poszukuję osób po operacji usunięcia całego jelita grubego wykonanej
w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Jeśli przeszłaś/przeszedłeś taką
operację to bardzo proszę o kontakt ze mną:
email: ragazzina_7@wp.pl
gg: 123361
lub napisz tu post a ja się z Tobą skontaktuje
Jeśli któryś z Twoich znajomych był tam operowany proszę poinformuj go o
tym.
Jest to bardzo ważne, ponieważ jestem po takiej operacji i bardzo mi zależy na rozmowie.
Szukam osób po operacji w Centrum Zdrowia dziecka w Wawie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Szukam osób po operacji w Centrum Zdrowia dziecka w Wawie
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 12:10 przez Ania16, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
Re: Szukam osób po operacji w Centrum Zdrowia dziecka w Wawie
Napisz jak się czujesz ?
potrzebujesz jakiejś innej pomocy ?
Co ze stomią ? kupuje się wszystko za własne pieniądze, czy jest refundowana ?
Pozdrawiam, wszystko będzie dobrze.
potrzebujesz jakiejś innej pomocy ?
Co ze stomią ? kupuje się wszystko za własne pieniądze, czy jest refundowana ?
Pozdrawiam, wszystko będzie dobrze.
CD lub CU user 

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Jest refundowane. Z tego co pamiętam to przy kolostomii 300 PLN miesięcznie, przy ileo 350. Na początku kiedy szuka się worków, które nalepiej pasują ta suma może być miewystarczająca. Potem wystarcza i na worki, płytki, maście i gaziki .
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
na ileostomie 400zl. ja woreczki dla siebie znalazlam. juz przyszla karta zaopatzrenia wiec pora na kupowanie;) zmieniam worek raz na trzy dni, oczywiscie uzywam masci uszczelniajaco gojacej, bez niej ani rusz;)
hmm.. ja jestem po usunięciu ok 40% grubego.. czuje się zadziwiwająco dobrze.. chyba cudem uniknęłam usunięcia całego jel.grubego. rozważana tez był stomia..
nasuwa mi się pytanie- czy po usunięciu całego jelita grubego zawsze konieczne jest założenie stomii? i czy na stałe.. interesuje mnie to, bo niewykluczone, że kiedyś mnie to czeka..
a generalne to wizja stomii mnie mocno przeraża. stomia tez mnie pewnie czeka.. ale teraz staram sie o tym nie myslec..
i podziwiam osoby, które mają założoną stomię
zwłaszcza młode osoby. i życzę wszystkiego dobrego i trzymam kciuki.
jesli jest zle, to będzie lepiej
to mnie trzymało "w całości" i nie pozwoliło sie rozsypac gdy czekałam na operacje
u mnie jest juz dobrze i wierzę ze u innych osób z crohnem tez bedzie dobrze
na wszelki wypadek przepraszam, jesli cos będzie nie tak z moim postem- w zasadzie nigdy nie postuje ..
pozdrawiam wszystkich
nasuwa mi się pytanie- czy po usunięciu całego jelita grubego zawsze konieczne jest założenie stomii? i czy na stałe.. interesuje mnie to, bo niewykluczone, że kiedyś mnie to czeka..
a generalne to wizja stomii mnie mocno przeraża. stomia tez mnie pewnie czeka.. ale teraz staram sie o tym nie myslec..
i podziwiam osoby, które mają założoną stomię

jesli jest zle, to będzie lepiej

u mnie jest juz dobrze i wierzę ze u innych osób z crohnem tez bedzie dobrze

na wszelki wypadek przepraszam, jesli cos będzie nie tak z moim postem- w zasadzie nigdy nie postuje ..
pozdrawiam wszystkich
zupełnie nowa tutaj
zainteresowana, zaintrygowana. jak Wy z tym żyjecie?? bo ja z przerwami.. jednak optymistka od urodzenia. nieustanna walka o mój optymizm trwa 

- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
wlasnie, wszyscy uwazaja ze ja dopiero przeszlam operacje usuniecia jelita grubego, tylko osoby ktore sa juz dluzej na tym forum wiedza ze ja taka operacje mialam kika lat temu wiec:
Operowana bylam w warszawie w centrum zdrowia dziecka w 2004 roku teraz walcze z komplikacjami, i nie poddaje sie, wiec to co jest zycie bez jelita i nie narzekam chociaz mogloby byc lepiej;) a wylonienie stomii mam na dwa miesiace zeby zagoic okolice odbytu do nastepnej operacji.
i nie ejst konieczne wylonienie stomii po operacji usuniecia jelita grubego;) chociaz ejst lepiej jak a szczesc tygodni sie wyloni przetoke, dlatego ze jest mniejsze zagrozenie zropnienia;)
[ Dodano: 17-02-2011 ]
dalej poszukuje osob po operacji usuniecia jelita grubego w centrum zdrowia dziecka. prosze wszystkich o kontakt 31261072
Operowana bylam w warszawie w centrum zdrowia dziecka w 2004 roku teraz walcze z komplikacjami, i nie poddaje sie, wiec to co jest zycie bez jelita i nie narzekam chociaz mogloby byc lepiej;) a wylonienie stomii mam na dwa miesiace zeby zagoic okolice odbytu do nastepnej operacji.
i nie ejst konieczne wylonienie stomii po operacji usuniecia jelita grubego;) chociaz ejst lepiej jak a szczesc tygodni sie wyloni przetoke, dlatego ze jest mniejsze zagrozenie zropnienia;)
[ Dodano: 17-02-2011 ]
dalej poszukuje osob po operacji usuniecia jelita grubego w centrum zdrowia dziecka. prosze wszystkich o kontakt 31261072