Gratuluję!
Ja też miałam w znieczuleniu i było super-spałam jak dziecko.

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Chyba nie bardzo zrozumiałam...Iner pisze:piszę ku przestrodze jeśli chodzi o ten pierwszy dzień ze środkiem przeczyszczającym
Trudno jest mi ocenić co się u Ciebie działo, ale mogła to być reakcja indywidualna, choć zastanawia mnie jakie były ostatnie wypróżnienia? Ja rozumiem, że chodzi Ci o wodę? W sensie te przyjęte płyny?Iner pisze:czy ktoś z was miał takie sensacje biegunkowe przed badaniem. Oczywiście wiem, że musi być efekt przeczyszczenia, ale żeby aż tak przez prawie 20h nie schodzić z toalety.
Iner pisze:20 godzin bez przerwy spędziłam w toalecie i to bez przerwy,
Łooo, kalka_96, dzięki, bo coś mnie przyćmiłokalka_96 pisze:może po prostu Iner, nie wychodziła z toalety, żeby na wszelki wypadek zdążyć. tak samo jak ktoś ma biegunkę i siedzi przez dwie godziny w wc, a ktoś inny teżma biegunkę i przez te 2 godzin wc odwiedzi parę razy.
na pewno, anestezjolog robiąc wywiad, musi zapytać czy jesteś uczulona na jakieś leki. mam nadzieję, że znajdą dla ciebie odpowiednie znieczulenie.Asharia pisze: nie wiem jak się to ma do znieczulenia - tzn. alergie? Czy oni jakoś to spr przed badaniem? Lista leków która mnie uczula jest długa i dlatego nie wiem jak ze znieczuleniem będzie.
marna, gdzieś czytałam że można także na samej płynne diecie, ale co to da? najlepiej jest zastosować środek przeczyszczający i dokładnie się wyczyścićAsharia pisze:jaka jest szansa na inne oczyszczanie przed - niż fortrans?
nie ma się co bać, jeden dzień się pomęczysz a po badaniu już będzie ulga, bo dowiesz się, co ci dolega i jak wyglada jelitoAsharia pisze:boję się spadków potasu i odwodnień
Zenobius, podziwiam naprawdęZenobius pisze:Ja mam zawsze kolo na zywca, bo jest bezpieczniej i mozna sobie na ekran popatrzec.
Eeeejjjj, a oni to właściwie robią? Mi jeszcze się to nie zdarzyło... Po dzisiejszej kolonoskopii to pani na sali obserwacyjnej musiała mi w pewien sposób pomóc, bo mi się jelita skurczyły i brzucho bolał potwornie, bo nijak to powietrze wyjść nie chciało i wracając z tej kolonki zastanawiałam się, czy nie można by tego powietrza wypompować_Ray_ pisze:jak wykonuje dobry endoskopista i nei zapomni wypompować z człowieka powietrza
A w moim przypadku co prawda kolo na Hallera to sama przyjemność, ale w nocy musieli mi lekarza wezwać, bom się tak zwinęła_Ray_ pisze:po kolo na Hallera czułam się normlanie i mogłam normlanie chodzić
było celowe?_Ray_ pisze:normlanie
Kiedyś jak poprosiłam lekarza o wypompowanie powietrza to mnie wyśmiał i powiedział, że to jest normalne i skąd mi taki pomysł do głowy przyszedł że tego nie robiąZenobius pisze:Ja zawsze wole przypomniec, ale tak, oni to powietrze moga i wpompowac i wypompowac. Nie kazdy mysli o tym drugim jakosNatuśka pisze:Eeeejjjj, a oni to właściwie robią? Mi jeszcze się to nie zdarzyło... Po dzisiejszej kolonoskopii to pani na sali obserwacyjnej musiała mi w pewien sposób pomóc, bo mi się jelita skurczyły i brzucho bolał potwornie, bo nijak to powietrze wyjść nie chciało i wracając z tej kolonki zastanawiałam się, czy nie można by tego powietrza wypompować
czasem jest tak,że pacjent (czyli ja ),ze względu na ból chce jak najszybciej zakończyć badanie,ale lekarz chce dojść do końca jelita i zobaczyć jak wygląda.Baby pisze:Kiedyś jak poprosiłam lekarza o wypompowanie powietrza to mnie wyśmiał i powiedział, że to jest normalne i skąd mi taki pomysł do głowy przyszedł że tego nie robią