zapowiedź zaostrzenia?-uczucie wysokiej gorączki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- joko25
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
zapowiedź zaostrzenia?-uczucie wysokiej gorączki
Hejka
Po miesiącu brania duzych dawek sterydów objawy choroby, ktore meczyly mnie praktycznie bez przerwy od 3 lat, zniknely:) od mniej wiecej 2 miesiecy czuje sie w miare dobrze-nie mam biegunek ani krwawien, anemia sie cofnela, jednym slowem-remisja:)
Ale przedwczoraj poczulam sie dosc dziwnie-czulam się jakbym miala wysoką gorączke-choc po zmierzeniu temperatura byla w normie. Mialam dreszcze, czerwone poliki, piekły mnie oczy i czułam buchające od siebie ciepło-jak w gorączce. Wzielam apap extra i po godzinie poczulam sie lepiej. Dzis znow sie tak poczulam. Nie jestem przeziębiona i nie wiem skąd takie samopoczucie... kiedys lekarz pytal mnie czy nie odczuwam takiego wewnetrznego palenia, goraczki...twierdzil ze mozna czuc sie jak w goraczce a jej nie miec na termometrze. Czy tez odczuwacie cos takiego? a moze to zapowiedz powrotu objawow?:(
doprecyzowałam temat
Po miesiącu brania duzych dawek sterydów objawy choroby, ktore meczyly mnie praktycznie bez przerwy od 3 lat, zniknely:) od mniej wiecej 2 miesiecy czuje sie w miare dobrze-nie mam biegunek ani krwawien, anemia sie cofnela, jednym slowem-remisja:)
Ale przedwczoraj poczulam sie dosc dziwnie-czulam się jakbym miala wysoką gorączke-choc po zmierzeniu temperatura byla w normie. Mialam dreszcze, czerwone poliki, piekły mnie oczy i czułam buchające od siebie ciepło-jak w gorączce. Wzielam apap extra i po godzinie poczulam sie lepiej. Dzis znow sie tak poczulam. Nie jestem przeziębiona i nie wiem skąd takie samopoczucie... kiedys lekarz pytal mnie czy nie odczuwam takiego wewnetrznego palenia, goraczki...twierdzil ze mozna czuc sie jak w goraczce a jej nie miec na termometrze. Czy tez odczuwacie cos takiego? a moze to zapowiedz powrotu objawow?:(
doprecyzowałam temat
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 11:45 przez joko25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: zapowiedź zaostrzenia?-uczucie wysokiej gorączki
Też mam tak często. Czuję się jakbym miał wysoką gorączkę, a jak mierze temperaturę to pokazuje prawie idealne 36,6. Co dziwniejsze u mnie normalnie temperatura nie jest wyższa od 35,4.
Po to upadamy żeby powstać. Tak już jest.
Brałem: Asamax, Encorton, Imuran, Controloc, Fisioflor, Kwas foliowy, No-spa Forte, Colitan, Gasec, Cipronex, Metronidazol, Sulpiryd i wiele innych
Teraz biorę: Asamax, Duspatalin, Controloc, Mozarin, No-spa forte
Brałem: Asamax, Encorton, Imuran, Controloc, Fisioflor, Kwas foliowy, No-spa Forte, Colitan, Gasec, Cipronex, Metronidazol, Sulpiryd i wiele innych
Teraz biorę: Asamax, Duspatalin, Controloc, Mozarin, No-spa forte
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
tak,niestety...joko25 pisze:Czy tez odczuwacie cos takiego?
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- Golfi
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- Kontakt:
przed zbliżającym się zaostrzeniem często czuję taką pozorną gorączkę ( w rzeczywistości nie jest wysoka ) aa szczególnie "grzeje" mnie po lewej stronie brzucha. Do tego bóle stawów no i tworzy się nieciekawa mieszanka 

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Moje ostatnie zaostrzenie - sprzed miesiaca, zaczęło sie właśnie gorączka, jak wcześniej napisał Golfi, pozorną - bo w rezultacie były to stany podgorączkowe. Miałam dreszcze, aż wręcz mnie telepało z zimna, w pracy dogrzewałam sie grzejnikiem, a wszyscy sie dziwili...no i później sie okazało skad to sie wzięło. W brzuchu rozwijał się stan zapalny.
- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
ja tyż tak mam 

Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD w rodzinie
- województwo: podkarpackie
Córka trwa w remisji od ponad 2,5 roku...ale muszę przyznać ,że miewała w tym okresie podobne objawy o jakich piszecie... objawy jednodniowe ,a temperatura ciała jak zawsze 35,6 ( bez biegunek itd...)

joko25 pisze:Czy tez odczuwacie cos takiego?
Jeżeli obyty.z.cu potwierdza, to ja to akceptuję...jeszcze nie jedną wspólnotę tu odkryjemyobyty.z.cu pisze:tak,niestety...

- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
U syna też to występuje,z tym że oprócz dreszczy i uczucia gorączki,ma teżANULEK-ANULEK pisze:Córka trwa w remisji od ponad 2,5 roku...ale muszę przyznać ,że miewała w tym okresie podobne objawy o jakich piszecie.
hmm..nie wiem jak to określić,ale mówi mi,że przed oczami wszystko
przebiega mu w przyspieszonym tempie.Nie może się położyć,bo to potęguje
to 'dziwne' odczucie.Po jakimś czasie samo przechodzi...na początku myślałam,
że zaczyna się jakieś przeziębienie,teraz już sama nie wiem od czego to zależy.
Czy był w remisji,czy w zaostrzeniu 'to' od czasu do czasu się powtarza,zawsze
wieczorem...rano wszystko jest już jest w normie.
Nigdy nie mów nigdy...
-
- Debiutant ✽
- województwo: lubelskie
Hej,
Czy głównym wskaźnikiem zaostrzenia jest OB i CRP?
Jeżeli obydwa wskaźniki są w normie to czy możemy mówić o zaostrzeniu?
Pozdrawiam
Czy głównym wskaźnikiem zaostrzenia jest OB i CRP?
Jeżeli obydwa wskaźniki są w normie to czy możemy mówić o zaostrzeniu?
Pozdrawiam
- Alutka86
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Witaj o tym już było wielokrotnie na forum.
Cenne informacje znajdziesz używając zakładki szukaj.
Pozdrawiam
viewtopic.php?t=4144&highlight=crp
viewtopic.php?t=3175
viewtopic.php?t=7372&highlight=crp

Pozdrawiam
viewtopic.php?t=4144&highlight=crp
viewtopic.php?t=3175
viewtopic.php?t=7372&highlight=crp
Nie marnuj uśmiechu dla siebie samego!!!
- Alutka86
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
To ja powinnam dziękować moderatorom, za wkład i prace jaką wkładacie w uporządkowanie forumEgzistenz pisze:Alutka dzięki

Nie marnuj uśmiechu dla siebie samego!!!