Gdzie założyć bloga.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Gdzie założyć bloga.
No i stało się. Mam zamiar założyć bloga, a że kompletnie zielony w tej materii jestem to i rady mi potrzeba. Poczytałem, że wodrpress jest najlepszy, tylko że tam podobno domenę trzeba i znać trochę na różnych rzeczach przydałoby się. Ja człek prosty i leniwy a grafomania moja upustu się domaga.

GrzybaBlog - http://graforoman.wordpress.com/ Darwin się mylił. Ja nie pochodzę od małpy. Ja pochodzę od Purchawki 

Re: Gdzie założyć bloga.
Polecam na wordpressie. Wygląda profesjonalnie. Możesz zerknąć na mojego (mam w podpisie).Zenobius pisze:darmowe konta sa na wordpressie: http://wordpress.com/ rejestrujesz sie i masz
A blogi z onetu to Zuooo.
- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Mam gmaila i podobno blogger najprostszy jest dla amatora. Obejrzałem bloga Mikrusi i ciężko tam się połapać, wszystko co klikam otwiera się w nowym oknie, nie działa przycisk wstecz. Ciężki w odczycie dla takiego amatora jak ja.shisho pisze:Albo jak masz np. konto gmailowe, to możesz na googlowym blogspocie
Na razie ku bloggerowi się skłaniam, taki przyjazny i prosty mi się wydaje.
GrzybaBlog - http://graforoman.wordpress.com/ Darwin się mylił. Ja nie pochodzę od małpy. Ja pochodzę od Purchawki 

- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Ale za to są bardzo, bardzo proste w tworzeniu i obsłudze. Zakładałam swojego jakieś pięć i pół roku temu i sobie radziłam (a miałam dziesięć latek ^^) Nie trzeba znać żadnego HTMLa czy innych tego typu. Fakt, że reklamy mogą być denerwujące i niszczą ostateczny wygląd bloga - ale wystarczy adblock i wszystko jest w porządkuMikrusia pisze:A blogi z onetu to Zuooo.

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
To prawda. Zaczynałam sama od onetu, ale generalnie jak ktos mysli o takim... mhm w miare wyglądajacym blogu to bym polecała bardziej wordpressa, aczkolwiek zalezy czego sie oczekuje od tego bloga.CatAnn pisze:Mikrusia napisał/a:
A blogi z onetu to Zuooo.
Ale za to są bardzo, bardzo proste w tworzeniu i obsłudze.
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Przypuszczam, że było to do mnie ^^Zenobius pisze:Zalozyla bys teraz drugi raz na onecie?![]()
Wiesz, od samego początku mam tego samego bloga, cały czas tego samego, na onecie. Prowadzę go, z przerwami, do dziś - patrz: podpis

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Rozważam wszystkie rady, sam też się rozglądam i oglądam różne blogi. W środę jak żona będzie w pracy i nie będzie kompa okupowała zapadnie decyzja. Nie omieszkam poinformować Was jak poszło. Zamierzam pisać różne rózności i zamieścić to co już napisałem, Majstra Zdzicha którego niektórzy z Was już znają, i pewną spontaniczną opowieść która powstała na forum Politechniki Szczecińskiej na "Naszej Klasie" i trwała przez prawie dwa lata o absurdalnej szczecińskiej apokalipsie z udziałem Wentylatora, Moczymordy, Starej maszynki do golenia i niejakiego NPWZWI. Żywię nadzieję, opowieść ta, która tyle frajdy mi przyniosła, ożyje ponownie i doczeka ekstremalnie bezsensownego zakończenia.

- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Przejrzałem blogi na WP i Onecie. Reklamy, śmigające po ekranie reklamy są wybitnie irytujące, ale i Onet i WP mają swoje zalety. Obawiam się tylko, że jeśli tam zamieszczę bloga to Zeno odnajdzie mnie i zamorduje
. Mam czas, materiału już napisanego jest mnóstwo (kilka osób jeszcze o zgodę trzeba poprosić), a nienapisany kłębi się w dyńce. Jestem w pewnym sensie ekshibicjonistą i blog będzie miał charakter osobisto-fabularny więc zamieszczę bloga tam gdzie jest szansa na jak największą ilość czytelników. Jeśli forum wyrazi zgodę to pociągnę także równolegle na forum i w blogu przygody Jurka z tematu "opowiadanie pisane przez nas wszystkich", czy jakoś tak.
Radźcie radźcie, Wasze zdanie cenię sobie szczególnie

Radźcie radźcie, Wasze zdanie cenię sobie szczególnie

Zeno, mnie zastanawia fenomen tylu ludzi na moim blogu a nic specjalnie nie wyczyniam. Jak to mozna wyjasnic?
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
Może podanie linka na forum w tym pomaga?Mikrusia pisze:mnie zastanawia fenomen tylu ludzi na moim blogu a nic specjalnie nie wyczyniam. Jak to mozna wyjasnic?

Nigdy nie mów nigdy...
- Carl
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
hej,
Ja tak tylko na kilka słów...
Nie mam bloga i się na blogach od tej strony nie znam. Jednak pracuję w jednym z tych portali wymienianych w tym poście... w tych większych i zdecydowanie NIE polecam zakładanie bloga w portalach INTERIA, WP, ONET. Znam podejście tych portali do serwisu blogowego i wierz mi Grzybu, tam nie warto zakładać.
Z tych wymienionych sporo dobrego słyszałem o wordpressie i zdecydowanie bym polecił tego. Szczególnie, że wbrew pozorom nie jest tak strasznie skomplikowany i daje dużo więcej frajdy. A nauczyć się jego obsługi zdecydowanie może każdy... to się zresztą może przydać
To tle moich uwag... pozdrawiam wieczornie
P.
Ja tak tylko na kilka słów...
Nie mam bloga i się na blogach od tej strony nie znam. Jednak pracuję w jednym z tych portali wymienianych w tym poście... w tych większych i zdecydowanie NIE polecam zakładanie bloga w portalach INTERIA, WP, ONET. Znam podejście tych portali do serwisu blogowego i wierz mi Grzybu, tam nie warto zakładać.
Z tych wymienionych sporo dobrego słyszałem o wordpressie i zdecydowanie bym polecił tego. Szczególnie, że wbrew pozorom nie jest tak strasznie skomplikowany i daje dużo więcej frajdy. A nauczyć się jego obsługi zdecydowanie może każdy... to się zresztą może przydać

To tle moich uwag... pozdrawiam wieczornie
P.
Wpi**** budyń jak Miska każe 

- Carl
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
No tak, na południu wybór się zawężaZenobius pisze:Witam czleka z Interii/Onetu

Bawiłem się wordpressem w j. polskim więc to była raczej wersja instalacyjna. Fajny byłZenobius pisze:o zalezy czy slyszales o wordpress.com czy o samodzielnej instalacji wordpressa?

Pzdr.
P
Wpi**** budyń jak Miska każe 

- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Że niby zgred jestemZenobius pisze:Biorac pod uwage poziom i nastawienie wiekowe Twoich opowiadan

- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
uuu Zeno popełnił wielki błąd...nie wie co Go czeka za to

Nigdy nie mów nigdy...
- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Liczę na dużo wejść na bloga z forum, w tym tygodniu zaczynam.
[ Dodano: 01-09-2010 ]
Ciężki ten wordpress.com, za dużo tam angielskiego. Za cholerę nie mogę się w tym połapać, a angielski u mnie słaby.

[ Dodano: 01-09-2010 ]
Ciężki ten wordpress.com, za dużo tam angielskiego. Za cholerę nie mogę się w tym połapać, a angielski u mnie słaby.