Bóle stawów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
Re: Bóle stawów
Ja mam dziś straszny ból w nadgarstku w prawym. Żadne tabletki nie działaja 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- anusia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Mnie w nocy 2 dni temu ,też bardzo bolał nadgarstek w lewej ręce. 

imuran ,asamax ,kontracept
HUMIRO OBYŚ JUŻ NIGDY NIE BYŁA MI POTRZEBNA !Znów będziesz ze mną
Jesteśmy razem od 18 marca (ja i humira )
HUMIRO OBYŚ JUŻ NIGDY NIE BYŁA MI POTRZEBNA !Znów będziesz ze mną

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: dolnośląskie
mi dawno nic nie było to temat trochę stary.
mi na szczęście przez 2 miesiace nic nie bylo z niczym ale teraaz czasem mnie pobola nogi, ale raczej od zmeczenia.
wezme jakies witaminki i magnez i mi chyba to pomoglo
mi na szczęście przez 2 miesiace nic nie bylo z niczym ale teraaz czasem mnie pobola nogi, ale raczej od zmeczenia.
wezme jakies witaminki i magnez i mi chyba to pomoglo
- Agu
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Powiem wam, że z tymi stawami jest niewesoło. Mnie to bóle wręcz uziemiają. Ale jest jeszcze lepsza rzecz. Mam remisję CD (w poniedziałek byłam na kontroli;) a staw biodrowy tak mnie boli, że ledwo się ruszam. Pani gastrolog stwierdziła, że powinnam pójść drugi raz do reumatologa (za pierwszym stwierdził, że on tu dla siebie nic nie widzi). Co wy o tym myślicie? Co to może być jak nie objawy CD 

- KrzysiekŻyrek
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Ja miałem problemy z stawem biodrowym bo miałem skoliozę dolnej części kręgosłupa(jak mi się zdaje to się nazywa lędźwia) i przez to miałem bardziej obciążony jedną cześć i się szybciej wycierała i miałem polecony przez doktora masaż. Pomogło na szczęście
LEKI:\ pentaza 3x 2 po 0,5g, Immuran 75mg,, encorton 15mg
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
-
- Doświadczony ❃
Może być tak jak Kszysiek mówi, może też być jakieś zwyrodnienie w stawie.
Mnie też kiedyś staw biodrowy pobolewał. Zrobiono mi RTG i z tej strony, która mnie pobolewała było właśnie tak bardzo małe zwyrodnienie, że ortopeda który mnie skierował na RTG na zdjęciu go nie widział, ale lekarz, który opisywał zdjęcie tak.
Mnie też kiedyś staw biodrowy pobolewał. Zrobiono mi RTG i z tej strony, która mnie pobolewała było właśnie tak bardzo małe zwyrodnienie, że ortopeda który mnie skierował na RTG na zdjęciu go nie widział, ale lekarz, który opisywał zdjęcie tak.
- Agu
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Hmm, w sumie skrzywień żadnych to ja nie mam. A staw mnie silnie boli, a potem przestaje po kilku dniach. Już teraz czuje, że tak się dzieje, bo mniej psychotropów muszę brać (każą mi brać Tramal, a tam kodeina czyli psychotrop
).
W sumie to bolą mnie też plecy. Nie wiem, ogólnie czuję się po prostu obolała niczym jakaś stara babcia
. A w tych wszystkich rentgenach itp zawsze mi wychodzi, że nic nie ma, żadnych zmian. Bo ogólnie stawy to już mnie bolały chyba wszystkie. Teraz akurat padło na biodro. Boję się, że z biodra przeskoczy na co innego. Dla mnie to jest jedna wielka zagadka. Pierwszy raz bolą mnie stawy przy braku objawów jelitowych. No dobra, drugi, bo dawno dawno temu jak jeszcze nie chorowałam na Crohna też mnie bolał ten staw, ale też w rentgenie nic nie było i doktorek dał mi takie coś na ścierające się stawy u starszych ludzi (takie z jakąś chrząstką rekina itp). wtedy pomogło podejrzanie szybko;p Więc nie wiem czy też samo nie minęło.
Cóż chyba się pofatyguje jeszcze raz do tego reumatologa, przynajmniej dla pewności, że to nie z tej strony, bo innego pomysłu nie mam

W sumie to bolą mnie też plecy. Nie wiem, ogólnie czuję się po prostu obolała niczym jakaś stara babcia

Cóż chyba się pofatyguje jeszcze raz do tego reumatologa, przynajmniej dla pewności, że to nie z tej strony, bo innego pomysłu nie mam

- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
hm...okazuje sie ze jest cos co pomaga w bolach stawow
http://wiadomosci.onet.pl/2186165,16,pi ... ,item.html
zawsze mozna zyc nadzieja...
gorzej gdy alkohol szkodzi

http://wiadomosci.onet.pl/2186165,16,pi ... ,item.html
zawsze mozna zyc nadzieja...

gorzej gdy alkohol szkodzi

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- Kontakt:
u mojej Klaudii też remisja (ale CU) a kolanko nawala i już raz byłyśmy u reumatologa i on zapytał : A to pani nie wie, że przy tych chorobach mogą się odzywać stawy ? !Agu pisze:Mam remisję CD (w poniedziałek byłam na kontroli;) a staw biodrowy tak mnie boli, że ledwo się ruszam. Pani gastrolog stwierdziła, że powinnam pójść drugi raz do reumatologa (za pierwszym stwierdził, że on tu dla siebie nic nie widzi).
No to już wiem, ale skąd te objawy , skoro chirurg ortopeda ze swojej strony wykluczył ew.historie urazowe. Tak jak u Ciebie Agu, reumatolog nic tu dla siebie nie widzi....
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

- Agu
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Właśnie, tak się zastanawiam nad tym i naprawdę brak mi pomysłów. Ale z racji tego, że w poniedziałek kończę sesję, to będę miała czas i pochodzę po ortopedach, zrobię zdjęcie rentgenowskie, zapiszę się do reumatologa. Zobaczymy, może czegoś się dowiem
Bo niestety boli nadal i to im bardziej się ruszam, a to trochę podejrzane i bardziej mi się jakoś kwalifikuje do obejrzenia przez ortopedę niż reumatologa. Bo przy bólach w trakcie choroby bardziej bolało z rana i wieczorem, a jak rozruszałam się to mniej. Chociaż wtedy to było kolano, więc w sumie nie wiem, może staw biodrowy działa inaczej;)

-
- Doświadczony ❃
No bo to nie jest tak, że jak mamy remisję, to stawy nie mogą boleć od naszych chorób. Ja mam remisję od kilku lat, ale odkąd zmieniłem pół roku temu Sulfę na Asamax, to mój staw barkowy zrobił się bardzo meteorologiczny
Jak zbiera się na deszcz, to boli. Normalnie jak u starego reumatyka 

- Agu
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Ale moja gastrolog mi mówi, że nie powinno mnie boleć
Więc nie wiem. Fakt jest taki, że już od tygodnia boli okropnie, a z powodu CD nie pozwalają mi brać leków które rzeczywiście pomagają, tylko każą mi łykać paracetamol czy ten Tramal. Mi to pomaga prawie w ogóle. I takim sposobem ledwo do toalety dochodzę. Miałam wrażenie, że ból robi się lżejszy, ale się pomyliłam. Boli tak samo i to nie tylko jak się ruszam ale i jak nic nie robię. Także naprawdę męczące to jest i chciałabym jednak odkryć przyczynę 

- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- Kontakt:
nam tak powiedziała reumatolog ale zgadzam się z Tomy'm, że to nie jest takie oczywiste, że remisja = brak bólu stawów. Bo moja Klaudia ma remisję i owszem ale makroskopową a z histopatu już ta remisja nie jest taka oczywista a remisji objawowej nie ma wcale.Agu pisze:Ale moja gastrolog mi mówi, że nie powinno mnie boleć
Nawet jak byłyśmy na komisji, to lekarka powiedziała, że te stawy są jak najbardziej do "wyjaśnienia" a ja na to, że byłam u reumatologa i on nic tu dla siebie nie widzi. Muszę poszukać innego specjalisty.
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3

- Agu
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Hmm, mi w sumie wychodzi, że mam remisję objawową (nie mam żadnych objawów poza tym stawem) i wyniki laboratoryjne też mam idealne. Z histopatologii nie wiem co w tej chwili by wyszło, ale nawet nie ma wskazań do badania tego przypuszczam, skoro nie mam żadnych objawów jelitowych. Zobaczymy, pójdę znów do tego reumatologa, może coś we wskaźnikach reumatologicznych wyjdzie tym razem, bo ostatnio przy bólach stawów nic takiego nie wychodziło.