MAm pytanie gdy wdziera sie stan zapalny czyli choroba objawia sie w sposób najsilniejszy krwawienia biegunka itp czy taki stan mozna wyprowadzić w domu czy zaleca sie kliniczne i tylko kliniczne leczenie?? Ja jestem w stanie zaostrzenia krwawe biegunki kilka na dzien a lecze sie lekami doustnie zapisanymi od mojego lekarza i jesteśmy w kontakcie.
Rafał
Zaostrzenie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Zaostrzenie
ciągle coś a ja nie potrafie sobie z tym cały czas poradzić 

- -Ania-
- Admin
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Re: Zaostrzenie
To jak jestes w kontakcie to mu powiedz.
Moim zdaniem powinien lekarz dac Ci skierowania na badania krwi, OB, CRP
i na podstawie tych wyników leczyć dalej. Moze bedą potrzebne leki doodbytnicze,
albo pobyt w szpitalu aby sprawdzic co sie stało.
Na pewno odradzam leczenie w domu
ania
Moim zdaniem powinien lekarz dac Ci skierowania na badania krwi, OB, CRP
i na podstawie tych wyników leczyć dalej. Moze bedą potrzebne leki doodbytnicze,
albo pobyt w szpitalu aby sprawdzic co sie stało.
Na pewno odradzam leczenie w domu
ania
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
jeśłi zwiększyłeś po konsultacji z lekarzem dawki leków lub wprowadziłeś nowe to powinna byc poprawa. Jeśli nie następuje to powinieneś skontaktowacsi z lekarzem i liczyć się z hospitalizacją. Nikt tego nie lubi,ale nie należy zwlekać.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Shadowka
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- Kontakt:
,Miałem w życiu 3 zaostrzenia i wszystkie wyleczyłem w domu. Ale ja mam łagodną postać CU.
Przede wszystkim należy skontaktować się z lekarzem. Niech on decyduje.
Zgadzam się, przy znaczym pogorszeniu staniu, po prostu poszłam do lekarza a ten zmienił/ zwiększył/ dodał jakies leki. Po czym kazał się pokazać za tydzień potem za dwa ,żeby zobaczyć czy stan sie poprawia. Poprawiał się albo też nie pogarszał dlatego leczenie nadal odbywało się w domu. zasada była taka, ze jak będzie gorzej w której kolwiek chwili mam po prostu zjawić się jak najszybciej u niego. jak będzie ok to przyjść na tą wskazaną kontrolę.... Najważniejsze by być z lekarzem w kontakcie pokazać się i zrobić badania które przepisze
-
- Debiutant ✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Witaj Rafal 86 zaostrzenie miewam dość często i zazwyczaj po wizycie u lekarza kuruję sie w domku,biorę leki i stosuję dietę zgodną z zaleceniami doktora.Jak bywało gorzej dzwoniłam do lekarza i w zależności od potrzeby jechałam do przychodni do Wrocławia lub na pogotowie.Zapewne wiesz że nie należy bagatelizować zaostrzenia,ja kilka lat temu doprowadziłam swój organizm do odwodnienia i anemii co w rezultacie skończyło się długim pobytem w szpitalu.Dbaj o siebie i głowa do góry,życzę szybciutkiej remisji 

Mariola
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
Potwierdzam słowa poprzedników. W moim przypadku konsultacji telefonicznej leczenie odbywało się w domu do momentu, w którym nie pojawił się stan odwodnienia i ciężkiego stanu zapalnego. Przez ok. 2 tygodnie zwykle brałem leki zalecone przez lekarza, dopiero po tym okresie kontaktowałem się z nim i pytałem co dalej robimy.
- FiZia miziA
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
zaostrzonko

FiZia miziA