Hemoroidy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
Hemoroidy
Witam wszystkich. Od kilku miesięcy mam problemy z hemoroidami , nagminnie wychodzą na zewnątrz bolą , pieką i przynoszą ogromny dyskomfort;/ Po ostatniej wizycie u gastrologa zażywałam czopki posterisan H , przez 10 dni rano i wieczorem. Niestety nie pomogły i lekarz stwierdził,że muszę mieć podwiązane lub usunięte chirurgicznie (dodam ,że lekarz nawet nie obejrzał mi odbytu)
Stąd moje pytanie czy ktoś z państwa miał wykonywany taki zabieg?Chciała bym się dowiedzieć jak on wygląda i czy wymaga dłuższego pobytu w szpitalu...

-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
Re: Hemoroidy
Mam zamiar jeszcze wybrać się do chirurga . Nie wiem czy to dobry pomysł?
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
Mi pomaga siemie lniane.. żadne maści nic nie dały. Moja mam podrzuciła mi taką starą książkę jakiegoś księdza
który o ziołach pisał. Gotuje się siemie lniane z wodą i dodaje mleko. Ja przelewam tą "galaretkę" do miski i przed kąpielą wsadzam do niej pupę
Pomogło kiedyś mojej mamie, dziś mi przynosi ulgę właściwie natychmiast.. jedyny dyskomfort to to że trzeba codziennie powtarzać przez dłuższy czas.. a z tym gotowaniem tyle zachodu że ja to robie bardzo nieregularnie.
A jak raz po diecie warzywno-owocowej ( nie komentować, nie skonsultowałam się z gastro przed wyjazdem do dąbrowskiej
P ) moje hemoroidy "wypadły" i ledwo siedzieć mogłam ( koszmar) poszłam na pijawki.. pomogło po pierwszej sesji i teraz tylko od czasu do czasu siemie lniane i jest ok.

A jak raz po diecie warzywno-owocowej ( nie komentować, nie skonsultowałam się z gastro przed wyjazdem do dąbrowskiej

- Osóbka
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: mazowieckie
Moje hemoroidy to się nawet okazały szczeliną i przetoką, więc, nie strasząc absolutnie nikogo, radzę skonsultować się z proktologiem, dla własnego zdrowia, nie tylko psychicznego. Powodzenia!
Leczenie: CSK MSW
Główką do przodu!!!
Główką do przodu!!!