Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
W ten sposób zadręczałam się zaraz po badaniach. Nie umiałam sobie z tym poradzić do tego stopnia, że raz mi się zdarzyło pić w samotności. <największe głupstwo, które zrobiłam z pełną świadomością...Justa1985 pisze:często sobie zadaje pytanie: dlaczego ja?
Teraz, gdy studiuję, rodzina daleko to powiernikiem moich smutków i żali jest akademikowy prysznic... Dziewczyn z pokoju nie chcę tak obciążać, bo wiem, że chcąc nie chcąc, muszą znosić moje 'umieranie' w czasie zaostrzeń, wiecznie niedomykające się drzwi na korytarz i dźwięk urywanego papieru toaletowego. A pod prysznicem nikt nie widzi, nikt nie słyszy, a ze mnie się wszelka żałość wyleje, złe emocje nagromadzone i tłumione przez dłuższy czas. Zawsze sobie wtedy mówię: Głowa do góry, sama nie jesteś. Często sobie nawet o Szanownym Gronie Forumowiczów pomyślęJusta1985 pisze:wypłakanie się pomaga jdynie na chwilę,
Ha, ja niewiele pamiętam z czasów sprzed choroby, poza tym nie daje mi ona aż tak bardzo w kość. Czasami tylko przychodzą chwile - zwłaszcza kiedy dojdzie stres, spowodowany na przykład kłótnią - że mam dość i popłaczę sobie trochę w poduszkę. Ale i moja rodzina, i koledzy czy koleżanki, i nauczyciele - oni wszyscy mnie rozumieją tak, jak umieją.Natuśka pisze:Sama po sobie widzę, że choroba mnie trochę zmieniła. Kiedyś byłam bardziej frywolna, wszystko mi wisiało, beztrosko życie mijało, śmigałam, gdzie tylko wiatr zawiał.
musialem sobie dzis to przypomniec..exa pisze:nie da się zapanować nad wszystkim, wystarczy, że zapanujesz nad swoim życiem...
Kiedys moj kierownik na budowie mowil:Ania406 pisze:Co jeszcze?!
Jak ja mam tego dość... Nie chce mi się już nic w tym momencie...
nie ma się czym zamartwiać i zadawać sobie takich pytań.......bo jak tak usilnie będziesz los molestować - co jeszcze i co jeszcze, to niemal pewne, ze coś jeszcze dołoży...Ania406 pisze:eszcze nie wiadomo do końca co to jest. Pierwsze USG - torbiel, do dalszej diagnostyki i obserwacji. W poniedziałek mam kolejne badania.
Dokładnie, niestety tak jest.exa pisze:nie chcesz sama sobie dać odpocząć - organizm zmusi Cie do tego....
masz nasAnia406 pisze:Muszę kontrolować stan mojej tarczycy, bo jestem w grupie ryzyka, przeszłam szereg badań przez lata w celu zdiagnozowania moich chronicznych bólów głowy, oczy też do stałej kontroli, bo istnieje ryzyko jaskry. Mam już Crohna i teaz jeszcze torbiel. Co jeszcze?!
Miło mi się zrobiłotom-as, masz nasdamy rade