Spuchnięte nogi-jakie buty? + wątek o butach Emu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- golden_24
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
Spuchnięte nogi-jakie buty? + wątek o butach Emu
Pytanie może trochę dziwne ale kiedy przy sterydach masakrycznie spuchły mi nogi, problem stał się realny. Kobietki jak sobie radzicie w takiej sytuacji? Latem to jeszcze luz,japonki i jakoś daję radę ale co z jesienią,zimą?Macie jakiś taki fason,który można założyć bez łez? Czy nosicie może wtedy większy rozmiar?
edytowałam wedle życzenia
edytowałam wedle życzenia
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 20:57 przez golden_24, łącznie zmieniany 1 raz.
- malapkasia
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
Re: Spuchnięte nogi-jakie buty? + wątek o butach Emu
najlepszym lekarstwem jak dla mnie jest ograniczenie soli wraz z rozpoczęciem brania sterydów...
a na zimę hmmm..... jesli juz tak sie zdarzy to moze warto mieczimowe sznurowane buty, ktore zawsze mozna scisnac albo poluzowac... albo takie hmmm zamszowe kozaczki co pięknie deformują stopy.... ?
a na zimę hmmm..... jesli juz tak sie zdarzy to moze warto mieczimowe sznurowane buty, ktore zawsze mozna scisnac albo poluzowac... albo takie hmmm zamszowe kozaczki co pięknie deformują stopy.... ?

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral
- malapkasia
- Znawca ❃❃
- województwo: lubelskie
dlatego też mówie, że powinny byc ok w takiej sytuacjimartita pisze:Wydaje mi się, że buty Emu mogły by być oko to ci chodziło?malapkasia pisze: albo takie hmmm zamszowe kozaczki co pięknie deformują stopy.... ?o Emu własnie?:D
jak tak to się zgodzę, że urodziwe to one nie są, ale na takie przypadki mogą okazać się dobre no i ja rozważam zakup, bo one są mega, mega cieplutkie a w zimie to mi wisi jak to wyglądaważne, że ma mi być ciepło

aczkolwiek! powtarzam, że moga byc zbawieniem w tej sytuacji

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
- Toscania
- Debiutant ✽
- województwo: małopolskie
Po sterydach miałam podwójne nogi, teraz jeszcze pół z podwójnych zostało. Narazie zaopatrzyłam się w buty o rozmiar większe-kozaki zamszowe, jedne płaskie, drugie na obcasie. Sa tak stylizowane, że zawierają luz i przy okazji fajnie wyglądają, więc polecam
a tak na marginesie dobry wygląd to też poprawa samopoczucia 

http://crohnzone.blox.pl/html
If you are looking for the love of your life, STOP.It will be waiting for you, when you start doing things you love.
If you are looking for the love of your life, STOP.It will be waiting for you, when you start doing things you love.
- golden_24
- Debiutant ✽
Niestety ograniczenie soli w diecie nie działa u mnie zupełnie.W ciągu dnia nie robiłam siku w ogóle czego efektem było dodatkowe 7 kg wagi wieczorem i to większość w nogach(plus słynne chomikowe policzki
). A nocą siku co pół godziny więc rano parę kilo mniej i nogi w miarę normalne(ale po pół godzinie chodzenia już znów puchły
) Ledwo chodziłam,miałam wrażenie,że skóra mi popęka. Próbowałam wtedy znaleźć jakieś człapaki,ale nie udało się. Co prawda nie myślałam wtedy o kozakach,bo to był jeszcze wrzesień ale może te w typie EMU nie byłyby złe...Chyba, że są tak ciepłe,że byłoby za gorąco.Muszę przetestować.
P.S.Odzew na moje pytanie niewielki...Nie macie takich kłopotów babeczki?Czy boso chodzicie?

P.S.Odzew na moje pytanie niewielki...Nie macie takich kłopotów babeczki?Czy boso chodzicie?

- golden_24
- Debiutant ✽
Hmmm....Wyszczuplać wcale nie muszą.
Tak się jeszcze zastanawiam, czy te buty przemakają kiedy pada lub jest chlapa?

*YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE...UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE*
49kg/162cm,asamax tabletki 500mg 2-2-2,metypred 16mg,feroplex
49kg/162cm,asamax tabletki 500mg 2-2-2,metypred 16mg,feroplex
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
... chyba zależy które, bo mi po długim łażeniu po takiej tam chlapie niestety przemakały. Drugą ich wadą, że się noga w nich przekrzywia, bo są bardzo, bardzo miękkie - chodzenie na "wnętrzu" stopy, zamiast na podeszwie.
Poza tym jeszcze mi się odkleiła góra od podeszwy, ale cóż, widać miałam pecha.
Poza tym jeszcze mi się odkleiła góra od podeszwy, ale cóż, widać miałam pecha.
Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
- magda281
- Znawca ❃❃
- województwo: mazowieckie
http://www.butsklep.pl/producenci/buty_ ... =4&WRUID=0
do wyboru do koloru
ja mam takowe i sobie je cenię chodzę nawet na jesieni nie tylko w mrozy
i mam w nosie czy to się komuś podoba czy nie
[ Dodano: 17-10-2011 ]
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/sni ... de%5D=list
tańsza opcja
do wyboru do koloru

[ Dodano: 17-10-2011 ]
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/sni ... de%5D=list
tańsza opcja

Kto nadzieje w innych pokłada,celu nie osiąga.
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
I tak właśnie zrobiłam. Drugi egzemplarz się już sprawdził ^^tola pisze:nie powinno się tak stać... Poza tym takie wady można reklamować.
Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Potwierdzam, oryginalne Emu lub Ugg są genialne. Nie ma możliwości żeby się rozczłapały. Co do przemakania to należy je zaimpregnować przed użyciem, ale nawet kiedy o tym zapomniałam nigdy nie przemokły. Po dwóch sezonach wyglądają dokładnie tak samo. Są super cieplutkie, wygodne i zdarzyło mi się w trzaskający mróz ubrać je na gołą stopę. Dzięki puchatemu wnętrzu jest sporo miejsca na opuchniętą nawet stópkę. Wada to oczywiście cena. Oryginalne są drogie a tanie to podróbki które nie spełniają oczekiwań. Tańsze niż w Europie są w Australi i USA.