jak przytyc??
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: łódzkie
Re: jak przytyc??
jogurtow nie polecam...pomimo ze ubostwiam mleko....niestety generalnie podraznia jelita...tak wiec wstrzymalabym sie z tym....nie pije mleka od 2 miesiecy.....ewentualnie moze by sprobowac sojowe...ale to dla tych ktorzy dobrze trawia produkty sojowe
cos byc musi do cholery za zakretem;)
- Lawenda
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
testing testing...
Na tym to w?a?nie u nas polega - ciag?e testy sprawno?ci
Na tym to w?a?nie u nas polega - ciag?e testy sprawno?ci

Twardym trzeba być nie miętkim...
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Zenobius a próbowa?e? nasion baki jajowatej?
a co powiedzie o mleku serwatkowym? podobno bardzo delikatne
"Pan Bóg jest wyrafinowany, ale nie jest złośiwy"
gg : 1420958
gg : 1420958
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
Mnie djetetyczka powiedzia?a ?e wszystkie przetwory mleczne mo?na próbowa? tylko s?odkiego mleka nie bo ma jaki? sk?adnik który ?le wo?ywa,ja maslanke i jogurty pij?.
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
oczywi?cie, ?wie?e mleko ma laktoz?, a w b?onie ?luzowej zmienionych chorobowo jelit jest mniej laktazy, czyli enzymu odpowiedzialnego za rozk?ad laktozy. laktoza jest jednak obecna tylko w s?odkim mleku, tzn. po prostu mleku, a w jogurtach, ma?lankach, serach, kefirach etc. s? bakterie, których enzymy j? rozk?adaj?, wi?c mo?na je je?? zupe?nie bez obawy. polecam wi?c przede wszystkim naturalne (jogurty, ma?lanki etc.) bo te owocowe s? s?odzone, a cukier po pierwsze wzmaga fermentacj? w jelitach, co nie jest najkorzystniejsze, sami wiecie czemu, no a poza tym ?atwiej si? psuj? i mo?na jeszcze nie daj bo?e si? zatru?...
- Lawenda
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Ja tu widz?, ?e z tematu jak przyty? zrobi?o si? forum mleczrskie 

Twardym trzeba być nie miętkim...
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
dzis wszyscy w firmie stwierdzili ...uwaga....ze przytylam!!!!!!!!
super!!!!!
super!!!!!
-
- Początkujący ✽✽
A ja schudlam kilogram i licze na kolejne...
-
- Debiutant ✽
a ja 4 kg

Re: problem z wag?
Odkad wykryto u mnie Crohna minelo duzo, duzo czasu. Dokladnie 13 lat. Chociaz teraz smiem przypuszczac, ze o wiele dawniej na niego chorowalam, tylko stawiano zle diagnozy. Mialam miec zespol zlego wchlaniania, anoreksie itp. itd. Oczywiscie bylam chuda jak patyk i do tego nie roslam. Az wreszcie(po zwiedzeniu ca?ego naszego pieknego kraju i jego "cudnych"szpitali) trafilam do szpitala na Banacha w Wawie i tam rozpoczeto stosowac zywienie pozajelitowe.
Teraz jestem po drugiej operacji i na zywieniu pozajelitowym, jako wspomaganie diety doustnej.
Probowalam jako dziecko i nastolatka na zalecenie lekarzy roznych diet i zadna nie dala pozadanych efektow, tak jak zywienie pozajelitowe.Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
W marcu tego roku mialam 2-ga operacje. Wazylam 35 kg/wzrost 160cm. TEraz waze prawie 47 kg i poza bolami stawow i kregoslupa oraz czestrzymi odwiedzinami (niz przecietny zdrowy czlowiek)u Pana Kibelka, mam sie calkiem ok!
Ciesze sie, ze powstala ta strona i forum, na ktorym mozna powiedziec co komu lezy na watrobie, a moze raczej na jelitach. Sami wiecie, ze ten temat nie nadaje sie do omawiania przy kawie posrod znajomych
[/quote]
Pozdrawiam Was wszystkich! Misia
Teraz jestem po drugiej operacji i na zywieniu pozajelitowym, jako wspomaganie diety doustnej.
Probowalam jako dziecko i nastolatka na zalecenie lekarzy roznych diet i zadna nie dala pozadanych efektow, tak jak zywienie pozajelitowe.Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
W marcu tego roku mialam 2-ga operacje. Wazylam 35 kg/wzrost 160cm. TEraz waze prawie 47 kg i poza bolami stawow i kregoslupa oraz czestrzymi odwiedzinami (niz przecietny zdrowy czlowiek)u Pana Kibelka, mam sie calkiem ok!
Ciesze sie, ze powstala ta strona i forum, na ktorym mozna powiedziec co komu lezy na watrobie, a moze raczej na jelitach. Sami wiecie, ze ten temat nie nadaje sie do omawiania przy kawie posrod znajomych

Pozdrawiam Was wszystkich! Misia
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
od polowy kwietnia, czyli od wyjscia ze szpitala waze wreszcie 50 kg (po szpitalu 45 kg), jestem na parwde zadowolona ze uda?o mi sie przytyc, i jescze sprobuje z jakies 5 kg - choc nigdy w zyciu nie uda?o mi sie przekroczyc 51 kg ,ale zobaczymy...w kazdym badz razie mam pokazny arsenal na sniadanie 

-
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
no wlasnie i tu udalo mi sie zawedrowac temat odnawiam , ludzie jak tyc w nogach i dupie doslownie i dobitnie ?
-
- Początkujący ✽✽
Jeść dużo
Urozmaicać posiłki by wyglądały na bardziej apetycznie
Jeść systematycznie
Nie jeść na raz Bóg wie ile ale co chwile małe porcje

Urozmaicać posiłki by wyglądały na bardziej apetycznie

Jeść systematycznie

Nie jeść na raz Bóg wie ile ale co chwile małe porcje