Śmierdząca sprawa
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
Re: Śmierdząca sprawa
a ja na gazy polecam siemie lniane. Niby taki zwykły prosty produkt a mi właśnie na gazy zawsze pomaga.
- Agnesis
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Jak powiedziałam mojemu doktorowi, że mam wzdęcia, to nie przejął się zbytnio, ale jak dodałam, że to śmierdzi nieco, to zaraz dał mi Metronidazol na 10 dni i powiedział, że żadnych beztlenowców nam nie potrzeba ... i pomagało na jakiś czas i spowrotem.
Teraz znowu mam takie wzdęcia, że brzuch pęka, zwłaszcza, że jestem cały dzień w pracy. Narazie próba diety nic nie daje, ani probiotyki ...
Teraz znowu mam takie wzdęcia, że brzuch pęka, zwłaszcza, że jestem cały dzień w pracy. Narazie próba diety nic nie daje, ani probiotyki ...

- kasiia_p
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u dziecka
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Lena tez (ostatnio rzadziej) ma wzdęcia oraz bardzo śmierdzące, wręcz cuchnące gazy
mam teraz trochę inny problem
mianowicie odkąd bierze salofalk i miała zwykły Nan zastąpiony bebilonem pepti mct biegunki zastąpiły zbite stolce czasem nawet co drugi, czy trzeci dzień
od jakiegoś czasy dostaje małe ilości np kefiru czy jogurtu naturalnego i wszystko jest dalej ok
natomiast wczoraj popołudniu mama przywiozła mi z apteki mleko ale niestety farmaceutka była chyba bardzo zmęczona, gdyż dala nie takie jak potrzeba
miałam resztkę bebilonu pepti mct i cale opakowanie Nan 3 pozostałe z poprzednich zapasów, wiec wieoczorem dałam jej pół na pól na i bebilon i rano także
dziś po wypiciu mleka minęła chwila i Lena powiedziała, ze chce szybko kupkę bo nie wytrzyma
i faktycznie stolec był rzadki z mała co prawda, ale obecna ilością krwi i sluzu oraz o brzydkim zapachu
czy myślicie, że jest to spowodowane podaniem mleka Nan? jeśli tak, to czym to mleko różni sie od przypuśćmy kefiru czy twarożku??
czy to zbieg okolicznosci, a poprostu znow nadchodzi ten gorszy okres???
mam teraz trochę inny problem
mianowicie odkąd bierze salofalk i miała zwykły Nan zastąpiony bebilonem pepti mct biegunki zastąpiły zbite stolce czasem nawet co drugi, czy trzeci dzień
od jakiegoś czasy dostaje małe ilości np kefiru czy jogurtu naturalnego i wszystko jest dalej ok
natomiast wczoraj popołudniu mama przywiozła mi z apteki mleko ale niestety farmaceutka była chyba bardzo zmęczona, gdyż dala nie takie jak potrzeba
miałam resztkę bebilonu pepti mct i cale opakowanie Nan 3 pozostałe z poprzednich zapasów, wiec wieoczorem dałam jej pół na pól na i bebilon i rano także
dziś po wypiciu mleka minęła chwila i Lena powiedziała, ze chce szybko kupkę bo nie wytrzyma

czy myślicie, że jest to spowodowane podaniem mleka Nan? jeśli tak, to czym to mleko różni sie od przypuśćmy kefiru czy twarożku??
czy to zbieg okolicznosci, a poprostu znow nadchodzi ten gorszy okres???
alea iacta est.....
Imuran 1x 25mg, Salofalk 4x 500 mg, dicoflor
-
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
mysle ze to mleko, a raczej jestem tego pewna , moj syn co prawda nie ma chorych jelit ale jest alergikiem , i jak jeszcze byl na mleku to dostawal bebilon sojowy z apteki kiedys kupilam nan bo nie mialam recepty na bebilon i maly od reki dostal biegunki , odchorowal to przez trzy dni i wszystko wrocilo do normy oczywiscie po zmianie zpowrotem na bebilon
- kasiia_p
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Lena po skonczeniu karmienia piersia byla na mleku nan dopiero w grudniu w szpitalu po wszystkich badaniach i kolonoskopii zmienili jej mleko i wykluczyli nabial (co bylo dla mnie szokiem, gdyz nie jest ona uczulona i nigdy nie byla na mleko, co jest niby potwierdzone badaniami)
alea iacta est.....
-
- Doświadczony ❃
- miasto: bytom
u mnie stolec śmierdział po zjedzeniu nabiału np. baton Kinder kanapka. Bo ogólnie mleka itd nie mogę bo źle się to kończy 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- kasiia_p
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
czy to znowu zaostrzenie?? czy moze po zmianach mleka ( ostatecznie bebilon pepti mct zostalo zmienione na bebilon pepti 2) lub jeszcze zupelnie co innego?
wczoraj Lenka miala 39 stopni wieczorem i ani kataru ani kaszlu
smierdzace gazy dzis juz nie do wytrzymania
bole brzucha, stolec rzadki z duzo iloscia krwi, miejscami zielony, obnizony apetyt....
wczoraj Lenka miala 39 stopni wieczorem i ani kataru ani kaszlu
smierdzace gazy dzis juz nie do wytrzymania
bole brzucha, stolec rzadki z duzo iloscia krwi, miejscami zielony, obnizony apetyt....
alea iacta est.....
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
Mój syn jak był malutki musiał pić Nutramigen.
Na inne mleka był uczulony.
Na inne mleka był uczulony.
Nigdy nie mów nigdy...
- kasiia_p
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
coraz mocniejsze bole brzucha ma Lenka
a w dalszym ciagu brak kataru czy kaszlu
dzis byly 3 stolce (nagle parcie - "mama szybko kupke chce boli brzuch")
czy to oznacza koniec tego prawie spokoju
( (nawet nie zmniejszyli dawki leku - o ile sie zmniejsza jak jest lepiej)
kiepskie samopoczucie mam, znow brutalnie doatarlo do mnie, ze Lenka nie bedzie zdrowa
[ Dodano: 20-03-2009 ]
Lena ma wciaz gazy i brzydko pachnaca kupe
ze sluzem i krwia wiec zastanawiam sie czy to przyszlo bp mialo przyjsc czy to od mleka? 
odebralam Leny wyniki i ma podwyzszony wynik AST - czy to znaczy, ze salofalk uszkadza jakos watrobe

a w temacie salofalku - nie moglam go dzis nigdzie dostac i pare razy uslyszalam coz ze maja go wycofac nie produkowac wiecej, ze sa jakies problemy w ministerstwie z akceptacja tego
:wow:

dzis byly 3 stolce (nagle parcie - "mama szybko kupke chce boli brzuch")
czy to oznacza koniec tego prawie spokoju

kiepskie samopoczucie mam, znow brutalnie doatarlo do mnie, ze Lenka nie bedzie zdrowa
[ Dodano: 20-03-2009 ]
Lena ma wciaz gazy i brzydko pachnaca kupe

odebralam Leny wyniki i ma podwyzszony wynik AST - czy to znaczy, ze salofalk uszkadza jakos watrobe

a w temacie salofalku - nie moglam go dzis nigdzie dostac i pare razy uslyszalam coz ze maja go wycofac nie produkowac wiecej, ze sa jakies problemy w ministerstwie z akceptacja tego

alea iacta est.....
- ita71
- Doświadczony ❃
Nie wydaje mi się żeby to było od mleka.Mogę powiedzieć tylko jak było u nas.kasiia_p pisze:Lena ma wciaz gazy i brzydko pachnaca kupe ze sluzem i krwia wiec zastanawiam sie czy to przyszlo bp mialo przyjsc czy to od mleka?
Gdy syn robił takie kupy to było to zaostrzenie,ale oczywiście u was nie musi
być tak samo.
Nigdy nie mów nigdy...
-
- Specjalista ds. Porad Prawnych
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Kasi, prosty wniosek- do lekarza, raz że wszystko wskzuje na zaotsrzenie, drugie , ze salofalk daje niezbyt dobre skutki uboczne u córci, moze warto coś zmienić w lekach?
trzymam kciuki.
trzymam kciuki.
Chwała tym którzy stworzyli to forum. a dla wszystkich którzy piszą wielkie dzięki
- toczka
- Początkujący ✽✽
od paru dni mam straszne wzdecia. Dodatkowo czasami czuje klujacy bol w brzuchu i to ciagle uczucie napompowania
Jakos po zaczeciu kuracji Pentasa czulam sie super ale teraz czuje jakby wszystko wracalo do stanu sprzed leczenia

Jakos po zaczeciu kuracji Pentasa czulam sie super ale teraz czuje jakby wszystko wracalo do stanu sprzed leczenia

Na końcu jest zawsze dobrze. A jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie jest jeszcze koniec...
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Nobody expects the Spanish Inquisition!
- Grzyb333
- Doświadczony ❃
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Ja nad ranem tuż przed pobudką mam wielkie gazowanie, głośno i bardzo dużo, na szczęście z reguły bezwonne. Współczuję żonie, że musi to znosić. Potem gdy tylko wstaję natychmiast lecę na kibelek bo ciśnie. Nie wiem czy to przez zaostrzenie, czy przez inną cholerę. 

GrzybaBlog - http://graforoman.wordpress.com/ Darwin się mylił. Ja nie pochodzę od małpy. Ja pochodzę od Purchawki 

-
- Doświadczony ❃
- miasto: bytom
Grzyb333, mój mąż jest zdrowy,ale puszcza te swoje powietrze tak głośno że aż strach i Ja choć chora to muszę znosić, ale ja jemu zazdroszczę sama tak bym chciała 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- noodle
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
Podbijam temat. Od wczoraj mam bole jelit, wzdecia i co jakis czas smierdziuszkowate ohydnie gazy. Teraz doszlo przelewanie i biegunka. Przy gazach i wyproznieniu szczypanie odbytu. O co kaman? 

Zapraszam na http://bezglutenowy.blog.pl
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.