Loperamid-Laremid
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- HONIA
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Loperamid-Laremid
wcześniej brałam loperamid teraz laremid i nie narzekam nie mam skutków ubocznych
- biedronka24
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: podlaskie
Od dwóch tygodni biore loperamid 3x2 tabletki. Biegunki ustały, a skutków ubocznych nie odczuwam. U mnie to jedyny sposób na normalne funkcjonowanie.
Salofalk 500 2 x 3 tabl., Contracid 40 mg, Telfexo 180, Cortare 250, Oxodil, Ventolin.
- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
a konsultowalaś to z lekarzem?
Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

- biedronka24
- Aktywny ✽✽✽
Loperamid w takiej dawce wypisała mi dr Pawlik. Jest moim lekarzem prowadzącym w Warszawie-w szpitalu MSWiA.
Salofalk 500 2 x 3 tabl., Contracid 40 mg, Telfexo 180, Cortare 250, Oxodil, Ventolin.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Ja już od trzech dni zażywam laremid 1 tabletke rano, bo za dużo mam obowiązków (sesja, praca, egzaminy na studia, przeprowadzka i kursy między dwoma miastami pociągiem) żeby spokojnie sobie poczekać w domu aż mi wszystko zejdzie. Efekt jest taki, że wydalam sam śluz w sporej ilości. Potem biorę tabletkę i lecę.
Też zauważyłam, że im częściej się to bierze, to tym dłuższy jest czas czekania aż zadziała i oczywiście słabszy efekt.
Nie wiedziałam jednak, że może nasilać stan zapalny:/ Ciekawe, czy to prawda i czy może się tak stać w takiej ilości jak ja to biorę.
Też zauważyłam, że im częściej się to bierze, to tym dłuższy jest czas czekania aż zadziała i oczywiście słabszy efekt.
Nie wiedziałam jednak, że może nasilać stan zapalny:/ Ciekawe, czy to prawda i czy może się tak stać w takiej ilości jak ja to biorę.
Rise. Life is in motion. I'm stuck in line.
Rise. You can't be neutral on a moving train.
One day the symptoms fade. Think I'll throw these pills away.
And if hope could grow from dirt like me. It can be done.
Won't let the light escape from me.
Won't let the darkness swallow me.
So long.
http://www.youtube.com/watch?v=UN-MwovMrbI
So long.
Skąd takie stwierdzenie, że może nasilać stan zapalny?MałaMi pisze: Nie wiedziałam jednak, że może nasilać stan zapalny:/
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
zasada jest taka, jesli stan zapalny , nie bierze sie zadnych srodkow hm.."przeciw biegunkowych"!MałaMi pisze:Nie wiedziałam jednak, że może nasilać stan zapalny:/ Ciekawe, czy to prawda i czy może się tak stać w takiej ilości jak ja to biorę.
Wogole, w naszych chorobach, takie leki wiecej szkodza niz pomagaja. (takie slowa us
lyszalem od kilku gastrologow).
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
No to co zrobić w sytuacji, kiedy musi się wyjść?
Rise. Life is in motion. I'm stuck in line.
Rise. You can't be neutral on a moving train.
One day the symptoms fade. Think I'll throw these pills away.
So long.
So long.
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
MalaMi pisze:Nie wiedziałam jednak, że może nasilać stan zapalny
obyty.z.cu ma racje, juz kiedys tu pisalam na czym to polega, mi lekarz tlumaczyl to tak, ze gdy w jelitach jest stan zapalny, zbiera sie tam caly syf a my zatrzymujac biegunke pogarszamy jeszcze ten stan, bo lepiej ten syf wydalic, niz go tam magazynowac i doprowadzac do jeszcze gorszego stanu. Tyle mi powiedzial lekarz, ale gdy musialam tez bralam Loperamid i faktycznie im dluzej bralam tym dzialanie bylo slabsze.obyty.z.cu pisze:zasada jest taka, jesli stan zapalny , nie bierze sie zadnych srodkow hm.."przeciw biegunkowych"!
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
tak wlasnie zaakceptowalem to co sie ze mna dzieje, gdy wlasnie niemoge sie pozbyc biegunki w formie opisowej, czyli stolce wodniste do papkowatych, z tym, ze u mnie ilosc wyproznien juz nie schodzi ponizej 10-12 /dobe.
Ale wlasnie Misia, dobrze napisala.
trzeba nauczyc sie z tym zyc i cieszyc sie , ze sie ma jeszcze jelito cale (choc chore) i mozna sobie pozwolic na nadzieje ze moze bedzie lepiej

Opowiesci z serii "usune jelito" zniknie choroba sa fikcja i mrzonka.
Racjonalizm i czas podpowiada jedno, walcz o swoje , ale i niepotrzbnie nie ryzykuj poddajac sie "szykanom" towarzystwa....choc juz z swoimi zachciankami (kaprysami) to juz tak latwo sobie nie idzie poradzic
tak wlasnie zaakceptowalem to co sie ze mna dzieje, gdy wlasnie niemoge sie pozbyc biegunki w formie opisowej, czyli stolce wodniste do papkowatych, z tym, ze u mnie ilosc wyproznien juz nie schodzi ponizej 10-12 /dobe.
Ale wlasnie Misia, dobrze napisala.
trzeba nauczyc sie z tym zyc i cieszyc sie , ze sie ma jeszcze jelito cale (choc chore) i mozna sobie pozwolic na nadzieje ze moze bedzie lepiej

Opowiesci z serii "usune jelito" zniknie choroba sa fikcja i mrzonka.
Racjonalizm i czas podpowiada jedno, walcz o swoje , ale i niepotrzbnie nie ryzykuj poddajac sie "szykanom" towarzystwa....choc juz z swoimi zachciankami (kaprysami) to juz tak latwo sobie nie idzie poradzic

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
loperamid - stosuje ktoś?
Witam, parę dni temu dostałam od lekarza loperamid na ograniczenie ilości stolców. Pierwsze dwa dni były ok (1 stolec dziennie
), natomiast potem zaczął się okres (tj miesiączka) i rozluźnienie jelitek... dodatkowo wczoraj pierwszy raz od 20 lat puścił mi pęcherz na maksa. Martwię się. Dzisiaj znowu wodnista biegunka - ktoś miał podobnie z loperamidem?
scaliłam

scaliłam
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 16:42 przez wesoly_kaputek, łącznie zmieniany 1 raz.