ODCHUDZANIE racjonalne, wg; IRL KRAKÓW.

wszelkiego rodzaju zapytania o diety, nowości dietetyczne, luźne rozmowy

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

Zablokowany
BlankaGAIL

ODCHUDZANIE racjonalne, wg; IRL KRAKÓW.

Post autor: BlankaGAIL » 08 lis 2010, 18:43

BH.305.
MOTTO: Wzorcowe odżywienie komórek organizmu, to: OBOWIĄZKOWY standard. :lol:

Prawidłowa biologicznie, prozdrowotna metoda odżywiania; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.

Wtedy można tylko przerzucać się, pseudo regułami; na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.

A więc; przy zwalczaniu otyłości ważna jest wiedza, klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, WYSOKICH węglowodanów, NISKICH węglowodanów; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. To wystarcza, aby samemu DECYDOWAĆ o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny zdecydowanie, też nam to potwierdzi.

PLAN odchudzania: minimum.
Ustalamy 3 posiłki zasadnicze/24h. 1. Śniadanie. 2. Obiad. 3. Kolacja.

ŚNIADANIE: CHLEB typu KR-IRL, jako energetyczny stabilizator poziomu cukru we krwi oraz produkty z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ produktu.
Przykład; Chleb typu kr-irl 1,5 kromki. Dorsz wędzony 200 gram. Szproty wędzone 5 szt. Pomidor 0,5 szt. Cebula świeża 1 szt. Jajo kurze ugotowane na twardo 1 szt. Herbata z cytryną (dużo soku) 300 ml. Kawa rozpuszczalna z kofeiną 200 ml.

OBIAD: Ryż gotowany 3 łyżki stołowe oraz fasola Piękny Jaś 10 szt.. Te dwa składniki stanowią podstawowy stabilizator glukozy. Pozostałe dodatki do obiadu wybieramy z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ produktu. Np. Ryba chuda czarniak 200 gram gotowana na parze, kapusta kiszona 150 gram, ziemniak 1 szt.

KOLACJA: Chleb typu KR-IRL 1 kromka, fasola Piękny Jaś 10 szt. jako 2 składniki stabilizacji poziomu cukru we krwi. Ryba wędzona np. pikling 0,5 szt. ogórek kiszony 1 szt. Herbata i kawa jak powyżej. Inne napoje wg tabel z książki.

W ciągu dnia spożywamy z herbatą lub wodą mineralną 2,5-4 sztuk cytryn. Zasadotwórczy sok z cytryny skutecznie eliminuje uczucie łaknienia czy też ssania w pustym żołądku przez 24h, co pozwala wykluczyć podjadanie tzw. przekąsek. Zwyczajnie nie odczuwamy głodu. Śniadania nie zmniejszamy NIGDY. Natomiast objętość obiadu i kolacji zmniejszamy dotąd, aż nie zaczniemy odczuwać głodu ok. 5-6 godz. nad ranem. Wówczas wprowadzamy do jadłospisu 4 posiłek tzw. przedśniadaniowy.

PRZEDŚNIADANIE: Np. Fasola Piękny Jaś 10 szt. Ogórek kiszony 1 szt. Jabłko 1 szt. :roll:

Gdy stwierdzamy, iż jeszcze nie szczuplejemy to w dalszym ciągu zmniejszamy objętości wyłącznie obiadu oraz kolacji. Jednak z tych pomniejszanych stale posiłków tzw. stabilizatorów poziomu glukozy we krwi nie eliminujemy. Jest to absolutnie NIEDOZWOLONE, ponieważ produkty te stanowią podstawowe źródło energii naturalnej dla komórek naszego organizmu, a w szczególności komórek nerwowych MÓZGU.
Ew. dodatkowe informacje uzyskamy dzwoniąc do instytutu: IRL KRAKÓW, gdzie za wszelkie ustalenia i doprecyzowania opłata jest obowiązkowa; to wyłącznie słowo dziękuję.

POSUMOWANIE:
Wszelkie zamienniki stabilizatorów glukozy oraz inne składniki uzupełniające nasze posiłki wybieramy z tabel wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. Skuteczne i warto !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

Wskazujemy jednoznacznie na naukową wiedzę biologiczną, rozsądek oraz umiar. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE węglowodany.

Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.

Produkty ZALECANE to: białka biologicznie prawidłowe, minimalna zawartość tłuszczu, węglowodany do 13% wzrostu (b. niski wzrost po spożyciu), oraz 0% toksyn.

Produkty DOZWOLONE to: białka prawidłowe biologicznie, nieduża zawartość tłuszczu, węglowodany do 26% wzrostu (bezpieczny antycukrzycowy wzrost), minimalna zawartość toksyn.

Produkty ZAKAZANE to: białka nieprawidłowe biologicznie, za dużo tłuszczu, węglowodany o wzroście 26,01%-74% wzrostu (wzrost duży i b. duży), oraz zbyt wiele toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

CYTRYNA:
Zastosowanie dużej ilości zasadotwórczego soku z cytryny/24h, do skutecznej neutralizacji kwasów trawiennych pustego żołądka celem wyeliminowania GŁODU, to kolejne fenomenalne w swej prostocie i oczywistości ustalenie w instytucie: IRL KRAKÓW.

WAŻNE:
CHLEB typu KR-IRL. Zamienniki to: CHLEB na OSTEOPOROZĘ, CHLEB na OTYŁOŚĆ, CHLEB na CUKRZYCĘ.
Skrót; IŻ produktu. Pełna nazwa to: INDEKS ŻYWIENIOWY, tj IŻ produktu.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.


R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
Rozdział nr R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. PŁASKI BRZUCH.
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ jest oczywiście do WOLNEGO wykorzystania. Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; prawdziwej i jasnej, oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.


MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. **
Załączniki
8.a. CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%. 7,17 KB. Produkt po  upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.  INDEKS  ŻYWIENIOWY,  tj. IŻ=2,6%. NISKIE węglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG
8.a. CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%. 7,17 KB. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ=2,6%. NISKIE węglowodany, GLUKOZA naturalna..JPG (7.17 KiB) Przejrzano 185 razy
305.1. Cytyna.  IŻ=11,62%. INDEKS  ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu..JPG
50.1. INSULINA. Glukoza. ENERGIA..JPG
51.8. ZALECANE. Tabele tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. IRL KRAKÓW. PŻ czł. w XXI w..JPG
51.8. ZALECANE. Tabele tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. IRL KRAKÓW. PŻ czł. w XXI w..JPG (4.79 KiB) Przejrzano 185 razy

Zablokowany

Wróć do „Dietetyczne Rozmówki”