Ból pod pachą
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: mazowieckie
Ból pod pachą
Witam! Od około tygodnia meczy mnie dziwny bol pod prawa pachą. Moje podejrzenia kierują sie w strone że to coś z wezłami chlonnymi. Boli mnie gdy dotykam lub tez jak podnosze reke do gory szczególnie przy rozciaganiu sie. W sumie wyraznie nie stwierdzilem ze za powiekszone i lekarz tez tak samo uważa no ale mnie boli. Lekarz zlecil mi jeszcze wykonanie morfologi ogladajac wyniki powiedzial ze wszystko jest ok, chociaż mnie osobiscie troche one niepokaja szczegolne lekko zwiekszony % limfocytow. Jesli sie ktos w tym orientuje to bardzo bym prosił o wglad w wynik czy cos jest nie tak:
WBC 5.3 x 10³/ µl
RBC 4. 93 x 10 / µl
HGB 14. 8 g / dl
HCT 43. 5 %
MCV 88. 2 fl
MCH 30. 0g / dl
MCHC 34. 0g / dl
PLT 215 x 10³ / µl
LYM% + 47. 9 %
MXD% 7. 6 %
NEUT% - 44. 5 %
LYM# 2 . 5 x 10³/ µl
MXD# 0 . 4 x 10³/ µl
NEUT# 2 . 4 x 10³/ µl
RDW_SD 44 . 2 fl
RDW_CV 12 . 8 %
PDW 13 . 0 fl
MPV 11 . 3 fl
P_LCR 33 . 9 %
WBC 5.3 x 10³/ µl
RBC 4. 93 x 10 / µl
HGB 14. 8 g / dl
HCT 43. 5 %
MCV 88. 2 fl
MCH 30. 0g / dl
MCHC 34. 0g / dl
PLT 215 x 10³ / µl
LYM% + 47. 9 %
MXD% 7. 6 %
NEUT% - 44. 5 %
LYM# 2 . 5 x 10³/ µl
MXD# 0 . 4 x 10³/ µl
NEUT# 2 . 4 x 10³/ µl
RDW_SD 44 . 2 fl
RDW_CV 12 . 8 %
PDW 13 . 0 fl
MPV 11 . 3 fl
P_LCR 33 . 9 %
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
Re: Ból pod pachą
Wyniki OK, a co bólu to może po prostu nadciągnęłaś jakieś ścięgno??
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
Właśnie moze i mnie gdzies przewialo, choć nie przypominam sobie takiej sytuacji. No dobra spoko poczekam jeszcze jak bedzie nadal bolalo zrobie sobie USG węzłów.
Dzieki za odzew
Dzieki za odzew

-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
Ja dostaję od kilku dni takie właśnie bóle 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Ja też miałam takie coś. Pani onkolog poleciła mi iść do ginekologa, a on zaś powiedział żeby obserwować i wykonywać samobadanie piersi zaraz po zakończeniu menstruacji.. Fakt, faktem u mnie to pomogło w diagnozie 

Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

2. Normalne życie...

-
- Debiutant ✽
- województwo: -- poza Polską --
Sorka, za odświeżenie, ale mam identyczne objawy z lewej strony, z tym, że czuje wyraźnie pod pachą jakąś sporą gulkę, z której ciągnie się coś jak żyła na długość całego bicepsa, podejrzewam, że to może być od spania na lewej ręce... ból czuję od kilku dni, ale dopiero dzisiaj coś wyczułem i nie ukrywam, że się trochę bojęjaho2 pisze:Witam! Od około tygodnia meczy mnie dziwny bol pod prawa pachą. Moje podejrzenia kierują sie w strone że to coś z wezłami chlonnymi. Boli mnie gdy dotykam lub tez jak podnosze reke do gory szczególnie przy rozciaganiu sie.

![cwaniak ;]](./images/smilies/cwaniak.gif)
-
- Debiutant ✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
Ja też czasami mam taki problem, przy czym raz pod jedną, raz pod drugą pachą. Okazało się, że mam czasami zapalenie mieszków włosowych i pojawiają się wówczas czyraki, które są niewielkie, ale bardzo bolesne. Zmiany te są pod wyczuwalne pod skórą, w formie najczęściej guzka, ale ruchomego i dającego się objąc palcami. Ból jest dosyc uciązliwy, nie można ponieśc czesto ramienia do góry, ani przycisnąc do boku.
Jak nie mam nic innego pod ręką - smaruję się Naproxenem. Najczęściej po kilku dniach wszystko przechodzi. Lekarz przepisał mi na te dolegliwości Triderm.
Więc niestety - muszę się wybrac na laserową depilację. Ale lepiej takie rozwiązanie, niż ciągłe czyraki..tfuu..tfuu..tfu...
Pozdrawiam,
Jak nie mam nic innego pod ręką - smaruję się Naproxenem. Najczęściej po kilku dniach wszystko przechodzi. Lekarz przepisał mi na te dolegliwości Triderm.
Więc niestety - muszę się wybrac na laserową depilację. Ale lepiej takie rozwiązanie, niż ciągłe czyraki..tfuu..tfuu..tfu...
Pozdrawiam,
AGJO
-
- Debiutant ✽
Ja też często przy pogorszeniu czynników zapalnych mam tego typu dolegliwości.Ból potrafi być tak silny, że aż uniemożliwia swobodne oddychanie. Lekarz mi kiedyś tłumaczył, że coś się tam robi w węzłach przy pogorszeniu stanu zapalnego, tylko nie pamiętam jak to się nazywa. Ogólnie najważniejsze jest leczenie choroby podstawowej, a na te bóle dodatkowo ketonal. Oczywiście zbadać i potwierdzić, że nic się groźnego nie dzieje musi zawsze lekarz.
-
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
trochę bardziej przyziemne podejście - miałam taki sam problem (tzn nei czułam żadnych guzków, ani nic takiego, ale bardzo bolało mnie pod pachą) Po około dwóch tygodniach doszłam do tego, że była to wina antyperspirantu
od dłuższego czasu używałam konkretnej marki, ale pierwszy raz użyłam tego konkretnego zapachu Albo to ten konkretny zapach, albo jakaś seria z produkcji była nie taka (moja koleżanka, która kupowała ze mną antyperspirant i kupiła dokładnie ten co ja miała dokładnie ten sam problem, a było to jej któreś opakowanie z kolei)

- Słonko
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Ja mam podobnie, dziwny ból pod pachą, nie uciążliwy, ale nie daje mi spokoju. Idę do ginekologa we wtorek, to poproszę o zbadanie. Może faktycznie od antyperspirantu? Kiedyś już miewałam takie bóle i same przechodziły. Samobadanie jest dla mnie nie do przejścia, jak tylko czuję jakąś gulę, to mam czarne myśli, a zazwyczaj te gule to naturalne "coś" w piersiach... 

- Coralie
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
Z takich przyczyn pozamedycznych, to może być też kwestia źle dobranego stanika.
New beginning 

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- miasto: Kraków
- Kontakt:
U mnie ostatnimi czasy bardzo często pojawiają się takie guzki-groszki i rosną do rozmiaru nawet 1- 1,5 cm. Trochę się zestrachałam i poszłam do lekarza pierwszego kontaktu- dostałam skierowanie na USG. Najbardziej mnie jeszcze martwi fakt, że zrobiły mi się takie jakby blizny, punktowe przebarwienia i wklęsłe miejsca. Lekarka powiedziała, że najlepiej to nie wygląda...
Ale damy radę- no mam przynajmniej taką nadzieję
Ale damy radę- no mam przynajmniej taką nadzieję

Na zawsze razem... 
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...