Komunikator internetowy

Dział o wszystkim, co dotyczy komputerów i informatyki - pytania, problemy, porady itp... oraz adresy stron ze skryptami, PHP, ASP,Assembler, C/C++, CFML, Delphi, Flash, Java Script, Pascal, Perl, PHP, Programy użytkowe, Python, SQL, Visual Basic, XML....

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Piciu
Znawca ❃❃
Posty: 2059
Rejestracja: 02 wrz 2006, 02:13
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Komunikator internetowy

Post autor: Piciu » 22 gru 2010, 23:08

malapkasia pisze:a ja mam Tlen
jemu podziękowałem, jak i AQQ :roll:

Awatar użytkownika
magda281
Znawca ❃❃
Posty: 2474
Rejestracja: 20 gru 2007, 11:55
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: okolice warszawy

Re: Komunikator internetowy

Post autor: magda281 » 22 gru 2010, 23:20

Piciu pisze: i AQQ
i temu ja tez dziękuje :E porażka ;)
Kto nadzieje w innych pokłada,celu nie osiąga.

Awatar użytkownika
malapkasia
Znawca ❃❃
Posty: 2859
Rejestracja: 24 maja 2010, 11:31
Choroba: CD
województwo: lubelskie
Lokalizacja: Lublin/Bełżyce/Łuszczów

Re: Komunikator internetowy

Post autor: malapkasia » 22 gru 2010, 23:27

Piciu, a co Ci się w tlenie nie podoba?:->
W ogóle co Ty wymagasz od komunikatora ? Może żeby jeszcze obiad ugotowal ? :)
"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral

Piciu
Znawca ❃❃
Posty: 2059
Rejestracja: 02 wrz 2006, 02:13
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Komunikator internetowy

Post autor: Piciu » 23 gru 2010, 01:24

malapkasia pisze:Piciu, a co Ci się w tlenie nie podoba?:->
WTW jest szybszy oraz pozbawiony wodotrysków :roll: po prostu komunikator który jest leciutki dla systemu :roll:
malapkasia pisze:Może żeby jeszcze obiad ugotowal
jak chcesz mi ugotować to się nie obrażę :wink:

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Komunikator internetowy

Post autor: tom-as » 23 gru 2010, 10:38

jup. od już dłuższego czasu używam WTW. komunikator świetny. zero reklam i innych niepotrzebnych bzdur. obsługuje gg, tlena, jabbera. bardzo przypadł mi do gustu :-)
Piciu pisze:po prostu komunikator który jest leciutki dla systemu
ano porównując z gygy co szarpnie i 200-300 mega z ramu WTW u mnie tak max 20 mega.
choć pewnie jakieś mirandy zjedzą mniej ale róznica kilku mega jest do przejścia :-)

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Komunikator internetowy

Post autor: tom-as » 23 gru 2010, 11:02

Zenobius pisze:Niestety jak bedzie za duzo userow, to pewnie GG zje WTW blokujac jakies funkcje.
na jakoś mega dużo bym nie liczył. żaden młodzian się nie przesiadzie na komunikator gdzie nie ma.. emotków :E (co mi akurat bardzo odpowiada :-) )

Awatar użytkownika
malapkasia
Znawca ❃❃
Posty: 2859
Rejestracja: 24 maja 2010, 11:31
Choroba: CD
województwo: lubelskie
Lokalizacja: Lublin/Bełżyce/Łuszczów

Re: Komunikator internetowy

Post autor: malapkasia » 23 gru 2010, 13:46

Piciu, gotuje obiady dla 3, od czwartku dla 5, wiec i dla Ciebie też coś zostanie :)

ja już długo mam Tlen i nie zamienię go, a reklamy wtyczką zlikwidowałam ;)
"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral

Awatar użytkownika
cordo
Aktywny ✽✽✽
Posty: 932
Rejestracja: 01 wrz 2007, 18:53
Choroba: CU
województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków

Re: Komunikator internetowy

Post autor: cordo » 23 gru 2010, 16:08

Ja korzystam z AQQ i nie zamienię go na nic innego :) Zero reklam, mnóstwo pożytecznych wtyczek. U mnie z zainstalowanymi dodatkami które były mi potrzebne zajmuje ~10 mb ramu

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Komunikator internetowy

Post autor: tom-as » 23 gru 2010, 16:29

irsi? albo jak to się nazywało? :zastanawia:

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Komunikator internetowy

Post autor: tom-as » 23 gru 2010, 21:04

shisho pisze:kilkunastu godzinach działania zajmuje przeciętnie między 14 a 18 mega pamięci przy otwartych 3 oknach rozmów i liście kontaktw
noooo. to plus dla WTW ze takie wyniki to bez konfigów są :-) a to mi bardzo pasuje bo juz kilka razy podchodzilem do mirki i zawsze mnie to przerastalo ;-)

Awatar użytkownika
CatAnn
Znawca ❃❃
Posty: 2318
Rejestracja: 20 sty 2009, 19:24
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Re: Komunikator internetowy

Post autor: CatAnn » 26 gru 2010, 15:57

Ja używam mytribe. To znaczy uważam go za zwyczajny, ba, niezbyt fajny komunikator, wolę inne, ale ma jedną fajną funkcję - na bieżąco informuje mnie o nowościach na facebooku, śledzonych blogach, nowych wiadomościach na poczcie. Oprócz tego współpracuje z gadu-gadu i innymi. Mimo wszystko wolałabym jednak coś innego, ale wszystko w jednym jest wygodne.
Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.

Awatar użytkownika
Lemaq
Początkujący ✽✽
Posty: 128
Rejestracja: 27 maja 2011, 00:41
Choroba: nie ustalono
województwo: mazowieckie
miasto: Warszawa
Lokalizacja: Warszawa

Re: Komunikator internetowy

Post autor: Lemaq » 04 sie 2011, 23:38

Od dawna śmigam na AQQ. Próbowałem też WTW ale jak dla mnie jest zbyt surowe (lubię posłuchać sobie radia z wtyczki AQQ :razz: ).

Awatar użytkownika
leila
Doświadczony ❃
Posty: 1233
Rejestracja: 18 mar 2008, 18:24
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: ....

Re: Komunikator internetowy

Post autor: leila » 25 sie 2011, 09:35

jaka wersje gg najlepiej zainstalowac czytalam ze 7.7 ?zeby nie obciazac za mocno laptopa i nie było mase reklam?
zepchnac chorobe na dalszy plan
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lemaq
Początkujący ✽✽
Posty: 128
Rejestracja: 27 maja 2011, 00:41
Choroba: nie ustalono
województwo: mazowieckie
miasto: Warszawa
Lokalizacja: Warszawa

Re: Komunikator internetowy

Post autor: Lemaq » 29 sie 2011, 13:53

Zależy jakiego się ma laptopa :)

Na starsze (np. na XP, 1-rdzeniowy procesor, około 512MB-1GB pamięci) zdecydowanie wersja 7.7 (od 8 zaczęły się wielce irytujące reklamy).

Na nowsze jeśli chodzi o wydajność można z najnowszą jeśli nie ma się alergii na reklamy i różnego rodzaju pierdółki/przeszkadzajki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komputery”