami ,poszedłem do rodzinnego powiedział,że to może wrzody na żołądku i kazał zrobic badanie na hilopakter taka bakteria. Wyszło pozytywnie, więc dostałem końską dawkę
antybiotyków, no po paru dniach brania się zaczeło .nie miałem biegunek,
ale dużo krwi i śkuzu,stolce cienkie i zfermentowane,cały czas coś bulgotało mi w okolicach odbytu, ale to był śluz z krwią. Odstawiłem
antybiotyki.Poszedłem do szpitala tam gastroskopia i kolanoskopia,pobrano mi wycinek.Wyszło CU w okolicy odbytu, dostałem czopki i tabletki asamax,
pomogły,chodzę do toalety raz dziennie,nie mam krwi, ale czasami śluz,biorę czopek raz na dzień i tabletki,ale ból w okolicy odbytu się utrzymuje czy to normalne przy CU w okolicy odbytu