Strona 9 z 9

Re: Dylemat z jedzeniem

: 05 lut 2015, 16:14
autor: Rafałłł
Cebann : Grrrr , mam nadzieję ze Ci przejdzie !

Re: Dylemat z jedzeniem

: 05 lut 2015, 16:21
autor: cebann
Oj bardzo bym chciał żeby to było tylko dzisiaj .. bo już zacząłem na spacery wychodzić wieczorami ale dalej problem mam z pobudką i momentem przed snem .. bo :wc: niestety musi wtedy być ..

Re: Dylemat z jedzeniem

: 05 lut 2015, 16:45
autor: Rafałłł
Ceban : Mi również proponowali spacery ale ogólnie dziś odpoczywam ,wczoraj dałem do kotła na treningu ...Dziś zrobię mniejszy bieg ok 19, 20... Obyś wrócił do zdrowia !

Re: Dylemat z jedzeniem

: 05 lut 2015, 17:00
autor: deth
...to sie dowiedziałem, że czasem jem storczykowate, dzięki :-)
Tymczasem nie zapominajmy, ze temat dotyczy dylematów z jedzeniem

Re: Dylemat z jedzeniem

: 05 lut 2015, 21:45
autor: Mamcia
Poza jedzeniem jeszcze trzeba pić. W jadłospisie znalazłam 3 dnia wieczorem zieloną herbatę.

Re: Dylemat z jedzeniem

: 06 lut 2015, 06:46
autor: Rafałłł
Mamciu , piję wodę ok dwóch litrów wody.Czasem dwa i pół.Tyle że mineralna a przeczytałem wczoraj ze lepiej pić źródlaną?Od przed wczoraj mam non stop prawie wzdęcia nie wiem czy to może od sera białego ?Dziękuje Mamciu

Re: Dylemat z jedzeniem

: 06 lut 2015, 13:47
autor: deth

Re: Dylemat z jedzeniem

: 06 lut 2015, 16:56
autor: Rafałłł
Deth -> Dzięki śliczne :)

Re: Dylemat z jedzeniem

: 14 lut 2015, 15:27
autor: pacino
Mam do Was pytanie bo nie mogę się doczytać jak to jest z jedzeniem kapusty kiszonej i ogórków kiszonych przy CU?
Jak to jest też z innymi produktami, które mają w sobie probiotyki? Co wpływa dobrze na jelita? np. Kefiry?
Dziekuje za odpowiedz

Re: Dylemat z jedzeniem

: 14 lut 2015, 16:04
autor: alate
ciężko jednoznacznie Ci odpowiedzieć
no i mam CD, to też jest inaczej, ale powiem co wiem
ja ogórów bałam się jak ognia, odkąd choruję, nie miałam ani razu w ustach
do wczoraj, dodałam do sałatki jarzynowej, co tak mdła była
już się naszykowałam na karę za grzechy, a tu nic. Weszło, wyszło, bez problemu
Kapusty nie tykam, już z pół raku nie jadłam
ale to ja, ciężko jest radzić komuś:zjedz. Jednej osobie może zaszkodzić coś co inna je bez problemu

Kiszone tradycyjnie warzywa są bogatym źródłem witamin i naturalnych probiotyków w postaci pałeczek kwasu mlekowego,
ale ogórek i kapusta to też nie zawsze to samo, wielu producentów dodaje do kapusty np. ocet, czym całkowicie zabija dobroczynną florę bakterii mlekowych, o wit.C nie wspominając
a jak ocet działa na chore jelita, wiadomo
jak masz kapustę czy ogórki z pewnego źródła, możesz spróbować, pod warunkiem , że nie jesteś w zaostrzeniu ! wtedy i te najlepsze Ci tylko zaszkodzą

generalnie sam powinieneś ustalić sobie dietę, metodą eliminacji, prób i błędów
tak tez zaleca nasz poradnik żywieniowy. Sam najlepiej dojdź do tego, co służy Twoim jelitom

powodzenia

Re: Dylemat z jedzeniem

: 14 lut 2015, 16:05
autor: obyty.z.cu
pacino pisze:jak to jest z jedzeniem kapusty kiszonej i ogórków kiszonych przy CU?
je się wszystko co nie szkodzi.Kapustę czy ogórki także,ale dobrze by było wiedzieć jaką mają "historie".Polecam dobre domowe,sklepowych już nie tak bardzo.Tam nie wiemy z czego i jak zrobione.
pacino pisze:produktami, które mają w sobie probiotyki? Co wpływa dobrze na jelita? np. Kefiry?
j.w.
Probiotyki są ok.,jeśli wiemy że tam są.Nabiał przetworzony to zdrowe bakterie.
Świeże mleko czasami szkodzi,przetwory to już raczej nie,chyba że indywidualnie.No i to też źródło przyswajalnego wapnia itd....
alate pisze:wielu producentów dodaje do kapusty np. ocet, czym całkowicie zabija dobroczynną florę bakterii mlekowych, o wit.C nie wspominając
a jak ocet działa na chore jelita, wiadomo
no właśnie.

Re: Dylemat z jedzeniem

: 14 lut 2015, 19:58
autor: patkaas
Ja ogórki kiszone jadam namiętnie i bez problemów. Kiszoną czasem jako surówkę, ale to rzadko ze względu na właściwości wzdymające kapusty, aczkolwiek też mi nie szkodzi. Kapuśniaku czy bigosu raczej nie lubię, więc tego w ogóle nie jadam.

Aha, ogórki oraz kapustę mam z własnych wyrobów, nic sklepowego ;)