Wiatam wszystkich zmagajacych się z chorobami jelit!Jestem nowa na forum,potrzebuję wsparcia bo psychicznie już podupadam.Moja krótka historia.Zaczeło sie pod koniec lipca bieżącego roku,zauwazyłam krew na papierze,trwalo to ok tygodnia, a ponieważ mam koleżankę która zmaga się z tym choróbskiem to po konsultacji z nią wybrałam sie do lekarza przez nią poleconego.Na wizycie doktorek przeprowadzil wywiad,zrobił usg i zbadal mnie zaglądając do kiszki stolcowej(brrrr).Stwierdził,ze to zapalenie jelita grubego i zaplanował leczenie.Dodal,ze przyszłam do niego w samą porę i sobie z tym poradzimy.Zapisl leki asamax 5002x3,mertanidazolx3 i tak przez miesiąc.Ale zaraz po wzięciu leków dostałam strasznej krwistej biegunki, po konsultacji telefonicznej kazał odstawić metranidazol,biegunka przeszła z dnia na dzień.Ale gdy minął tydzień od wizyty dowiedzialam się,ze jestem w ciąży!Zarówno ginekolog jak i gastrolog kazali odsatawić leki i zaczeło sie na dobre,dużo krwi,śluzu.Ja zamiast cieszyć sie ze swojego stanu to tylko strach i płacz.Zmnienilam ginekologa i ten kazał brać asamax 1x3.Po tym nastąpila znaczna poprawa,tz. krew nadal występuje ale w śladowych ilościach,byl nawet tydzien zupelnego spokoju,kolejna wizyta u gastrologa, gdzie dowiedzialam się ,ze poprawa o jakieś60%,ucieszyło mnie to .Lekarz kazał nadal przyjmować asamax 1x3,ale już od ponad tygodnia znowu jest ta krew,nie dużo bo tylko slady na papierze,ale ja się nadal martwie,bo przecież nie jestem do końca zdiagnozowana,nie miałam kolanoskopii ani innego badania, i nie wiadomo co to za zapalenie

.Martwie się zarówno o moje maleństwo czy te leki nie szkodzą,bo napewno stres tak.Dodam ,ze wkraczam w 12 tydzien jak dotad to jest ok.Proszę doradzcie mi co mam robić,czy nie przejmować sie tak jak mówi mi gastrolog tą krwią, a może zmienic lekarza?Od jakiegoś czasu mam także ciągłe przelewanie się w brzuchu,biegumek 0, bóli brzucha 0,opróżniam sie bez zmiam.Trochę się rozpisalam,ale ponieważ dotkneło mnie to dość niedawno to poszukuję jakiś informacji od ludzi którzy walczą z chorobami jelit.