witam,
dzisiaj przed obiadem jakiej 5 min (rosol i piers z kurczaka) wypilem pol litra wody mineralnej lekko chlodnej, po 30 min biegunka.
czy ta biegunka moze byc spowodowana przez ta wode?
biegunka
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Maatylda
- Znawca ❃❃
- Choroba: nie ustalono
- województwo: mazowieckie
Re: biegunka
pół litra to sporo. woda chłodna, rosół pewnie mocno ciepły, do tego jest to zupa tłustawa. nie robiłabym takiej mieszanki, u mnie na pewno by się to dobrze nie skończyło.
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę!
by Rosomaki i Spółka
by Rosomaki i Spółka

- alate
- Moderator
- Choroba: CD
- województwo: świętokrzyskie
pół litra na raz ?
to dużo za dużo, nawet zdrowe jelita nie powinny dostać, jak gdzieś czytałam, jednorazowo więcej niż 200-250 ml, tj szklanka, następna za ok. 20-30 min.tak się nawadniają sportowcy. Woda w temp. pokojowej, raczej nie zimna no i na pewni nie w połączeniu z tłuszczem
to dużo za dużo, nawet zdrowe jelita nie powinny dostać, jak gdzieś czytałam, jednorazowo więcej niż 200-250 ml, tj szklanka, następna za ok. 20-30 min.tak się nawadniają sportowcy. Woda w temp. pokojowej, raczej nie zimna no i na pewni nie w połączeniu z tłuszczem
Crohn ? Z tym da się żyć !
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
czyli jak rozumiem biugunka wystapila przez ta wode w polaczeniu z knajpianym rosolem?
dzisiaj mam lekkie przelewanie i ze biegunki
dzisiaj mam lekkie przelewanie i ze biegunki
- Maatylda
- Znawca ❃❃
- Choroba: nie ustalono
- województwo: mazowieckie
tak bym obstawiała.karolek pisze:czyli jak rozumiem biugunka wystapila przez ta wode w polaczeniu z knajpianym rosolem?
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę!
by Rosomaki i Spółka
by Rosomaki i Spółka