Bol serca przy Sulfasalazine
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Agikkus
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Bol serca przy Sulfasalazine
Od paru dni odczuwam silny bol z lewej strony klatki persiowej. Jak bardzo kuje, to prawie nie moge sie ruszac. Przeczytalam na opakowaniu, ze jednym z efektow ubocznych moze byc zapalenie miesnia sercowego. Ktos cos o tym slyszal? Przechodzil?
- misiek1
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Re: Bol serca przy Sulfasalazine
Zapalenie mięśnia sercowego objawia się trochę inaczej jednak nie powinnaś tego bagatelizować i jak najszybciej zgłosić się do lekarza.
Zapalenie mięśnia sercowego objawia się między innymi zmniejszeniem tolerancji wysiłku, kołataniem serca, zaburzeniami rytmu, tachykardia.
Wykazać to mogą też badania krwi między innymi OB które będzie szybciej opadać oraz badania EKG.
Rzuć okiem na tą stronę http://www.resmedica.pl/zdart2016.html
Tylko nie wynajduj sobie choroby a idź do lekarza
Zapalenie mięśnia sercowego objawia się między innymi zmniejszeniem tolerancji wysiłku, kołataniem serca, zaburzeniami rytmu, tachykardia.
Wykazać to mogą też badania krwi między innymi OB które będzie szybciej opadać oraz badania EKG.
Rzuć okiem na tą stronę http://www.resmedica.pl/zdart2016.html
Tylko nie wynajduj sobie choroby a idź do lekarza

Martwisz się chorobą ? ale z Ciebie egoista, na tej samej ziemi umiera codziennie tysiące dzieci z głodu, to jest prawdziwa choroba.
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie

-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
Miałam to samo!Agikkus pisze:Od paru dni odczuwam silny bol z lewej strony klatki persiowej. Jak bardzo kuje, to prawie nie moge sie ruszac. Przeczytalam na opakowaniu, ze jednym z efektow ubocznych moze byc zapalenie miesnia sercowego. Ktos cos o tym slyszal? Przechodzil?
Ja nie czytam już ulotek od leków, bo potem zauważam u siebie wszystkie skutki uboczne

Oprócz tego bólu miałam jeszcze drżenie rąk, bezsenność i pomarańczowy mocz

Zapisz się do lekarza, już teraz spróbuj może zmniejszyć dawkę, ale jak to nic nie da to się już więcej nie męcz bo sobie możesz zaszkodzić.
Pozdrawiam!
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
na pewno Agikkus już sobie poradziła z tym problemem, jej post jest sprzed ponad pół rokuHeidi pisze:Zapisz się do lekarza, już teraz spróbuj może zmniejszyć dawkę,

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
Heidi, Ja również mam to samo. Tylko że Ja pierw co podejżewałam to że mam coś nie tak z oskrzelami. Bóle pojawiaja sie nie non stop, ale co jakiś czas. Niekiedy bywało tak, że problem miałam z wejściem po schodach na pierwsze piętro, problem z oddychaniem bo brał mnie tam skurcz.
Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.