Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
nie znam takiego przypadku, a koszt ok 2500 jedno okoEgzistenz pisze:Może się nie udać
masz dużą różnicę wady między oczamiAlis pisze:oko prawe -0,5, a oko lewe-1,2
popieram, ja też bardzo długo myślałam tak, jak Ty Alis, że w każdych oprawkach wyglądam beznadziejnie i chodziłam ślepa po ulicyZenobius pisze:Alis - znajdz sobie oprawki, ktore beda pasowac
Da sie, uwierz![]()
osobiście ok 15 - 20:) poza tym operacji nieudanych jest 0,5% w ogólnej liczbie wykonywanych na świecie, a w tri city jest jeden ośrodek który ma 100% skuteczność.Egzistenz pisze:Gottii, ile znasz osób po takim zabiegu
a może takie jednodniowe by się u Ciebie sprawdziły?Alis pisze:Próbowałam nociś szkła kontaktowe
niektórzy ludzie zrobią wszystko by nie nosić okularków, nawet przy tak małych wadachMamcia pisze:Laserowa korekcja wady -0,5 to paranoja, bo to żadna wada. - 1 też się do tego nie nadaje.
No i co że jest to mała wada, skoro bez okularów nic nie widze i oczy są zmęcozne, więc musze je nosić, skoro okulsita zalecił, przecież sobie tego nie wymyśliłam...Mamcia pisze:Laserowa korekcja wady -0,5 to paranoja, bo to żadna wada. - 1 też się do tego nie nadaje.
Co do okularów to nie mogłam nosić przeciwsłonecznych, bo kręciło mi se w głowie. A teraz bez cyngli ani rusz. Noszę na szyi i zakładam wtedy kiedy muszę. Twierdzę, że nie ma twarzy do której nie można dobrać okularów. Czasami trzeba poszukać w lamusie.
Co do różnicy to jest to mały pikuś. Mój świekr miał w jednym -3 a w drugim +2. Natomiast jeśli chodzi o szkła to są ograniczenia w rozpiętości soczewek.
Odnoszę również wrażenie, że masz obniżony próg tolerancji na wiele rzeczy. Nie jest to zarzut, bo np. ja nie toleruje ani niskich, ani wysokich temperatur.