Moze powiedz cos wiecej? Czy masz postawiona diagnoze? Jakie dawki lekow przyjmujesz? Czy bieresz cos poza ww. Encortonem i Salofalkiem? Trzymasz diete?martita pisze:czesc to znow jamam do waspytanko odnosnie lekow kurcze juz od wrzesnia sie faszeruje encortonem i salofalkiem a tu nic mi nie pomaga tzn mialam tak pare razy ze juz byl spokoj z bieguneczka ale zaraz znow wracala i cio z tym robic?myslicie ze mam zle dobrane leki dodam ze mam oslabiony organizm i malo waze tzn 42 kg czy to moze miec cos wspolnego?acha i jeszcze to ze nie wierze ze te leki mi pomoga czy to mzoe byc przyczyna nieskutkowania?czekam na odp pozdrawiam
nieskuteczne leki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Mol
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: pytanie do expertow
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: nieskuteczne leki
Hej martita!
no expertem to ja nie jestem ale mogę Ci wyrazić swoją opinię
bardzo możliwe, że brak wiary w skuteczność leczenia jest powodem tego, że nie możesz się porządnie zaleczyć, ja rok temu byłam w takim stanie jak ty teraz, i fizycznie i psychicznie. Zrobili mi kolo, dali sterydy i Imuran i wzbudzili we mnie pewność, że te leki postawią mnie na nogi i uwierzyłam w to! I właściwie od pierwszych dni lepiej się poczułam
biegunka minęła, zaczęłam pochłaniać jedzonko i przybierać na wadze
pisałaś w dziale "Nasza psychika" o swoich problemach, one też na pewno mają wpływ na przebieg leczenia, stres i poczucie bezradności i beznadziei nie pomagają w terapii.
mogę Ci jedynie doradzić, żebyś się jakoś trzymała i uwierzyła, że niedługo będzie lepiej
no expertem to ja nie jestem ale mogę Ci wyrazić swoją opinię

bardzo możliwe, że brak wiary w skuteczność leczenia jest powodem tego, że nie możesz się porządnie zaleczyć, ja rok temu byłam w takim stanie jak ty teraz, i fizycznie i psychicznie. Zrobili mi kolo, dali sterydy i Imuran i wzbudzili we mnie pewność, że te leki postawią mnie na nogi i uwierzyłam w to! I właściwie od pierwszych dni lepiej się poczułam

pisałaś w dziale "Nasza psychika" o swoich problemach, one też na pewno mają wpływ na przebieg leczenia, stres i poczucie bezradności i beznadziei nie pomagają w terapii.
mogę Ci jedynie doradzić, żebyś się jakoś trzymała i uwierzyła, że niedługo będzie lepiej

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ehhhh, a mnie chyba również znowu brakuje tej wiary.... Ale jak prześpimy i uwierzymy w siebie to pewnie będzie lepiej.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Hej Martita!martita pisze:czesc to znow jamam do waspytanko odnosnie lekow kurcze juz od wrzesnia sie faszeruje encortonem i salofalkiem a tu nic mi nie pomaga tzn mialam tak pare razy ze juz byl spokoj z bieguneczka ale zaraz znow wracala i cio z tym robic?myslicie ze mam zle dobrane leki dodam ze mam oslabiony organizm i malo waze tzn 42 kg czy to moze miec cos wspolnego?acha i jeszcze to ze nie wierze ze te leki mi pomoga czy to mzoe byc przyczyna nieskutkowania?czekam na odp pozdrawiam
A probowalas takie specyfiku jak Enterol? Mi pomogl po jednej tabletce

Kod: Zaznacz cały
ENTEROL 10kaps.
16,00zł
WSKAZANIA:
Podawanie w ostrych biegunkach bakteryjnych, przebiegających bez krwi
w kale i bez znacznego odczynu ogólnego, jako dodatek do nawodnienia
u dorosłych i dzieci. Zapobieganie biegunkom związanym ze
stosowaniem antybiotyków. Jako dodatek do leczenia antybiotykami, w nawracających zakażeniach Clostrdium difficile. Zapobieganie biegunkom występującym w żywieniu dojelitowym.
Lepiej wcale niż w ogóle!
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Czasem trzeba czasu żeby ek zadziałał i na pewno nasza psyche ma DUŻE znaczenie. Raz mi woda z cukrem "pomogła"
Wiary 

Leki: Sulfasalazyna 2/2/2 Effectin 0/0/1 Depakina 1/0/1 + Kwas foliowy
Stan: Remisja kliniczna i endoskopowa
Nie jestem leniwa, po prostu mam wadliwy system dystrybucji energii.
http://www.venganza.org/
Jeżeli masz wątpliwości co do skuteczności encortonu, a lekarz twierdzi, że przyjmowana przez ciebie dawka leku jest wystarczająca, może sie okazać że trzeba zmienić rodzaj sterydu, np. ma metypred. Tak było w moim przypadku. Za pierwszym razem zamieniono go na próbę (z pozytywnym skutkiem). Za drugim razem skutek był niemal natychmiastowy więc przypuszczam że to działa. Trzymam kciuki.
Może jutro będzie lepiej!
Moim zdaniem powinnaś spróbować nutridrinków. Są o różnych smakach. Jeżeli lubisz słodycze, np. czekoladę, proponuję o smaku czekoladowym. Wg mnie jest najmniej słodki. O smaku owoców egzotycznych też może być, no i jeszcze truskawkowy. Waniliowy wydawał mi się bardzo mdły. Ale myślę, że jakiegokolwiek dokonasz wyboru, musisz zacząć od kilku łyków (2-3), by sprawdzić reakcje organizmu. Następnego dnia zwiększ nieco dawkę jeżeli nie było dodatkowych niż normalnie sensacji. Napoczętego nutridrinka trzymaj w lodówce. Powodzenia.
Może jutro będzie lepiej!