kto zainteresowany niech klika: http://leczeniecu.wordpress.com/2012/02/26/wrocilem/
I fajnie, że astaroth o tym napisał. Bo tu się mała wojna toczyła o to i teraz mamy z pierwszej ręki raport. Wnioski wyciągnijmy sami

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Umierają bardzo powoli z powodu licznych chorób cywilizacyjnych, które one wywołują m.in. takich jak Crohn ...Torvik pisze:Gdyby była bezwartościowa to ludzie, którzy się nią żywią umieraliby z głoduulkaaa pisze:co robi bezwartościowa przetworzona żywność.
http://www.punktzdrowia.pl/choroby-i-do ... ilizacyjneTorvik pisze:Pokaż proszę jakieś badania, które udowadniają, że to za Crohna jest odpowiedzialna przetworzona żywność.Diabol pisze: Umierają bardzo powoli z powodu licznych chorób cywilizacyjnych, które one wywołują m.in. takich jak Crohn ...
Widzę, że mało wiesz o chemoprewencji.Haniakrow pisze:Ja jestem bez lekow od ponad roku
wiesz,robisz co chcesz,w moim życiu bywało różnie,także okres bez leków z różnych powodów i skończyło sie to zle,a nawet bardzo zleJa jestem bez lekow od ponad roku i czuje sie swietnie, wygrzebalam sie z porzadnego zaostrzenia za pomoca diety i naturalnych suplementow.
Chipsy to głównie sól i trans tłuszcze, no i jeszcze warto wspomnieć o związku który powstaje podczas smażenia chipsów - akryloamid - raczej też nie należy on do najzdrowszych. Kto ma podstawową wiedzę w temacie wie czym to się skończy jeżeli w diecie przeważa tego typu tłuszcz.Diabol pisze:A jak czytam na tutejszym forum że frytki czy chipsy nie szkodzą (tzn, zjadłem nic mi nie było godz. po, więc są dobre) to aż mnie krew zalewa, nie ma efektu natychmiastowego, ale jest długofalowy, jedzenie takich rzeczy da o sobie znać prędzej czy pózniej ...
Widzę koleżanka dobrze mówi. Dobra dieta to polowa sukcesu. Ustalona oczywiście indywidualnie.Haniakrow pisze:Wmawianie sobie, ze jedzenie nie ma zadnego wplywu na przebieg naszej choroby jest bardzo wygodne dla osob, ktore nie maja w sobie tyle sily woli, zeby cos w swojej diecie zmienic.
Z ciekawości co za dietę stosowałaś, na jakiej podstawie i jakie suplementy ?Haniakrow pisze:Ja jestem bez lekow od ponad roku i czuje sie swietnie, wygrzebalam sie z porzadnego zaostrzenia za pomoca diety i naturalnych suplementow.