Białe ząbki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
Re: Białe ząbki
nie. a ją w aptece się kupuje czy w zwyklym sklepie?Egzistenz pisze:Avs, a probowałeś paste Denivit?
polecam taką: Denivit Anti-Stain Expert Express White, nazwa dluga, ale napisalem wszystko co jest na tubce. Bardzo mala tubeczka 20ml, ale nie stosuje jej codziennie, kosztuje jakies 24 czy 27 zł (nie pamietam dokladnie)
pamietam kiedys mialem Blanx, byla fajna ale drozyzna jak cholera
na codzien Clinomyn dla palacych, bardzo skuteczna, wszelakie przebarwienia po kawie i herbacie, wedlug mnie nie ma lepszej
pamietam kiedys mialem Blanx, byla fajna ale drozyzna jak cholera
na codzien Clinomyn dla palacych, bardzo skuteczna, wszelakie przebarwienia po kawie i herbacie, wedlug mnie nie ma lepszej
-
- Początkujący ✽✽
ok to trzeba się wybrac na zakupy 

-
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
Sensodyne dla palaczy tez jest niezła...
choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Początkujący ✽✽
Misia, sprobowalem sody, rzeczywiscie pomogla niezle, zeby o wiele bielsze
i gladziutkie niczym lod na drogach 
minusem jest fakt iz zrobilo mi sie kilka aft, szczypanie jezyka/dziasel przez dwie minuty
a doszedl jeszcze dzieki temu zwiekszony apetyt

minusem jest fakt iz zrobilo mi sie kilka aft, szczypanie jezyka/dziasel przez dwie minuty
a doszedl jeszcze dzieki temu zwiekszony apetyt

- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: pomorskie
Nie wiem na ile to prawdziwe, poczytaj sam:Avs pisze:sprobowalem sody, rzeczywiscie pomogla niezle, zeby o wiele bielsze
http://www.usmiech.net/wybielanie-zebow-soda.html
Nigdy nie mów nigdy...
- CzarnaMamba
- Doświadczony ❃
- Choroba: nie ustalono
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
U mnie dobre efekty dawała Colodent dla palaczy, niedroga też jest, usuwała przebarwienia i ząbki pojaśniały
ale śnieżnobiałe nie były i nie będą, bo nigdy nie były, tak jak Misia napisała, to zależy od koloru kości.

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
Dokladnie. Ja mam jasna kosc i zawsze sie mnie kazdy pyta, czym wybielam zebyNatalka pisze:tak jak Misia napisała, to zależy od koloru kości.

-
- Początkujący ✽✽
a ja myslalem ze kosci sa bialeNatalka pisze:U mnie dobre efekty dawała Colodent dla palaczy, niedroga też jest, usuwała przebarwienia i ząbki pojaśniałyale śnieżnobiałe nie były i nie będą, bo nigdy nie były, tak jak Misia napisała, to zależy od koloru kości.

Nie są.Avs pisze:a ja myslalem ze kosci sa biale
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Ja mam 'niestety' kość raczej beżową niż białą - co z kolei powinno mnie cieszyć , bo podobno taka jest mocniejsza i mniej podatna na próchnice. Nie zmienia to jednak faktu, że marzył mi się snieżno-biały uśmiech, toteż wojowałąm z wybielaniem. Próbowałam wielu past m.in. Denivit, Blend a med 3D itp. żadna nie przyniosła rezultatów. Natomiast paski blend a med Whitestrips były super. Używa się ich przez 14 dni 2 x dziennie i efekt widać po każdym użyciu. Jedyny minus to cena, chociaż od czasu do czasu są atrakcyjne promocje na te paski w Rossmanie. W trakcje 'kuracji' zęby są nieco bardziej wrażliwe - więc należy unikać jedzenia cytrusów. Z tego co pamiętam więcej 'uciążliwości' nie odnotowałam...za to ząbki nabrały świetnego koloru (nie były hollyłódzko
białe, a raczej 'naturalnie' białe). Efekt utrzymuje sie do 4-5 miesięcy, a powtórna 'kurację' można zastosować po upływie pół roku. Mi właśnie mija ten czas i na pewno skorzystam.

Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 20:18 przez Cinimini, łącznie zmieniany 1 raz.
.... dodaj jeszcze, ze trzeba siedziec pol godziny z owym paskiem w buzi, a raczej zelem, bo na pasku jest zel, jest to malo komfortowe, wole moja mala paste, a skutecznosc ta sama. Zaden z tych produktow nie wybiela, raczej przywraca naturalny kolor