Zgadzam się, że dolegliwości muszą być u mnie związane z porą roku, w lutym, marcu 2012 miałam to samo...
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Nie ma się czego bać , gastrolog też człowiek , nie gryziepupa22 pisze:Mam podejrzenie IBS, leki nic nie dawały a wręcz powodowały zaparcia więc lekarka zmniejszyła dawkę i dała skierowanie do gastroenterologa... proszę powiedzcie mi co mnie u niego czeka gdyż nigdy nie byłem u takiego lekarza...
Dobry lekarz będzie wiedział, jakie badania są potrzebne w Twoim przypadku. A jeśli będzie kiepski, to musisz iść do innego... Ja miałam kolonoskopię, gastroskopię, usg brzucha, morfologię, kał na krew utajoną, kał na pasożyty i bakterie, badanie moczu, krew -próby wątrobowe i trzustkowe, lipidogram, glukoza na czczo. Chyba tyle, z tego co pamiętampupa22 pisze:czyli o co mam prosic? Rektoskopie, kolanoskopie czy wlew z kontrastem? Jak mam dac do zrozumienia ze chce te badania?
kolOnoskopię- kolana nie badaszpupa22 pisze:kolanoskopie
Ja miałam w znieczuleniu dożylnym, spałam, więc nie wiem, czy boli. Zdania są podzielone, zazwyczaj zależy to od indywidualnej wrażliwości pacjenta i ułożenia oraz stanu jelit. Ja wolałam się nie przekonywać jak to jest, więc zasnęłam, obudziłam się i o własnych siłach wróciłam do domu. Był ze mną narzeczony, bo nie można wracać samemu. Miałam w prywatnej przychodni, w Warszawie.pupa22 pisze: Czy kolonoskopia bez znieczulenia bardzo boli? Jakie to uczucie?czy można ją zrobić w przychodni a nie w szpitalu? Lub w 1 dzień w szpitalu? .