[ Dodano: 07-11-2010 ]
Aha, ile płaciłeś za Budenofalk?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Nie od początku... na początku to Asamax w dawce 1|1|1 dawał rezultaty..zoha3110 pisze:Dziękispróbuję z tym Debutirem, faktycznie nie jest drogi. Od początku choroby jesteś leczony budesonidem? Udało Ci się osiągnąć remisję? Ja choruję od pół roku a leki biorę od 4 miesięcy, głównie asamax 500 w dawce 2/2/2 i żadnej poprawy
![]()
[ Dodano: 07-11-2010 ]
Aha, ile płaciłeś za Budenofalk?
Ten lek dla nas nie jest refundowany... więc nie może być pisany z literką PAha, ile płaciłeś za Budenofalk?
Z tego co wiem to jedna apteka na śląsku sprzedaje po takiej cenie...zoha3110 pisze:Właśnie wiem że budenofalk jest bardzo drogi. Kiedyś spytałam z ciekawości w mojej aptece i cena była dla mnie lekkim szokiem - 500 zloty. Kupujesz go w jakiejs konkretnej sieci aptek? 90 zl za budenofalk to naprawdę dziwnie niska cena.
Ja w żadnym opracowaniu medycznym pl/en nie spotkałem się aby było wspomnienie przekształcenie w CU/CD. Jedyny przypadek to błędna diagnoza.. lub obraz z histopatologi nie byłby jasny..EMMA pisze:Zastanawiam się czy kolagenowe zapalenie może z czasem przejść w CU albo CD.Macie jakąś wiedzę na ten temat ?
Tak naprawdę wszystko zależy od interpretacji patomorfologa .. więc jak on przyjdzie do pracy skacowany to różne to może być..Coralie pisze:Mi też powiedziano, że zapalenie mikroskopowe nie przechodzi w cu/cd. Jednak często jest tak, że cu/cd w remisji lub w łagodnej formie jest diagnozowane jako zapalenie mikroskopowe, które tak naprawdę jest bardzo rzadko występującą chorobą. Takie zapalenie może się "przeobrazić" w cu/cd. Ale na zapas nie ma się co martwić
a w jakiej dawce przyjmujesz teraz asamax? i czy jest on skuteczny jesli przerywasz kurację?mjmartino pisze:Witam
Może wziąłem z 4 tabletki i wróciłem do Asamaxu...
Mnie osobiście nie służyło zażywanie Sulfy EN (sylfa jest starsza dlatego ma wiecej skutków ubocznych)
Musisz spróbowaća może poskutkuje trzeba być dobrej myśli.
Pozdrawiam