Chciałabym Państwa prosić o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej badajacej częstość spożycia produktów zawierających wapń i witaminę D.
Jeżeli ktoś ma chwilkę to będę bardzo wdzięczna.
https://www.interankiety.pl/i/ApmQyrpg
Pozdrawiam

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
takie dziwne to pytanie, bo trzeba albo być na "jakieś" diecie, albo nie.8. Czy stosuje Pan/Pani obecnie dietę:*
nie jest odpowiednia.No chyba ,że tu liczy się tylko wiedza dietetyka.Nie stosuję diety
a jak więcej ?9. Jak często pije Pan/Pani kawę?*
2-3 razy dziennie
są trochę bez sensu, lubię np. śledzia, ale jem go kilka razy w miesiącu, ale nie w każdym tygodniu.Rzadziej niż raz w tygodniu lub wcale
to już nie wiem..nie jem fasoli itd..ale jem nasiona inne, choćby siemie lnianie, słonecznik , dużo tego np. w chlebie ziarnistym, często rozgotowane itd.Brak wyraźnego rozróżnienia.25. Jak często spożywa Pan/Pani pół szklanki (100g) białej fasoli, nasion suchych?
i o to chodziło.ewesz92 pisze:Częstość spożycia produktów będzie obliczana na podstawie tygodniowego rozliczenia, wiec spożycie rzadsze niż raz w tygodniu niejako dyskwalifikuje produkt z bilansu. Dlatego w ankiecie nie pojawiła się odpowiedź kilka razy w miesiącu.
zgadzam się z tym co napisałaś, a wyjaśnienie jest jedno przy chorobach typu CU i CD dieta i sposób odżywiania u każdej osoby jest inny bo np. jeden może zjeść fasole, a drugi będzie miała problemy i żaden dietetyk nie ułoży diety bo to wymaga i bardzo długiej obserwacji organizmuewesz92 pisze:I nie chodzi tu o fakt, że tylko dietetyk posiada odpowiednią wiedzę, jak najbardziej się zgodzę, że osoba która zmaga się dłuższy czas z chorobą jest w stanie sobie sama zbilansować dietę.