Jak długo może trwać zaparcie?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Patryk
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
Re: Jak długo może trwać zaparcie?
Mnie też po jedzeniu w tym samym miejscu boli. Wczoraj aż poszedłem do lekarza, to mi nospę przepisał i dał skierowanie na mocz i krew 

Nie odmawiaj dobrego tym, którym się ono należy, gdy akurat jest w mocy twojej ręki je wyświadczyć (Przysłów 3:27)
- Coralie
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
No bo chyba z lewej strony jest ta część wstępująca jelita grubego i jedzenie ma tam ciężej, pewnie stąd te bóle z lewej strony, u mnie to jest właściwie we wszystkich miejscach, nie tylko z lewej.
New beginning 

-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
z lewej jest zstępnica.Coralie pisze:No bo chyba z lewej strony jest ta część wstępująca jelita grubego
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
Coralie, po lewej stronie jest dużo rzeczy np. wątroba, jelito grube, jelito cienkie, może promieniować od pleców, od nerek, od żołądka.
To może być bardzo dużo przyczyn - dlatego najlepiej udać sie do lekarza, bo my możemy tylko zgadywać.
To może być bardzo dużo przyczyn - dlatego najlepiej udać sie do lekarza, bo my możemy tylko zgadywać.

-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
Nie no, wątroba to jest raczej bardziej po prawej stronie
Ale poza tym, to Mikra ma jak zwykle rację, jasnowidzów na naszym forumie brak, trza iść do dohtora

Ale poza tym, to Mikra ma jak zwykle rację, jasnowidzów na naszym forumie brak, trza iść do dohtora

Przeczytałam po prawej a nie po lewej - moje gapiostwo. Tomy ma racje.