Jaki laptop kupić .

Dział o wszystkim, co dotyczy komputerów i informatyki - pytania, problemy, porady itp... oraz adresy stron ze skryptami, PHP, ASP,Assembler, C/C++, CFML, Delphi, Flash, Java Script, Pascal, Perl, PHP, Programy użytkowe, Python, SQL, Visual Basic, XML....

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magda281
Znawca ❃❃
Posty: 2474
Rejestracja: 20 gru 2007, 11:55
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: okolice warszawy

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: magda281 » 05 paź 2011, 22:00

ita71, ja mam lenovo i jak na razi dziala super -moja siostra też ma tej firmy lapka mniejszego i ma go 2,5 roku i bez zarzutu :)
Kto nadzieje w innych pokłada,celu nie osiąga.

Awatar użytkownika
deth
Mistrzunio ❃❃❃
Posty: 3122
Rejestracja: 02 lut 2011, 16:33
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Reda

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: deth » 05 paź 2011, 22:05

o ! wyżej gadałem to samo :E wiec nie kłamię :|

Awatar użytkownika
taloca
Doświadczony ❃
Posty: 1489
Rejestracja: 09 paź 2010, 14:02
Choroba: niesklasyfikowane NZJ
województwo: śląskie
Lokalizacja: ......

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: taloca » 05 paź 2011, 22:11

Moja toshiba ma już 1 rok i 7 miesięcy i jak na razie jest ok 0 awarii. No grzeje się, ale nie wyłącza się tylko jak dotknę to czuję, że jest ciepła. Dostałam w prezencie podkładkę chłodzącą i jest teraz całkiem ok nawet nie zawsze jej używam.
Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt.

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: tom-as » 05 paź 2011, 22:17

deth pisze:mi kiedyś jeden serwisant gadał, ze HP z niższej pólki, to najbardziej awaryjny sprzęt i najczęsciej jezdi własnie do nich.
HP odradzam. te budżetowe modele oczywiści. patrząc po znajomych to nie znam nikogo, którego HP by nie wylądował w serwisie albo na części.

na chwile obecną dobrą opinią cieszą sie Dell'e, Asusy i Lenovo (choć mawiają, zę nie jest już to to co IBM).

Ja mam Sony i przez serwis przeszedł (choć akurat w winy nVidii) ale ogólnie nie polecam. Dużo płaci się za znaczek VAIO ;-)

Awatar użytkownika
deth
Mistrzunio ❃❃❃
Posty: 3122
Rejestracja: 02 lut 2011, 16:33
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Reda

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: deth » 05 paź 2011, 22:17

taloca, możesz się przytulić :E

Awatar użytkownika
deth
Mistrzunio ❃❃❃
Posty: 3122
Rejestracja: 02 lut 2011, 16:33
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Reda

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: deth » 05 paź 2011, 23:23

jak sama widzisz HP sie psuje, Toschiby przegrzewają, a Acery psy gryzą :E

Awatar użytkownika
ita71
Doświadczony ❃
Posty: 1885
Rejestracja: 28 sty 2009, 22:45
Choroba: CD u dziecka
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: ita71 » 05 paź 2011, 23:35

jak sama widzisz HP sie psuje, Toschiby przegrzewają, a Acery psy gryzą
Dlatego miałam zwykłego lapka
Amilo służył mi całe 4 latka
Syn na łóżku w szpitalu go trzymał
i na koniec laptop tego nie wytrzymał :wink:

HP już odrzuciłam,szukam dalej...lecz fundusze ograniczone :smutny:
Nigdy nie mów nigdy...

Awatar użytkownika
deth
Mistrzunio ❃❃❃
Posty: 3122
Rejestracja: 02 lut 2011, 16:33
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Reda

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: deth » 05 paź 2011, 23:42

spoko, od 1500 - do 2 kółek - można już coś fajnego kupić :) nie śledze rynku ostatnio, ale reklamówki ze skrzynki wyciągam ::::E - no to juz fajne lapki są :)

Awatar użytkownika
tom-as
Ekspert ✿✿
Posty: 6438
Rejestracja: 22 lut 2006, 14:49
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Oberschlesien / Las

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: tom-as » 06 paź 2011, 07:02

ita71 pisze:,szukam dalej...lecz fundusze ograniczone
w wakacje już za około 1200 można było coś sensownego (do korzystania głównie z neta) dostać :-)

jak coś wyczaisz to rzuć pod ocene :-)

Awatar użytkownika
Miska Ryżu
Doświadczony ❃
Posty: 1475
Rejestracja: 03 lip 2008, 10:38
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: Miska Ryżu » 06 paź 2011, 08:21

zobacz sobie tą stronke http://www.denikomp.pl/Notebooki-netboo ... 8,%29.aspx posegregowałam Ci od ceny rosnąco by łatwiej było przeglądać. sklep z zabrza ale prowadzą sprzedaż wysyłkową również. pierwsze na liscie wyswietlaja sie jakies uzywane jako najtańsze ale potem już sa nówki.

jest jeszcze stronka http://www.swiat-laptopow.pl/home/ , akurat u nich ja kupowałam swojego lapka mają komputery fajne i w niższych cenach bo to są w większości jakieś takie powystawowe itp.
Smutno Ci? A może budyń? :)

Awatar użytkownika
Naobie
Początkujący ✽✽
Posty: 451
Rejestracja: 13 gru 2007, 07:56
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: Naobie » 06 paź 2011, 19:47

ita71 pisze: HP już odrzuciłam,szukam dalej...lecz fundusze ograniczone
to tak jak u mnie ;) szukam laptopa do 1700 zł bo mój hpek padł całkowicie...
i zdecydowanie nie polecam hp. W serwisie był już po 3 tygoniach od zakupu, potem niby działał bez problemów ale strasznie się grzał i tak oto niedawno odszedł bezpowrotnie.
Póki co moim faworytem jest asus k52f, szkoda tylko że wycofali go z x-kom.pl bo można go było dostać w dość fajnej (jak na moje potrzeby) konfiguracji właśnie za te kwotę. Teraz mam problem znaleźć go gdzie indziej za te cene ;)
więc wciąż szukam i czekam na coś fajnego...

Jak coś znajdziesz to zaproponuj - może akurat się skuszę :)

Awatar użytkownika
ita71
Doświadczony ❃
Posty: 1885
Rejestracja: 28 sty 2009, 22:45
Choroba: CD u dziecka
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: ita71 » 08 paź 2011, 18:57

Naobie pisze:Póki co moim faworytem jest asus k52f
Postawiłam też na Asusa,z tego co piszą są najmniej awaryjne.
Co sądzicie o tym? Też k52f EX900V
http://www.pckom.pl/produkt/45229,cdata ... -6-gb.html
Nigdy nie mów nigdy...

Awatar użytkownika
Naobie
Początkujący ✽✽
Posty: 451
Rejestracja: 13 gru 2007, 07:56
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: Naobie » 09 paź 2011, 07:32

ita71 pisze:Co sądzicie o tym? Też k52f EX900V
o ja dokładnie ten model chciałam kupic na x-kom :)

i w sumime znalazłaś go w cenie dla mnie akceptowanej tylko zastanawiam się jak działa pckom.pl? Zamawiał ktoś z tej strony? Wszystko bez problemu? Bo nie wiem czy zaryzykować zakup :P

Awatar użytkownika
ita71
Doświadczony ❃
Posty: 1885
Rejestracja: 28 sty 2009, 22:45
Choroba: CD u dziecka
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: ita71 » 09 paź 2011, 12:15

Naobie pisze:ja dokładnie ten model chciałam kupic na x-kom
Dzwoniłam,pytałam na x- kom ten model już wycofali,w zamian
zaproponowali mi Asus K52F-EX993V.
Ma nowszy procesor,o 130 MHz jest szybszy,ale też tylko 2 GB pamięci RAM,
z możliwością rozbudowy do 6GB na miejscu za 99,00zł.
W sumie z rozbudową to 1999,00 i mają na stanie w salonie w Gdańsku,

Dzisiaj jadę do salonu i mam nadzieję,że przyjadę z dobrym laptopem :neutral:
Nigdy nie mów nigdy...

Doktorek

Re: Jaki laptop kupić .

Post autor: Doktorek » 12 paź 2011, 09:56

ita71 pisze:tylko 2 GB pamięci RAM,
z możliwością rozbudowy do 6GB
Zależy jaki ma zainstalowany system - 32 czy 64-bitowy? Bo jeżeli Windowsa jakiegoś tam, ale w wersji 32-bitowej to taka rozbudowa nie ma sensu. Już wyjaśniam dlaczego. Otóż System 32-bitowy może zaadresować maksymalnie 2^32 bita pamięci, czyli 4 096 MB (4GB) . W idealnych warunkach ta przestrzeń adresowa byłaby dostępna dla systemu operacyjnego , ale nigdy nie będzie takich warunków ; przestrzeń adresowa jest nie tylko wykorzystywana przez pamięć RAM, ale też inne urządzenia potrzebują tej przestrzeni do działania . W efekcie system nie jest wstanie zaadresować pełnych 4 GB pamięci , ale mniej – o ile mniej zależy od urządzeń zainstalowanych w komputerze. Skoro nie "widzi" 4GB RAMu, to tym bardziej nie ma sensu instalowanie w nim 6 GB :-) Wyjściem byłaby instalacja systemu 64-bitowego, albo w przypadku już zainstalowanego 32-bitowego, mniej pamięci RAM, ale szybszej (tzn. np. zamiast 4 GB DDR 2, 2GB DDR3).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komputery”