Mam ich na swoim koncie dość dużo wiec będę systematycznie wpisywać jakie najbardziej lubię w miarę rozwijającego się wątku...
No to zacznijmy:)
1. "Johny poszedł na wojnę" - genialna produkcja co dużo pisać trzeb obejrzeć. Za dużo by o tym można było napisać.

2. "Lot nad kukułczym gniazdem" - Super produkcja, genialna adaptacja książki i znakomita gra aktorska.

3. "Buntownik z wyboru" - ciekawy film o kolesiu który jest geniuszem ale zagubionym w życiu.
4. "Matrix" - Efekty specjalne i scenariusz, poza tym filozoficzna wielowątkowa i wielopłaszczyznowa opowieść o realności, może naszej realności...
5. "Władca Pierścieni" - Scenariusz i całokształt a poza tym genialna adaptacja dzieła J. R. R. Tolkiena
6."Przebudzenia" - Oczywiście gra aktorska i ciekawa fabuła
7. Trylogia o dr. Hannibalu Lecterze czyli "Hannibal", "Milczenie owiec", "Czerwony smok" - Genialna adaptacja, gra aktorska no bo jakby miało być inaczej? sir. Philip Anthony Hopkins i Jodie Foster:)
8. "Słaby punkt" - Hopkins znowu w roki psychopaty:) genialna gra i ciekawa, zaskakująca fabuła:)
9. "Negocjator" - Znakomita psychologiczna gra i ciekawa akcja:)
10. "Patch Adams" - Znakomita gra Williamsa i ciekawa fabuła ponadto film coś pozytywnego wnosi:)
11. ""Siła i Honor" - Znakomita historia na faktach o pierwszym czarnym nurku:) "Historie tworzą ci którzy łamią reguły":)
12. Wszystkie części Batmana - może i nie jest to rewelacja ale ja osobiście bardzo to lobię, mam sentyment:)
13. "Patrol" - Genialny film przedstawiająca dużą miłość do wody i pasje ratowania innych w wodzie:):) W straży przybrzeżnej tylko wielka miłość ciągnie innych do wchodzenia do wody kiedy inni wychodzą i uciekają. "So others my live" - motto straży przybrzeżnej
14. "Papillon - motylek" - znakomita gra o francuskim więzieniu i ciekawa fabuła, gorąco polecam:)
15. Wszystkie części American Pie (jest ich 6) - przezabawna komedia, zawsze mnie rozbawią:)
Na razie to tyle co sobie przypominam, ale napisze więcej:):)