Rzucamy palenie !
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Rzucamy palenie !
Oczywiście, że niedethleffs pisze:nawet nie dajecie mi pomarzyć

Alexandro - to przykre, ale wierzę, że zaczniesz od nowa. I dojdziesz daleko... aż do mety

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
repka to ciągle jeszcze walczysz z pokusąrepka pisze:na złość wszystkiemu marzyłam o papierosie... ale miałam tylko nikoretka, to pożułam, wyplułam i na chwilę załatwia sprawę Wiem, że jest ciężko, wiem... ale damy radę,

Mówi się trudno,teraz trzeba wziąć się w garść i podjąćAlexandra_ pisze:A ja sobie zapaliłam.
kolejną próbę,tym razem udaną.

Nigdy nie mów nigdy...
- repka
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
dethleffs, marzyć możesz zawsze
ale usprawiedliwienia na palenie niet 
ita71, pewnie, że walczę! Niestety
Ale nie jest tak, że zawsze się chce zapalić, tylko czasami, naprawdę bardzo rzadko. I nawet mnie odrzuca od papierosa jako takiego - np. zapach gryzie w gardle i nozdrzach, ale... mózg ciągle pamięta, że papieros to coś fajnego
Nikotyna w gumach naprawdę bardzo pomaga - jest nadzieja
[ Dodano: 23-02-2010 ]
No, Kochani, mam nadzieję, że ta dzisiejsza cisza oznacza, że już kompletnie zapomnieliście o papierosach...

ita71, pewnie, że walczę! Niestety

[ Dodano: 23-02-2010 ]
No, Kochani, mam nadzieję, że ta dzisiejsza cisza oznacza, że już kompletnie zapomnieliście o papierosach...

wieczna narzeczona 

czy ktoś tu jeszcze rzuca ?
ja rzucam, gumami i środkami wziewnymi (bezpiecznymi
), ale rzucam.

- ita71
- Doświadczony ❃
jeszcze się trzymam,ale nie wiem jak długo jeszcze to zniosędethleffs pisze:czy ktoś tu jeszcze rzuca ?

ale rzucasz nimi o ścianę,czy rzucasz paleniedethleffs pisze:ja rzucam, gumami i środkami wziewnymi (bezpiecznymi ),

Nigdy nie mów nigdy...
- repka
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
dethleffs, ita, już się bałam, że nikogo nie ma, bo wszyscy złapali za papierosa, tylko ja jedna gupia zostałam bez
i tak sobie do siebie na forum gadać będę, jak to fajnie jest rzucać 

wieczna narzeczona 

ita71, nie męcz sie, substytuty wiadomo
, ale łatwiej jest
mnie troche goni i wzdyma, ale juz sam głupieje po czym
repka, trzeba głosić urbi et orbi, ze palenie złe jest, rzucanie dobre, .....a Kurzajewski to palant

repka, trzeba głosić urbi et orbi, ze palenie złe jest, rzucanie dobre, .....a Kurzajewski to palant

- ita71
- Doświadczony ❃
Też chyba sięgnę po wspomagacze,juz nie daję radydethleffs pisze:ita71, nie męcz sie, substytuty wiadomo ,

To juz 16 dzień zmagań,zawsze to jakieś pocieszenie,
że jednak udało się wytrzymać tyle czasu i mam
nadzieję,że teraz pójdzie juz z górki.
Nigdy nie mów nigdy...
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
no trzymam za Ciebie ita71 kciuki, chociaż przez moment (na gg) to się poczułam jak taki diabeł co to Cię do złego kusiita71 pisze:jednak udało się wytrzymać tyle czasu i mam
nadzieję,że teraz pójdzie juz z górki.

Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
- ita71
- Doświadczony ❃
I tak się poczułam,kuszona do zlegomaggie0278 pisze:poczułam jak taki diabeł co to Cię do złego kusi

nie dam,do czego i Ciebie namawiam

Nigdy nie mów nigdy...
mnie ok , nie pale, nie pale
jak tu duzo nie pisze to nie znaczy, ze pale sobie
żuje gumy
są świetne 

jak tu duzo nie pisze to nie znaczy, ze pale sobie

żuje gumy

- repka
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
ita71, wspomagacze to nie porażka! Nie świadczy o słabości, tylko o tym, że stawiasz problemowi dzielnie czoła i naprawdę bardzo nie chcesz palić, skoro godzisz się na żucie niesmacznej gumy
Mam ogromną nadzieję, że tak właśnie jest!
Że przyzwyczajacie się do życia bez fajek, więc i temat o rzucaniu nie jest taki ważny 

myślę, że to może być nawet na odwrót! Skoro nie piszesz, a i ita71 też "mniej aktywna", to może oznaczać, że powoli zapominacie o problemie!dethleffs pisze:jak tu duzo nie pisze to nie znaczy, ze pale sobie

wieczna narzeczona 

- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- Kontakt:
Ja też, ja też, dołączam sięrepka pisze:Mam ogromną nadzieję, że tak właśnie jest!Że przyzwyczajacie się do życia bez fajek, więc i temat o rzucaniu nie jest taki ważny

[ Dodano: 27-02-2010 ]
Hej, hej, jak sobie radzicie? Cicho się zrobiło...
Sopelko - tutaj wiele osób myślało że nie da rady ale próbuje, dasz się skusić?sopelka13 pisze:a co do papierosow to niestety ale nie moge bez nich zyc ,chcialam rzucic ale jakos sie nie da:(

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?