Corleone pisze:na żywo gdyby już doszło do dyskusji na taki temat to nikt by mi nie próbował wmówić takiego absurdu jak to, że mam przeczytać książkę żeby móc dyskutować na dany temat itd.
o ile mnie pamięć nie myli jakiś czas temu sam odsyłałeś do książek by poznać/zrozumieć prawdę (czy coś). O ezoteryczne książki chodziło.
szło to jakoś tak
Naobie pisze:W takim razie nie wierzysz w prawo przyciągania (albo go nie rozumiesz) najpierw piszesz że możesz dzięki temu coś osiągnąć a potem że jednak nie do końca to. Skoro jesteś w stanie przyciągnąć 'małe, nieważne rzeczy' to co stoi na przeszkodzie by wykorzystać to do rzeczy dużych, ważnych a może i najważniejszych w życiu hmm?
Corleone pisze:W filmie sekret nie pokazali dobrze prawa przyciągania. Na tej zasadzie to każdy miałby to co chce. Na przeszkodzie stoi pojęcie ważności. Jeśli chcesz konkretnie o tym poczytać to wyślę Ci na priv konkretnych autorów, którzy o tym pisali.
czy mam rozumieć, że Twój argument to "pojęcie ważności" i odesłanie do książek?
A na koniec show
pupa22 pisze:Zwróć uwagę, że duża większość osób tu piszących raczej atakowało Ciebie i Twój stosunek a nawet jeśli nie atakowali to wyrażali opinię, że się z Tobą nie zgadzają.
Corleone pisze:Z tego co widzę to jednak nie. Przejrzyj jeszcze raz te posty.
sprawdźmy
pupa22 vs. Corleone
Natuśka pisze:Co do psychoterapii mającej wyleczyć z homoseksualizmu to... przychyliłabym się do opinii Corleone
1 - 0
ewa1325 pisze:Boże Corleone ale Ty jestes zacofany
1 - 1
Ania406 pisze:a co wątek w tym zakresie, tam Twoje posty. Żyj i daj żyć innym.
1 - 2
W odniesieniu do "gola" powyżej
ewa1325 pisze:też tak myślę
1 - 3
deth pisze:a tu znów wzmacniasz swoją wypowiedź, porównaniem do patologii. Czynisz innym z tego zarzut, a samemu nie widzisz w tym nic złego - takie słowo zawsze używasz, chyba na "r"
1 - 4
Mala_Mi pisze:Nie Corleone, a ludzie...
2 - 4
loczek pisze:to jeszcze nic nie znaczy, jeśli wiesz w jakich okolicznościach się to stało.
3 - 4
Raysha pisze:Mylisz się. Wstyd mi prędzej za Ciebie, że jesteś tak zacofany, zaściankowy i homofobiczny.
3 - 5
Egzistenz pisze:Corleone Ty się chyba cholera jasna zapominasz. Nazywanie kogoś LEWAKIEM to już obraza.
3 - 6
Natuśka pisze:Corleone , daj sobie na wstrzymanie
3 - 7
Torvik pisze:Masz publikacje naukowe potwierdzające Twój punkt widzenia? Bo jak wymagasz czegoś od innych to wymagaj też od siebie
4 - 7
Raysha pisze:Poza tym uważam, że z Tobą dyskusja jest bezsensowna.
4 - 8
Torvik pisze:Raczej nie teorie spiskowe - ale z tą prawdą objawioną trafiłaś w punkt
4 - 9
magda281 pisze:dokładnie tak -dlatego proponuję zignorowanie szanownego kolegi
4 - 10
Torvik pisze:NIE ! Od ponad dwustu lat jest w naszym kręgu cywilizacyjnym przyjęte, że każdy człowiek ma godność wynikającą z faktu bycia człowiekiem. Poglądy, nawet Tobie niesympatyczne nie mają na to wpływu.
4 - 11
Natuśka pisze:Corleone, tu już zaczynasz przesadzać i to grubo przesadzać
4 - 12
Zenobius pisze:wez zejdz na poziom ludzi z ktorymi gadasz a nie uwazaj sie ponad nich, bo nawet gdybys mial racje (ja sie akurat z Toba nie zgadzam) to nikogo nie przekonasz w ten sposob.
4 - 13
Żaneta pisze:Corleone, potwierdzam, dyskusja z Tobą na pw jest owocna. Ale teraz to zupełnie inny Ty
4 - 14
Zatem więcej negantynych punktów otrzymał Corleone. Wniosek z tego taki, że źle widzi