blokada jelit?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: blokada jelit?
Naszej Pannie to pomogło. Jak wyglądała operacja to widać po liczbie szwów, bo przeglądają całe jelita. Panna miała i ropień i przetokę, ale teraz to sami widzieliście. Pączek w maśle.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Mam znajomą ,która jest po operacji jelita grubego i ma zwężenie.Ma kłopot z wypróżnianiem się,nie należy do żadnego gastrokoga,bo niechcą dać skierowania.Co ma zrobić ,gdyż nic nie pomaga.Wszystko wypróbowała.Namówiłam ją by próbowała lub prywatnie szła do gastrologa.DietęTRZYMA.
Jania
-
- Kontakt:
Jakiej opreacji całkowitej resekcji, częściowej??? ma zwężenie gdzie???? Skąd wie, żę ma zwężenie??Mam znajomą ,która jest po operacji jelita grubego i ma zwężenie.
Jak ktoś po operacji jelita, z kłopotami może nie dostać skierowania. Jest na to bardzo prosty sposób - poprosić na piśmie o odmowę dania skierowania z uzasadnieniem. Ręczę, że dostanie od natychmiast.nie należy do żadnego gastrokoga,bo niechcą dać skierowania.
Nie potrafię skomentować wypowiedzi, że nic nie pomaga, bo nie wiem co to jest to to nic.[/quote]
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Stosując się dopoprzedniej wypowiedzi ,moja znajoma dalej nie może dostać skierowania do gastrologa, gdyż jak tłumaczy się lekarz pierwszego kontaktu nie musi tam byc leczona i nadal nie chce jej wystawić. Tak mi się wydaje z jej rozmowy ,że jest po resekcji jelita.
Jania
-
- Kontakt:
Czy ona ma zwężenie czy zatwardzenie???
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Zwężenie i ma problemy załatwieniem się,bierze wszystko co możliwe, ale oświadczyła mi ,że udało się bez szpitala
Jania
- Rush
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
Napiszę w tym temacie żeby nie robić nowych
Od 3 dni nie mogę się wypróżnić dzisiaj miałem robione usg i wyszło że jest wolny płyn 2 cm pod pępkiem. Mam wzdęte podbrzusze i czuję jakby wypychające jelita. gazy odchodzą normalnie nie mam gorączki ani wymiotów Dodam że mam problemy z zaparciami czy może to oznaczać niedrożność? jeżeli tak czy często kończy sie na stomi? Biorę pod uwagę też przepuklinę bo jestem 2 tyg po operacji leże jeszcze na chirurgi i nie ukrywam że mam obawy przed kolejną operacją
Od 3 dni nie mogę się wypróżnić dzisiaj miałem robione usg i wyszło że jest wolny płyn 2 cm pod pępkiem. Mam wzdęte podbrzusze i czuję jakby wypychające jelita. gazy odchodzą normalnie nie mam gorączki ani wymiotów Dodam że mam problemy z zaparciami czy może to oznaczać niedrożność? jeżeli tak czy często kończy sie na stomi? Biorę pod uwagę też przepuklinę bo jestem 2 tyg po operacji leże jeszcze na chirurgi i nie ukrywam że mam obawy przed kolejną operacją
-
- Początkujący ✽✽
Ja miałam niedrożność kilka razy. Raz konieczna była operacja a kilka razy na kroplówkach się skończyło. Stomii z tego powodu nigdy nie miałam. Tyle, że u mnie to były takie skręty, że było zaparcie, wzdęty, twardy brzuch, brak gazów i wymioty...
Wszyscy maja bloga....mam i ja www.matkawariatka.blogspot.pl
Mercaptopurinum 75mg, metypred 32mg, salofalk 500mg 2x3, wapno
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni...
Mercaptopurinum 75mg, metypred 32mg, salofalk 500mg 2x3, wapno
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni...