Czasami pijam też koktaile mleczne i nic sie nie dzieje. Mleczne potrawy gonią mnie gdy jem lub piję rano na pusty żołądek.Shima pisze:Teraz kwestia co pogoniło--Anatol czy mleczko??
Czy kawa "INKA" pomaga w CU
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Re: Czy kawa "INKA" pomaga w CU
ja wczoraj piłam kawę inke z mlekiem i miałam lekką biegunkę widocznie mi nie słuzy ^^
- Katze
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: łódzkie
Kawa jak i zwykła Inka-obydwie mi szkodzą:(
- Lemoni
- Doświadczony ❃
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
A piliście może kawę orkiszową
? Pani w sklepie ze zdrową żywnością powiedziała mi, że ponoć orkisz dobrze wpływa na pracę jelit i może się okazać pomocny przy zaparciach. Gdyby taka kawa zadziałała...
Bo bardzo smaczna jest.
Inka natomiast ląduje ostatnio w mojej zupie mleczno-owsiankowej.

Inka natomiast ląduje ostatnio w mojej zupie mleczno-owsiankowej.
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
to znalazlem :Kawa z orkiszu poprawia trawienie i działa lekko przeczyszczająco.
http://www.aptekazielarska.pl/Dieta-orkiszowa.html
http://www.aptekazielarska.pl/Dieta-orkiszowa.html
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
Jak to ląduje w zupie mleczno owsiankowej ? Dosypujesz kawy do zupy ? 

- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Pierwsze słyszę by cykoria była pomocna w biegunce.No,ale co ja tam się znam;)
Sama Inki nie piję,bo mi nie smakuje.Jakoś bardziej podchodzi mi Riccore(też na bazie cykorii).I na moją biegunkę nie wpłynęła.
Ale u nas tak jest..na jednego coś działa,na drugiego niekoniecznie.
Sama Inki nie piję,bo mi nie smakuje.Jakoś bardziej podchodzi mi Riccore(też na bazie cykorii).I na moją biegunkę nie wpłynęła.
Ale u nas tak jest..na jednego coś działa,na drugiego niekoniecznie.
-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
cykoria to raczej może ją pobudzićAlishia pisze:Riccore(też na bazie cykorii).I na moją biegunkę nie wpłynęła.

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
- Lemoni
- Doświadczony ❃
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Taak:D. Pyszne to jest. Jeszcze banan, albo nawet jeszcze orzeszki ziemne niesolone/masło orzechowe:D. Jestem dziwna, ale kocham to.Annrii pisze:Jak to ląduje w zupie mleczno owsiankowej ? Dosypujesz kawy do zupy ?
Kupiłam w niedzielę cykorię (ponoć pomocna przy zaparciach). Smak mi nie przeszkadza, ale wczoraj cały dzień niedobrze mi było. Nie wiem czy to ma związek. Ale może zostanę jeszcze przy ince i orkiszowej.
- DragonFly
- Debiutant ✽
- województwo: lubuskie
Nie chcę za bardzo odkopywać starego tematu, ale w moim przypadku INKA albo Anatol czynią cuda, zawsze kiedy mi się w brzuchu mieli, albo trochę mnie boli wypiję kubek kawy zbożowej i przechodzi 
Generalnie pijam kawę zbożową przynajmniej raz dziennie

Generalnie pijam kawę zbożową przynajmniej raz dziennie

Waga: 64kg, Wzrost: 186 cm. Leki:
Asamax 0.5g 3-3
Asamax 0.5g 3-3
-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
nie ma nic złego w odkopywaniu starego tematuDragonFly pisze:Nie chcę za bardzo odkopywać starego tematu

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
-
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
i źle jest jak sie nie pisze na temat tylko robi ot Natalkonie ma nic złego w odkopywaniu starego tematuźle jest gdy zakłada się drugi taki sam.
Mi kawa Inka smakuje tylko z mlekiem a mleko w chwili obecnej troche mi utrudnia zycie (biegunka)

-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: śląskie
Produkty końcowe reakcji Milarda
Mi też pomagaDragonFly pisze:Nie chcę za bardzo odkopywać starego tematu, ale w moim przypadku INKA albo Anatol czynią cuda, zawsze kiedy mi się w brzuchu mieli, albo trochę mnie boli wypiję kubek kawy zbożowej i przechodzi

Przychodzą mi na myśl produkty końcowe reakcji Milarda, czyli brązowe produkty spalania (np. cykorii, kawy lub melasa, karmel), które mają wpływ normalizujący, wsuszający i przeciwbakteryjny. Kawa się w końcu nie psuje

Pamiętam odcinek Cejrowskiego gdzie pewien lud wyspiarski obok ryb, owoców morza pił palony ryż z wodą, napój o wątpliwym smaku twierdząc, że jest dobry na żołądek. Próbowałem ale dziadostwo

Swojego czasu pomagało mi lekko spalone ciasto, również nieco przypalone ciastka francuskie z przypalonymi powidłami, powodowały że "w brzuchu czułem się dobrze". Wtedy wydawało mi się to dziwne. Może ktoś jeszcze zna jakieś przykłady spalonek?

Niezdiagnozowany, objawy łudząco podobne do Crohn. Za sobą wiele lat nietolerancji tluszczow (objawy wiadomo), pozniej staly dyskomfort, w koncu pobolewania i klucia w prawym podbrzuszu i zaostrzenia przy stresie. W zyciu przechodzilem infekcje bakteryjną gronkowcem złocistym i paciorkowcem.
Pomogly (w zasadzie zupelnie cofniete objawy): Propolis (nalewka 20%), Mleczan Magnezu (Maglek 5 tbl), Tłuszcze MCT i ALA (Len) emuglowane Lectytyna, Czarnuszka.
Pomogly (w zasadzie zupelnie cofniete objawy): Propolis (nalewka 20%), Mleczan Magnezu (Maglek 5 tbl), Tłuszcze MCT i ALA (Len) emuglowane Lectytyna, Czarnuszka.
- beast
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Produkty końcowe reakcji Milarda
mi tez lekarz powiedzial ze mam odstawic zwykla kawe ale bezkofeinowa moge pic jak najbardziej. co prawda malo jej pije bo moze 1 na 2 dni ale nic po niej sie nei dzieje
-
- Debiutant ✽
Co do Inki to właśnie się na nią przeżuciłam, gdyż piłam kawkę codziennie, a przy zaostrzeniu ostatnio to już przez godzinkę z toalety
nie wychodziłam, teraz o niebo lepiej uffff, kiedy stosuję Inkę z mleczkiem oczywiście
[/center]