witam:)
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: małopolskie
witam:)
o tym ze choruję na wzjg dowiedziałam się dokładnie 4 mies temu przy okazji zabiegu usunięcia hemoroidów (ból,krwotok jeden znowu szpital i znowu krwotok-ostry na pograniczu
)no i jedna ,druga kolonoskopia i diagnoza końcowa wzjg.czytam ,oblegam neta bo włąscieiwe nic nie wiem o tej chorobie dopiero się do niej przyzwyczajam-czekam na jakieś rady itp(nie znam nikogo z podobną chorobą).jestem na razie na Asamax 3x2 tabletki +priobiotyki .czekam na rady no i jeszcze raz witam

KATE:))Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. /Aleksander Kumor/
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: witam:)
Witaj kate30
do tych naszych chorób da się przyzwyczaić, da się je oswoić i można całkiem normalnie żyć, a nawet zapomnieć, że coś dolega, więc głowa do góry to nie koniec świata![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)

to forum to kopalnia wiedzy, więc czytaj, czytaj i jeszcze czytajkate30 pisze:nic nie wiem o tej chorobie dopiero się do niej przyzwyczajam-czekam na jakieś rady

do tych naszych chorób da się przyzwyczaić, da się je oswoić i można całkiem normalnie żyć, a nawet zapomnieć, że coś dolega, więc głowa do góry to nie koniec świata
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
-
- Debiutant ✽
- województwo: małopolskie
jakos nie robię wielkiej tragedii z pojawieniem sie tej choroby w naszym-moim życiu może tylko trochę strachu podczas krwotoków ale ogółem jest spoko ale nie byłabym sobą jakbym jak najwięcej o tym nie chciała wiedzieć bo najlepiej to wiedzieć jak najwięcej o swoim wrogu i najlepiej się z nim zaprzyjaźnic
a poza tym nieco jeszcze gubię się na tym forum ale w końcu dojde co i jak
a jest tu jakiś czat?
[ Dodano: 19-08-2009 ]
a gdzie w Prokociumiu? dokładny adres proszę i z góry dziękuję

[ Dodano: 19-08-2009 ]
a gdzie w Prokociumiu? dokładny adres proszę i z góry dziękuję

KATE:))Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. /Aleksander Kumor/
-
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: -- poza Polską --
witaj 

- danaK34
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Witaj!
Nigdy nie jest tak, że wszystko zależy od Ciebie.
Nigdy nie jest tak, że nic nie zależy od Ciebie
Nigdy nie jest tak, że nic nie zależy od Ciebie
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
na dole głównej strony jest (Shout Box)kate30 pisze:a jest tu jakiś czat?
jak szukać na forum jest opisane tu: viewtopic.php?t=6087kate30 pisze:poza tym nieco jeszcze gubię się na tym forum
otóż tokate30 pisze:bo najlepiej to wiedzieć jak najwięcej o swoim wrogu i najlepiej się z nim zaprzyjaźnic

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Zapraszamy do Zawoji. Spotkanie z wykładami w najbliższą niedzielę, ale jesteśmy tam do 29 i wpaść i pogadać można każdego dnia
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Znawca ❃❃
- województwo: wielkopolskie
Hello! Kate30 

- Sabin
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: kujawsko-pomorskie
Witaj Kate30 

Witam,
a ja namawiam Cię na szybkie poszukanie doświadczonego w tej chorobie lekarza.
Nie koniecznie z tytułem prof przed nazwiskiem. Początek CU masz już dawno za sobą. Teraz jesteś w trakcie rozwoju CU i nie lekceważ tego.
Jesteś z Krakowa, to polecam iść do apteki na Studenckiej. Może Ci polecą jakiegoś lekarza. Ja po 5 latach z CU, mogę tylko namawiać do jak najszybszego leczenia u dobrego homeopaty.
Pozdrawiam Cię i trzymam kciuki.
a ja namawiam Cię na szybkie poszukanie doświadczonego w tej chorobie lekarza.
Nie koniecznie z tytułem prof przed nazwiskiem. Początek CU masz już dawno za sobą. Teraz jesteś w trakcie rozwoju CU i nie lekceważ tego.
Jesteś z Krakowa, to polecam iść do apteki na Studenckiej. Może Ci polecą jakiegoś lekarza. Ja po 5 latach z CU, mogę tylko namawiać do jak najszybszego leczenia u dobrego homeopaty.
Pozdrawiam Cię i trzymam kciuki.
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Hi Kate30 !

i do tego ja również namawiam i zachęcam, to właściwy krokzbylutino pisze:namawiam Cię na szybkie poszukanie doświadczonego w tej chorobie lekarza.

a do tego już niekoniecznie patrząc przez pryzmat własnych, długoletnich doświadczeńzbylutino pisze:mogę tylko namawiać do jak najszybszego leczenia u dobrego homeopaty.
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)