Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
np. w Pradze są prawie na każdym rogu w specjalnych stojakach za free, ty sprzątasz a kilka tysięcy i jeszcze więcej niee,tola pisze:w sklepach zoologicznych takowe są dostępne
we Włoszech są takie stojaki, które mi przypominały na początku u nas kosze na śmiecie, woreczki/reklamówki na kupy są bezpłatne... i jakoś tak mi się wydawało że czysto na ulicach jest... a i w zimowym mieście byłam i nie widziałam kup na śniegu.... może gdyby u nas też były bezpłatne to wtedy było by czyściej ?Gottii pisze:np. w Pradze są prawie na każdym rogu w specjalnych stojakach za free,tola pisze:w sklepach zoologicznych takowe są dostępne
Cinimini pisze:Szlag mnie trafia gdy znika moje mleko z lodówki w socjalu... W głowie mi sie nie mieści jak dzień w dzień, można brać czyjes mleko, nie zapytawszy czyje to i czy można...
to ok.też jestem za,...ale u mnie wymyślono zbiórki w worki foliowe,kolorowe - kazdy kolor to inne odpadki.I to ok....Piciu pisze:Ja natomiast bardzo popieram segregowanie śmieci , aby tam gdzie to jest możliwe i wskazane aby miasto czy odpowiednie służby za to odpowiedzialne wstawiały pojemniki - kontenery