Badanie pilotażowe
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: małopolskie
Badanie pilotażowe
Witam,
Ubiegam się o otwarcie przewodu doktorskiego na UJ w zakresie oceny farmakoekonomicznej nowych terapii biologicznych w Polsce.
Ze względu na brak danych dotyczących polskich pacjentów utworzyłem pilotażowe badanie ankietowe, które dostępne jest TUTAJ.
Ankieta jest skierowana przede wszystkich do dorosłych pacjentów z chorobą Crohna. Zachęcam osoby z innym nieswoistym zapaleniem jelit do wypełnienia ankiety i w uwagach na jej końcu wpisanie rzeczywistego rozpoznania.
Ogromnie proszę o wypełnienie ankiety i komentarze (w tym wątku lub bezpośrednio w ankiecie).
Pozdrawiam,
PH
PS pytałem administratorów na PR o możliwość zamieszczenia tego postu - nadal mam w folderze "Do wysłania", więc pewnie coś sknociłem.
Ubiegam się o otwarcie przewodu doktorskiego na UJ w zakresie oceny farmakoekonomicznej nowych terapii biologicznych w Polsce.
Ze względu na brak danych dotyczących polskich pacjentów utworzyłem pilotażowe badanie ankietowe, które dostępne jest TUTAJ.
Ankieta jest skierowana przede wszystkich do dorosłych pacjentów z chorobą Crohna. Zachęcam osoby z innym nieswoistym zapaleniem jelit do wypełnienia ankiety i w uwagach na jej końcu wpisanie rzeczywistego rozpoznania.
Ogromnie proszę o wypełnienie ankiety i komentarze (w tym wątku lub bezpośrednio w ankiecie).
Pozdrawiam,
PH
PS pytałem administratorów na PR o możliwość zamieszczenia tego postu - nadal mam w folderze "Do wysłania", więc pewnie coś sknociłem.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2015, 04:53 przez Przemek H., łącznie zmieniany 2 razy.
- chrzanovy
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Re: Badanie pilotażowe
hej poszło powodzenia
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
-
- Debiutant ✽
Serdecznie dziękuję!
Powodzenia!
Powodzenia!
- deth
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
Witam
."Do wysłania" to miejsce wiadomości, ktorych adresat jeszcze nie odczytał. Po odczytaniu, wiadomość trafia do "Wysłane".
a tak z ciekawości, to ocena farmakoekonomiczna jest różna dla pacjentów z Polski a spoza ?
."Do wysłania" to miejsce wiadomości, ktorych adresat jeszcze nie odczytał. Po odczytaniu, wiadomość trafia do "Wysłane".
a tak z ciekawości, to ocena farmakoekonomiczna jest różna dla pacjentów z Polski a spoza ?
- kaskaaa1502
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: podkarpackie
ankieta przesłana
A jak się przewrócę, to się podniosę. A jak się nie podniosę to sobie poleżę i ...uj 

-
- Debiutant ✽
Witam,
Dziękuje za info.
Różnice w ocenie między poszczególnymi krajami nawet Europy mogą być spore, szczególnie w zakresie kosztów pośrednich (głównie utrata lub zmniejszona produktywność), ale również ze względu na różne systemy opieki zdrowotnej.
Wydatki na leczenie w Polsce są znacznie niższe niż np. w Niemczech i to może mieć bardzo duży wpływ na wyniki zdrowotne leczenia i np. wydatki ZUS. Z tego powodu żeby wiarygodnie określić konsekwencje choroby (zdrowotne i te finansowe) zazwyczaj uwzględnia się to samo (lub bardzo zbliżone) źródło informacji na temat kosztów i jakości życia.
Wykorzystuje się w takich opracowaniach wyniki badań klinicznych z innych krajów co może być pewnym brakiem konsekwencji, ale zakłada się że skoro badanie było przeprowadzane w kilku krajach, jego wyniki będą dotyczyć będą pacjentów ze wszystkich krajów.
Dziękuje za info.
Różnice w ocenie między poszczególnymi krajami nawet Europy mogą być spore, szczególnie w zakresie kosztów pośrednich (głównie utrata lub zmniejszona produktywność), ale również ze względu na różne systemy opieki zdrowotnej.
Wydatki na leczenie w Polsce są znacznie niższe niż np. w Niemczech i to może mieć bardzo duży wpływ na wyniki zdrowotne leczenia i np. wydatki ZUS. Z tego powodu żeby wiarygodnie określić konsekwencje choroby (zdrowotne i te finansowe) zazwyczaj uwzględnia się to samo (lub bardzo zbliżone) źródło informacji na temat kosztów i jakości życia.
Wykorzystuje się w takich opracowaniach wyniki badań klinicznych z innych krajów co może być pewnym brakiem konsekwencji, ale zakłada się że skoro badanie było przeprowadzane w kilku krajach, jego wyniki będą dotyczyć będą pacjentów ze wszystkich krajów.
-
- Debiutant ✽
Dziękuję!kaskaaa1502 pisze:ankieta przesłana
- Orzelek
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: Częstochowa
Poszło 

25.11.2011 - ileostomia
01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków
Remisja 
1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków

1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

-
- Debiutant ✽
Dziękuję!Orzelek pisze:Poszło
- Maatylda
- Znawca ❃❃
- Choroba: nie ustalono
- województwo: mazowieckie
poszło!
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę!
by Rosomaki i Spółka
by Rosomaki i Spółka

-
- Debiutant ✽
Dziękuję!Maatylda pisze:poszło!
- alate
- Moderator
- województwo: świętokrzyskie
Przemek H., chciałabym Ci pomóc, wypełniając tę ankietę, ale mam problem z pyt.42. Po prostu nie wiem , jak mam wyliczyć ten koszt, a nie mam dostępu do ZIP-u.
W ub. miesiącu byłam 2 razy hospitalizowana( łącznie 7 dni), przeszłam b. dużo badań(m.in.enteroklizę) w ramach kwalifikacji do leczenia biologicznego, dostałam też I dawkę adalimumabu. Wiem , że to są duże koszty, ale nie mam pojęcia jak wysokie. wg bazy leków refundowanych koszt jednej dawki Humiry to 5117.38 zł, czyli to x 4, bo tyle ampułek dostałam. A pobyt w szpitalu, a badania ?
W ub. miesiącu byłam 2 razy hospitalizowana( łącznie 7 dni), przeszłam b. dużo badań(m.in.enteroklizę) w ramach kwalifikacji do leczenia biologicznego, dostałam też I dawkę adalimumabu. Wiem , że to są duże koszty, ale nie mam pojęcia jak wysokie. wg bazy leków refundowanych koszt jednej dawki Humiry to 5117.38 zł, czyli to x 4, bo tyle ampułek dostałam. A pobyt w szpitalu, a badania ?
Crohn ? Z tym da się żyć !
- -Ania-
- Admin
- województwo: śląskie
wiadomość "pw" już odczytana i wszystko jest o.k.
Ankietę również wypełnię
Ania
Ankietę również wypełnię
Ania
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
Przemek H., szkoda że nie wpisałeś że dotyczy to chorych na CD.
Chyba powinieneś to dopisać w pierwszym poście,inaczej niepotrzebnie się ładuje w ankietę osoba nie zainteresowana.
Chyba powinieneś to dopisać w pierwszym poście,inaczej niepotrzebnie się ładuje w ankietę osoba nie zainteresowana.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
Dziękuje za informacje i wypełnienie ankiety.-Ania- pisze:wiadomość "pw" już odczytana i wszystko jest o.k.
Ankietę również wypełnię
Ania