Ropień
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD u rodzica
Ropień
Dopiero parę dni temu pisałem że mój bąbel od dłuższego czasu ma spokój z ropniem okołoodbytniczym a dziś prawdopodobnie zaczyna się zbierać ponownie.Mam pytanko czy ktoś z was walczył z taką dolegliwością i wjaki sposób się jej pozbył <jeżeli mu się udało>.Chodzi mi o to że w poniedziałek jedziemy do szpitala i pewnie po kons€ltacji postanowią nas zostawić w szpitalu i chciał bym wiedzieć jaką alternatywę leczenia przedyskutować z lekarzami 

Re: Ropień
treść wpisu została usunięta na prośbę użytkownika
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2006, 20:58 przez Misia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Zasmucasz mnie, bo już wyglądało, że z Maleństwem lepiej, a tu znowu coś nie tak. trzymajcie się. Wiem, że w CZD zrobią wszystko, co mogą. Niestety nie ma idealnego środka, ale trzeba miec nadzieję, że będzie dobrze.
Pozdrawim serdecznie. Wszyscy jesteśmy Wami.
mamcia
Pozdrawim serdecznie. Wszyscy jesteśmy Wami.
mamcia
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
ja tam nie chwale CZD przez ropni8a do ktorego oni ni8e chcieli sie przyznac, wszystko sie popsulo, bo przed ropniem wszystko bylo ok...nie ufalabym tak CZD nie jestem zadowolona z tego szpila... po pierwsze maja stare metody operacyjne (tak mi powieedzial moj lekarz z AM w gdansku) no a po drugie powiedzieli, ze ropien jest, a byl.. bo na usg wychodzil..wiec nie wierzcie zawsze lekarzom tam..
-
- Debiutant ✽
Dziękuję Misi i Zenobiusowi za rady.mY Tak jak myślałem zostaliśmy w szpitalu ropięń został przebity i czekamy na wyniki posiewu prawdopodobnie nie zdążyła się zrobić przetoka ale to dopiero wyjdzie po badanich.Znowu zaczęto rozpatrywać ponowne podanie infliximabu.Jeżeli chodzi o doświadczenia w CZD ja jestem zadowolony ze sposobu leczenia i podejścia lekarzy.
Ja też bo dzieki nim jestem w remisjiedi pisze:Jeżeli chodzi o doświadczenia w CZD ja jestem zadowolony ze sposobu leczenia i podejścia lekarzy.

-
- Debiutant ✽
Dobre wieści pojawienie ropnia nie było chyba odpowiedzią na zaostrzenie choroby gdyż z posiewu wyhodowała się już jedna bakteria i zaczyna hodować się druga ale czy napewno tak jest okaże się we wtorek gdyż obejżą jelitka od środka i sprawdzą czy są zmiany zapalne i wogóle co zmieniło się w wyglądzie od ostatniego badania 

trzymam kciuki,będzie dobrze-jest nadzieja,bo są juz pierwsze oznaki 

-
- Debiutant ✽
Dziś po badaniu stwierdzono że ropień był wynikiem zakażenia baktoriologicznego, bo w środku oprócz lekkich nadżerek wszystko jest ok.Super i walczymy dalej nie dając się chorobie. 

-
- Debiutant ✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
To dobra wiadomość. Bardzo się cieszę że to nie powrót crohna. Trzymajcie się dzielnie dalej i walczcie, walczcie. Pozdrawiam serdecznie i uściski dla malutkiej.
-
- Debiutant ✽
U nas znowu robi się ten cholerny ropień
lekarze stracili koncepcję co dalej.Na razie przepisali nam znów antybiotyk (to już 3 w ciągu miesiąca)

- Jolcia
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
mam ropień , przetokę, torbiel, gronkowca etc. czy to oznacza że czekają mnie antybiotyki i długi pobyt w szpitalu?? ide do Ligoty 2 listopada - zaczynam się bać; chyba w ogóle nie wiem czym jest ten Crohn i co mnie jeszcze czeka 

Każdy może być szczęśliwy, tylko od niego to zależy
-
- Debiutant ✽
- województwo: lubuskie
mam ropień , przetokę, torbiel, gronkowca etc. czy to oznacza że czekają mnie antybiotyki i długi pobyt w szpitalu??
Jolciu moj gronkowiec wlasnie powrocil:( biore antybiotyki. Najpierw zrobilam posiew z ropnia i antybiogram wykazal duze mozliwosci w doborze antybiotyku:)
Ehh... ta przetoka.. tez mi nie daje spokoju:( ale w grudniu bede miala wycieta:)
pozdrowka i trzymaj sie
Jolciu moj gronkowiec wlasnie powrocil:( biore antybiotyki. Najpierw zrobilam posiew z ropnia i antybiogram wykazal duze mozliwosci w doborze antybiotyku:)
Ehh... ta przetoka.. tez mi nie daje spokoju:( ale w grudniu bede miala wycieta:)
pozdrowka i trzymaj sie

"Wyjątki od reguły stanowią o uroku życia."
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Powinni pobrać wymaz na posiew i antybiogram. To może być, ale nie musi byc związane z NZJ. Pogadamy w Zakorzowie
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.