Strona 1 z 1

jaja przepiórcze

: 19 sty 2008, 20:02
autor: Janina
Córka miała nacinanego ropnia na dłoni.
Oczywiście w środku był gronkowiec.
Ale do rzeczy - Pani doktor chirurg stwierdziła że w naszych chorobavh należy jeść dużo jaj przepiórczyc gdyż doskonale działajana cały organizm a zwłaszcza jelita - sa bardzo cenne.

Gdy Iza "wychodziła" ze szpitala i nie było afery z ptasią grypą tj. poczatek listopada lekarz ten jej własny gastrolog też prosił żeby jadała jajka ale najlepiej surowe.

O dziwo diecie jadło i nawet jej smakowało no ale potem ptasia grypa i nici z surowych jaj.

Teraz czytam na forum że lecytyna zawrta w jajkach pomaga nam w leczeniu CU.
Więc chyba coś w tym jest.
Czy też jejcie jaja prepiorcze,

Dziasiaj zrobiłam ich zapas.
Całkiem fajnie wyglądaja i jak twierdzi córa dobrze smakuja.

Przepraszam za błedy ale nie mam czasu iśc do okulisty po nowe okulary a mój wzrok - no cóz w moim wieku nie jest już pierwszej jakości co zapewne zauważyliście czytając moje posty.

Janina