Chciałbym prosić o pomoc na tym forum, ponieważ nie wiem już co mam robic

Zaczne od poczatku.
Mam 24 lata, zawsze bylem zdrowym i wysportowanym chlopakiem. Nie pale, nie biore zadnych uzywek, nie jestem otyly.
Od okolo roku biegunkowalem, jednak nie oddzialywalo to na moje ogolne samopoczucie zle, do momentu. Około 4 miesięcy temu zaczely sie u mnie objawy grypopodobne. Biegunki, zawroty glowy, ogolne zle samopoczucie. Od tego czasu biegunkuje okolo 4-5 razy dziennie. Zaczęły się tez inne objawy:
- nadęty zołądek
- ogólne fatalne samopoczucie, brak sil
- problemy ze wzrokiem - męty przed oczami, rozblyski wokol swiatel.
Mialem robiony szereg badan.
- Krew - Ogólne wyniki dobre - MCV troszeczke obnizone, MCHC lekko podwyzszone, jedynie dosc spory niedobor immunoglobuliny A
- W kale wykryto krew utajona.
- Gastroskopia - refluks z zoladak (nie mam objawów refluksu). Sluzowka niezmieniona, linia Z nieregularna, potrzepiona. Wpust bez zmian. Zoladek normotoniczny, zawiera tresc sluzowa, wodojasna, faldowanie prawidlowe, sluzowka niezmieniona. Reszta tez ok.
-Badanie wycinka z dwunastnicy - Kosmki jelitowe nieznacznie skrocone, liczba limfocytów śródnablonkowych w normie - typ 0 choroby trzewnej.
Kolonoskopia - lekarz podczas badania bardzo zdziwiony tym co tam znalazl, nie mial pojecia co to jest. Wykluczyl tylko nowotwor - Okolice odbytu - bez zmian. Wzmozone napiecie zwieracza zewnętrznego odbytu.
Per rectum - bez zmian.
Kolonoskop - wprowadzilem do katnicy uwidoczniajac dno, ujscie wyrostka robaczkowego, obrzeknieta zastawke bauchina i dalej ok 20 cm jelita kretego. W jelicie kretym zaznaczone bardzo duze granulowanie sluzowki - obraz przypomina zmiany opisywane w polipowatośći
Jelito grube z zachowanym rysunkiem naczyniowym, ale odcinkowo silnie granulowane na calej dlugosci,a w odcinku esiczo - prostniczym oprczo granulowania widoczne zatarcie rysnku naczyniowego.
Wyniki z laboratorium
1. 5 fragmentów blony sluzowej jelita cienkiego o zachowanej histoarchtektonice, z licznymi, powiekszonymi grudkami chlonnymi.
2. 6 fragmentow blony sluzowej jelita grubego o zachowanej histoarchitektonice, z licznymi, powiekszonymi grudkami chlonnymi.
Z wyniki poszedlem do lekarza i... zdębiałem ! Po raz kolejny dowiedzialem sie ze choruje na jelito wrazliwe i nie ma powodów do zlego samopoczucia. Dlaczego więć caly czas czuje się fatalnie i nie mam na nic siły ? Dostalem xifaxan, pare innych leków, które bralem juz kiedys i nie odczuwalem po nich poprawy. Jestem zalamany i nie wiem co mam robic, czy szukac innego lekarza ? Jeszcze jakies badania ?
Proszę o porade.