Moja normalna waga waha się między 44 a max 47/8( głęboka zimą )kg i miewam strzały, że wracam do palenia na miesiąc czy dwa a potem rzucam z dnia na dzień i nie palę rok/dwa

Lubię czasami poczuć "dymek" w puckach

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
może nie będę na razie dziękować, żeby nie zapeszyćdoelli pisze:Gratuluję i życzę wytrwałości!
Wróć do pierwszej stronymartita pisze:ja tez chce!!kurcze jak wy to robicie?ja juz 2 lata mowie o rzuceniu i nicmacie jakies sposoby?poradzcie mi cos!! bo szczerze mowiac juz nie lubie palic
Nikotyna uwalnia w mózgu substancje o nazwie dopamina( odczuwamy ją bardzo kiedy np jesteśmy zakochani, z czasem jej poziom spada;) ), substancja ta sprawia że czujemy się przyjemnie, odstawienie papierosów czyli nikotyny powoduję zmniejszenie poziomu tej substancji i popadamy w depresje po nałogową, cytozyna podnosi ten poziom i okres ten jest łatwiejszy do przejścia. Najgorszy pod względem samopoczucia to 3 tydzień po odstawieniu papierosów.Natalka pisze:Takie tabletki co mają w składzie cytyzynę i ona tak działa, że "walczy" o te same receptory w mózgu z nikotyną.
Tak?????? Kurcze to u mnie strasznie długo trwał ten trzeci tydzień![]()
Najzdrowsza jest czysta nikotyna, a szkodzą przede wszystkim te farby na tym papierku i inne trujące paści.uszatek pisze:Po papierosie przez chwilę jesteśmy bardziej skupieni i lepiej pamiętamy, nikotyna tak wpływa na nasz mózg.
Nikotyna obkurcza ściany naczyń krwionośnych co może grozić zawałem, powoduje niedobór tlenu, uszkadza układ nerwowy, zmniejsza wchłanianie substancji pokarmowych.Najzdrowsza jest czysta nikotyna, a szkodzą przede wszystkim te farby na tym papierku i inne trujące paści.
Fajka może dlatego że nie pyka się jej tak często jak papierosówMikrusia pisze:że też normalnie nie sprzedają czystej nikotyny. Słyszałam, że najzdrowiej to fajczyć fajką
Kurde pomyliłam sie XDuszatek pisze:Cytat:
Najzdrowsza jest czysta nikotyna, a szkodzą przede wszystkim te farby na tym papierku i inne trujące paści.
Nikotyna obkurcza ściany naczyń krwionośnych co może grozić zawałem, powoduje niedobór tlenu, uszkadza układ nerwowy, zmniejsza wchłanianie substancji pokarmowych.
Ale prawdą jest że w papierosie jest dużo więcej groźnych substancji
Zgodnie z wynikami badań laboratoryjnych palący paczkę dziennie otrzymują dawkę odpowiadającą 200 naświetleniom rentgenowskim rocznie
Pentasa to nie są sterydy tylko mesalazyna.CAMPARI34 pisze:a zreszta niewiem sama czy pentasa to tez sterydy???